کتاب دفتر وکالت من
معرفی کتاب دفتر وکالت من
کتاب دفتر وکالت من نوشتهٔ «علی رادان جبلی» و منتشرشده توسط انتشارات سایه سخن، مجموعهای از روایتها و خاطرات و تأملات یک وکیل دادگستری است که با نگاهی انسانی و گاه ادیبانه به دنیای حقوق و دادگاهها پرداخته است. کتاب حاضر ماجراهای واقعی و گاه خیالانگیز از زندگی حرفهای این وکیل را روایت میکند. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دفتر وکالت من اثر علی رادان جبلی
کتاب «دفتر وکالت من» یک اثر معاصر و ایرانی و شامل مجموعهای از روایتهای کوتاه و بلند «علی رادان جبلی» است که از دل تجربههای شخصیاش در حرفهٔ وکالت برآمده است. نویسندهٔ این کتاب سالها در فضای دادگستری و دادگاهها حضور داشته و با مسائل و دغدغههای موکلان، همکاران و جامعهٔ حقوقی ایران از نزدیک روبهرو بوده است. کتاب حاضر مرز میان واقعیت و خیال را گاه در هم میشکند و با ترکیب خاطرات واقعی، داستانهای برگرفته از مشاهدات و تأملات شخصی، تصویری چندلایه از زندگی وکلا و موکلان و فضای قضایی ارائه میدهد. نویسنده در مقدمه اشاره کرده است که این اثر پلی است میان دنیای خشک و مقرراتی حقوق و جهان خیالانگیز ادب فارسی؛ تلاشی برای روایتکردن تجربههای انسانی در بستری که معمولاً با جدیت و تشریفات حقوقی شناخته میشود. این کتاب به موضوعاتی همچون تنشهای شغلی وکالت، تناقضات اخلاقی و اجتماعی، روابط انسانی در بستر دادگاه و حتی خاطرات عاشقانه و شخصی پرداخته و در کنار روایتهای حقوقی، به لایههای عمیقتری از زندگی و احساسات آدمها سرک کشیده است.
خلاصه کتاب دفتر وکالت من
اثر حاضر با روایتهایی از زندگی حرفهای و شخصی نویسنده، ما را به دنیای وکالت و دادگاهها میبرد؛ جایی که قوانین خشک و تشریفات اداری با سرگذشتهای انسانی و گاه تراژیک گره میخورد. نویسنده در هر فصل، ماجرایی متفاوت را روایت میکند؛ از پروندههای حقوقی پیچیده و چالشهای اخلاقی گرفته تا خاطراتی از دوران دانشجویی، عشقهای جوانی و مواجهه با آدمهایی از طبقات و فرهنگهای مختلف. روایتها گاه طنزآمیز و گاه تلخ هستند؛ برای مثال داستان «وکیل کشکی» به شوخیها و واقعیتهای تلخ دریافت حقالوکاله اشاره دارد یا در بخش «خلع ید سگی» با موقعیتی عجیب و طنزآلود در اجرای حکم خلع ید روبهرو میشویم. نویسنده در کنار روایتهای حقوقی به دغدغههای اجتماعی، تناقضات اخلاقی و حتی تجربههای شخصی و عاطفی خود میپردازد. در برخی بخشها خاطراتی از دوران جنگ، روابط خانوادگی و حتی ماجراهای عاشقانه و شکستهای عاطفی بازگو میشود.
چرا باید کتاب دفتر وکالت من را خواند؟
این کتاب فرصتی است برای آشنایی با پشتپردهٔ حرفهٔ وکالت و دنیای دادگاهها؛ آن هم نه از زاویهٔ رسمی و خشک، بلکه از دل روایتهای انسانی و تجربههای زیسته. اثر حاضر با نگاهی انتقادی و گاه شاعرانه، فاصلهٔ میان قانون و زندگی واقعی را به تصویر میکشد و نشان میدهد که وکالت تنها یک شغل نیست؛ بلکه عرصهای است برای مواجهه با پیچیدگیهای روح انسان و جامعه.
خواندن کتاب دفتر وکالت من را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مطالعهٔ این کتاب برای علاقهمندان به روایتهای واقعی، خاطرات حرفهای، کسانی که میخواهند با دنیای وکالت و دادگاهها از زاویهای متفاوت آشنا شوند، دانشجویان حقوق، وکلا و هر کسی که دغدغههای اجتماعی و انسانی دارد، مفید است.
فهرست کتاب دفتر وکالت من
مقدمه: این بخش حاوی تأملاتی دربارهٔ ماهیت حقوق و وکالت و پیوند آن با ادب فارسی است.
«تیپ خاطر» شامل روایت یک پروندهٔ اقتصادی و چالشهای مذاکره و اعتماد است
«وکیل کشکی!» حاوی ماجرای دریافت حقالوکاله بهجای پول است که با طنز و نقد اجتماعی همراه شده است.
«جنس چینی» داستان یک پرونده با موکل خارجی و چالشهای فرهنگی و زبانی است.
«خلع ید سگی» روایتگر اجرای حکم خلع ید و مواجهه با موانع غیرمنتظره است.
«وکیل امور ممنوعه» طنزی دربارهٔ پروندههای منافی عفت و نگاه جامعه به وکلا است.
«پدر مرده» بر تناقضات اخلاقی و مالی در پروندههای ارث تأمل کرده است.
«مغاک» شامل تجربهای شخصی از گرفتارشدن در آسانسور و تأملات وجودی است.
«دفاع از نادیدهموکل» روایت یک پروندهٔ قتل و چالشهای دفاع از متهم غایب است.
«تخصص ناباب!» ماجرای معرفی وکیل برای پروندههای خاص و نقد نگاه تخصصی به وکالت است.
«خرچنگ قورباغه» داستانی دربارهٔ مهاجرت و تأثیرات جنگ بر خانوادهها است.
«محبوبه» روایت عاشقانهای از دوران جوانی و تاثیر آن بر زندگی حرفهای است.
«مردی در قطار!» به بازخوانی داستانی الهامبخش دربارهٔ امید و تأثیر یک برخورد انسانی پرداخته است.
«اعدامی» روایتگر شب آخر زندگی یک حقوقدان سیاستمدار است.
«تحقیق عمیقانه!» حاوی خاطرهای از یک قاضی دربارهٔ تحقیق میدانی در پروندهای حساس است.
«وکیل کاغذی» بر نقش وکیل در جامعه و انتظارات موکلان تأمل کرده است.
«بازگشته» بازگشت یک پزشک مهاجر و چالشهای خانوادگی و اجتماعی را روایت کرده است.
«هجر محجور» داستان زندگی یک بیمار روان و دغدغههای حقوقی او است.
«آنکه گریخت» ماجرای اعتماد و خیانت در روابط خانوادگی و مالی است.
«خواجه و وکیل» در باب دیدار خیالی با حافظ و تأملاتی دربارهٔ زندگی و معنای آن است.
«بالای شهر» شامل خاطراتی از دوران کودکی و خانوادههای پرجمعیت است.
«عصبیت حرفهای» عنوان آخرین روایت کتاب حاضر است.
بخشی از کتاب دفتر وکالت من
«آن روزها برخلاف حالا، برکت خانه در اولاد زیاد بود. نمیدانم؛ شاید اطفال پرشمار نشانه سلامت خانواده بود. خانواده کم اولاد ناقص بود و بدتر از آن اجاق کوری بود که چون کفر ابلیس زن و مرد بدون طفل را انگشتنما میکرد. شکمهای برآمده زنان همسایه که تلاشی برای مخفیکردن آن هم نمیکردند، نشان میداد که الفت عمیقی میان زنان با شوهرهایشان برقرار است و نتیجه این مهر شبانه، تراکم روزانه بیشتر کوچهها از بچهها میشد. خلاصه؛ از هر خانه برادران و خواهرانی با اختلاف سنی دو سه سال میریختند بیرون و کوچه پرمیشد از قیل و قال اطفالی که سرخوشانه بازی میکردند، میخندیدند و البته گاهی دعوا میکردند و با به سر و کول همدیگر زدن قشرقی به پا مینمودند. این دعواها زود خاتمه مییافت ولی ممکن بود که کار به بد گفتن و نواختن خواهر و مادر یکدیگر رسیده و در این میان دست و سری هم آسیب ببیند. آنوقت نوبت مادران بود که برای حمایت از جگرگوشگان وارد میدان شوند و نایره جنگ و قیل و قال زنانه صحنههایی بس دیدنی به وجود میآورد.»