کتاب در مسیر زندگی از خواسته تا نیاز حسن دیهمی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب در مسیر زندگی از خواسته تا نیاز

کتاب در مسیر زندگی از خواسته تا نیاز

امتیازبدون نظر

معرفی کتاب در مسیر زندگی از خواسته تا نیاز

کتاب الکترونیکی «در مسیر زندگی» نوشتهٔ حسن دیهمی و فاطمه روستا اثری داستانی است که نشر مانیان آن را منتشر کرده است. این کتاب با نگاهی به زندگی روزمرهٔ نوجوانی به نام «احمد» و اطرافیانش، تلاش می‌کند مفاهیمی مانند خواسته و نیاز، مسئولیت‌پذیری، روابط انسانی و رشد فردی را در قالب روایت‌هایی ساده و ملموس به تصویر بکشد. داستان در بستر محله‌ای قدیمی و صمیمی شکل می‌گیرد و با پرداختن به جزئیات زندگی شخصیت‌ها، مخاطب را به تأمل دربارهٔ ارزش‌های زندگی و انتخاب‌های فردی دعوت می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب در مسیر زندگی از خواسته تا نیاز

«در مسیر زندگی» اثری داستانی است که با محوریت نوجوانی به نام «احمد» و خانواده و دوستانش، تصویری از زندگی در محله‌ای ایرانی را ارائه می‌دهد. این کتاب در قالب داستان بلند نوشته شده و با روایتی خطی، وقایع روزمره، دغدغه‌ها و چالش‌های شخصیت‌ها را دنبال می‌کند. نویسندگان، حسن دیهمی و فاطمه روستا، با انتخاب فضایی آشنا و شخصیت‌هایی باورپذیر، تلاش کرده‌اند تا مفاهیم تربیتی و اجتماعی را به‌گونه‌ای در دل روایت جای دهند که برای نوجوانان و حتی بزرگسالان قابل لمس باشد. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که علاوه‌بر روایت داستان، در بخش‌هایی با طرح پرسش‌ها و فعالیت‌های عملی، مخاطب را به مشارکت و تفکر بیشتر دربارهٔ موضوعات مطرح‌شده دعوت می‌کند. این اثر نه‌تنها به روایت ماجراهای احمد و دوستانش می‌پردازد، بلکه با ایجاد فضای گفت‌وگو و تعامل، سعی دارد مفاهیم اخلاقی و اجتماعی را به‌صورت کاربردی به مخاطب منتقل کند. فضای داستان، حال‌وهوای کوچه‌های قدیمی، روابط گرم همسایگی و دغدغه‌های نوجوانی را به تصویر می‌کشد و در کنار آن، به موضوعاتی مانند پس‌انداز، مسئولیت‌پذیری، تفاوت خواسته و نیاز و اهمیت حس خوب در روابط انسانی می‌پردازد.

خلاصه داستان در مسیر زندگی از خواسته تا نیاز

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان «در مسیر زندگی» با پایان امتحانات خرداد و آغاز تابستان احمد، نوجوانی پرجنب‌وجوش، شروع می‌شود. احمد با شور و شوق کودکانه، کتاب‌هایش را به هوا پرتاب می‌کند و به‌دنبال آزادی و بازی در کوچه‌های خاکی محله می‌رود. ماجرا با یک بازی فوتبال و برخورد توپ به همسایه‌ای به نام بهنوش خانم گره می‌خورد؛ اتفاقی که باعث می‌شود توپ احمد مصادره شود و او با احساس گناه و نگرانی به خانه بازگردد. در ادامه، احمد برای کمک به آتاخان، صاحب مغازهٔ محله، به مغازه می‌رود و در آنجا با مفاهیمی مانند پس‌انداز، مسئولیت‌پذیری و تفاوت خواسته و نیاز آشنا می‌شود. گفت‌وگوهای احمد با آتاخان، عزیز و دیگر اعضای خانواده، او را به تأمل دربارهٔ رفتارهایش و معنای واقعی خواسته‌ها و نیازها سوق می‌دهد. احمد در مسیر کارآموزی و تعامل با مشتریان مغازه، یاد می‌گیرد که حس خوب در روابط انسانی چقدر اهمیت دارد و چگونه می‌توان با رفتار درست، رضایت و اعتماد دیگران را جلب کرد. داستان با فراز و نشیب‌هایی مانند دعواهای محله‌ای، تجربهٔ از دست دادن و پذیرش عواقب تصمیم‌ها، و تلاش برای یافتن تعادل میان خواسته‌ها و نیازها پیش می‌رود. احمد در این مسیر، نه‌تنها مهارت‌های عملی مانند مدیریت مالی و پس‌انداز را می‌آموزد، بلکه به درک عمیق‌تری از مسئولیت اجتماعی، ارزش خانواده و اهمیت روابط انسانی دست پیدا می‌کند. روایت داستان، با نمایش لحظات ساده و صمیمی زندگی، مخاطب را به همدلی با شخصیت‌ها و تأمل دربارهٔ انتخاب‌های روزمره دعوت می‌کند.

چرا باید کتاب در مسیر زندگی از خواسته تا نیاز را بخوانیم؟

این کتاب با روایت داستانی ساده و ملموس، مفاهیمی مانند تفاوت خواسته و نیاز، مسئولیت‌پذیری، پس‌انداز و اهمیت حس خوب در روابط انسانی را به‌گونه‌ای بیان می‌کند که برای نوجوانان و حتی بزرگسالان قابل لمس باشد. «در مسیر زندگی» با استفاده از فضای آشنا و شخصیت‌هایی باورپذیر، مخاطب را به تأمل دربارهٔ انتخاب‌های روزمره و پیامدهای آن‌ها دعوت می‌کند. بخش‌هایی از کتاب به پرسش‌ها و فعالیت‌های عملی اختصاص یافته که خواننده را به مشارکت فعال و تفکر انتقادی ترغیب می‌کند. این اثر فرصتی فراهم می‌آورد تا مخاطب، ضمن همذات‌پنداری با شخصیت‌ها، مهارت‌هایی مانند مدیریت مالی، مسئولیت‌پذیری و ارتباط مؤثر را در بستر داستان بیاموزد. همچنین، پرداختن به روابط خانوادگی و همسایگی، ارزش‌های اجتماعی و اخلاقی را به‌شکلی غیرمستقیم و تأثیرگذار منتقل می‌کند.

مطالعهٔ این کتاب برای نوجوانان، به‌ویژه کسانی که در آستانهٔ ورود به دورهٔ نوجوانی و پذیرش مسئولیت‌های جدید هستند، مفید است. همچنین والدین و مربیانی که به‌دنبال راهی برای آموزش مفاهیم تربیتی و اجتماعی به فرزندان خود هستند، می‌توانند از این اثر بهره ببرند. «در مسیر زندگی» برای کسانی که دغدغهٔ رشد فردی، مدیریت خواسته‌ها و نیازها، و بهبود روابط انسانی را دارند، پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب در مسیر زندگی از خواسته تا نیاز

«در کوچه‌پس‌کوچه‌های محله‌های خاکی شهر جایی که دیوارها کوتاه و همسایه‌ها به‌هم نزدیک‌تر بودند، مردی بعد از سیری‌کردن امتحانات خرداد درحال متولدشدن است که از قضا راوی داستان ماست. روایتی از روزهای گرم تابستان که شروع آن با شادی کودکانه‌ی پایان امتحانات توأم است و بازی فوتبال آغازگر حوادثی است که شخصیت‌های داستان ما را درگیر خود می‌کند. اتفاقات این ساعت، تغییری در عمق و روح‌وروان بازیگران داستان ما می‌گذارد که معنای زندگی را در زندگی‌کردن می‌آموزند. یاد می‌گیرند که با هم بودن و برای هم بودن را مشق کنند و معنی حس خوب بخشیدن را درک کنند. راوی در دنیای کودکی خود، قدم‌های کودکانه‌ی خود را هر روز محکم‌تر از روز قبل برمی‌دارد. از اشتباهات خود درس عبرت می‌گیرد و می‌آموزد. لذت زندگی‌کردن را. راوی قصه ما روایتگر زمانی است که کوچه‌ها جولانگاه تاخت‌وتاز فرزندان این مرزوبوم است که دنیای خود را در زمین‌های خاکی می‌جستند. هیچ‌کدام از بچه‌های داستان ابرقهرمان نیستند؛ ولی برای هم، قهرمانی بودند. روایتگر بچه‌هایی بود که از بچگی یاد می‌گرفتند، روی پای خود بایستند و از اشتباهات خود درس زندگی را یاد بگیرند. روایتگر بچه‌هایی است که برای برآورده‌کردن نیازهای کودکانه‌ی خود می‌جنگند و یا در خود فرومی‌روند. بدون آنکه خود بدانند در متن زندگی قدم برمی‌دارند. خواسته‌های خود را به چالش می‌کشند و خود را به‌عطر می‌اندازند تا زندگی برای آن‌ها مسئولیت‌پذیری را معنا بخشد.»