تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب گوهران گران
معرفی کتاب گوهران گران
معرفی کتاب گوهران گران
کتاب الکترونیکی «گوهران گران؛ چهارده چهرهٔ درخشان در علم، فلسفه و ادب پارسی» نوشتهٔ محمدرضا توکلی صابری و با ویراستاری سیدعلی شاهری، اثری است که به معرفی و روایت زندگی چهارده شخصیت برجستهٔ ایرانی در حوزههای علم، فلسفه و ادب میپردازد. این کتاب توسط انتشارات بهسخن منتشر شده و با نگاهی روایی و گفتوگومحور، سرگذشت و دستاوردهای این چهرهها را برای مخاطب بازگو میکند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب گوهران گران
در «گوهران گران؛ چهارده چهرهٔ درخشان در علم، فلسفه و ادب پارسی»، نویسنده با الهام از تجربههای شخصی و دغدغههای فرهنگی، به سراغ زندگی و اندیشههای چهارده تن از نامآوران تاریخ ایران رفته است. این کتاب در دورهای نوشته شده که نویسنده پس از بازنشستگی، فرصت بیشتری برای پرداختن به پروژههای فرهنگی و پژوهشی یافته است. اثر حاضر، نه صرفاً یک سرگذشتنامهٔ خشک، بلکه تلاشی برای گفتوگو با بزرگان و بازآفرینی فضای فکری و اجتماعی آنهاست. روایتها به گونهای طراحی شدهاند که خواننده بتواند با شخصیتها همسخن شود و از زبان خودشان با فراز و نشیبهای زندگی، باورها و آثارشان آشنا گردد. کتاب، چهرههایی از دورههای مختلف تاریخی را گرد هم آورده و با عبور از مرز تخصصها، به تأثیرگذاری آنها بر فرهنگ و تمدن ایرانی میپردازد. این اثر، ضمن وفاداری به منابع تاریخی و ادبی، تلاش میکند تصویری زنده و ملموس از بزرگان علم و ادب ایران ارائه دهد.
خلاصه کتاب گوهران گران
در این کتاب، نویسنده با روایتی داستانگونه، خود را در فضایی خیالی میان بزرگان علم و ادب ایران مییابد و با هر یک به گفتوگو مینشیند. شخصیتهایی چون «محمدبن موسی خوارزمی»، «جعفربن محمد رودکی»، «محمدبن زکریای رازی»، «ابونصر فارابی»، «ابوالقاسم فردوسی»، «ابنسینا»، «ابوریحان بیرونی»، «ناصرخسرو قبادیانی»، «عمر خیام»، «شهابالدین سهروردی»، «خواجه نصیرالدین طوسی»، «جلالالدین محمد بلخی (مولوی)»، «سعدی شیرازی» و «حافظ شیرازی» هرکدام در بخشی از کتاب ظاهر میشوند و به پرسشهای نویسنده دربارهٔ زندگی، اندیشهها، آثار و دغدغههایشان پاسخ میدهند.هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!هر فصل، به شکل یک مصاحبهٔ خیالی پیش میرود؛ برای مثال، «خوارزمی» از کودکی و علاقهاش به ریاضیات و نقش بیتالحکمه در شکوفایی علمیاش میگوید، «رودکی» از آغاز شاعری و خلق رباعی سخن میگوید و «رازی» از مسیر پرپیچوخم خود از شاعری و کیمیاگری تا پزشکی و فلسفه روایت میکند. در این گفتوگوها، هر شخصیت ضمن بیان سرگذشت خود، به مسائل بنیادین مانند چیستی جهان، انسان، علم و فلسفه میپردازد و پندهایی برای زندگی ارائه میدهد. نویسنده با این ساختار، تلاش میکند هم زندگینامهای موجز و هم تصویری از فضای فکری و اجتماعی هر دوره را به مخاطب منتقل کند. کتاب، با زبانی روایی و دیالوگمحور، خواننده را به سفری میان قرون و شخصیتهای اثرگذار فرهنگ ایرانی میبرد، بیآنکه صرفاً به ذکر وقایع تاریخی بسنده کند.
چرا باید کتاب گوهران گران را خواند؟
این کتاب با رویکردی متفاوت به زندگی و اندیشههای چهارده چهرهٔ برجستهٔ تاریخ ایران میپردازد و آنها را از دل روایتهای تاریخی بیرون میکشد تا در قالب گفتوگوهایی زنده و ملموس، با مخاطب همراه شوند. اثر حاضر، فرصتی فراهم میکند تا خواننده با لایههای کمتر دیدهشدهٔ شخصیتهای علمی و ادبی ایران آشنا شود و از زبان خودشان با دغدغهها، باورها و تجربههای زیستهشان روبهرو گردد. این شیوهٔ روایت، امکان همذاتپنداری و درک عمیقتر از فضای فکری و اجتماعی هر دوره را فراهم میآورد.
خواندن کتاب گوهران گران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مطالعهٔ این کتاب برای علاقهمندان به تاریخ علم، فلسفه و ادب ایران، دانشجویان رشتههای علوم انسانی، پژوهشگران حوزهٔ فرهنگ و تمدن ایرانی و هرکسی که به شناخت ریشههای فکری و ادبی ایران علاقه دارد، مفید است. همچنین برای کسانی که به دنبال الهام از سرگذشت بزرگان و یافتن پاسخهایی برای پرسشهای بنیادین زندگی هستند، این اثر جذاب خواهد بود.
فهرست کتاب گوهران گران
- سرآغاز: مقدمهای روایی دربارهٔ انگیزهٔ نویسنده برای نگارش کتاب و چگونگی شکلگیری ایدهٔ گفتوگو با بزرگان.- محمدبن موسی خوارزمی: روایت زندگی، آثار و نقش او در ریاضیات و نجوم، تأثیر بیتالحکمه و سفر به هند.- جعفربن محمد رودکی: سرگذشت کودکی، آغاز شاعری، خلق رباعی و حضور در دربار سامانیان.- محمدبن زکریای رازی: مسیر زندگی از شاعری و کیمیاگری تا پزشکی و فلسفه، دیدگاههای علمی و فلسفی.- ابونصر فارابی: تحصیلات، مهاجرتهای علمی، نقش در فلسفهٔ اسلامی و نظریههای سیاسی و موسیقی.- ابوالقاسم فردوسی: زندگی، انگیزهٔ سرودن شاهنامه، دشواریها و تأثیر فرهنگی اثر.- ابنسینا: کودکی، تحصیلات، طبابت و فلسفه، دستاوردهای علمی و فلسفی.- ابوریحان بیرونی: پژوهشهای جغرافیایی، نجومی و فلسفی، سفرها و آثار ماندگار.- ناصرخسرو قبادیانی: زندگی، سفرنامهنویسی، اندیشههای فلسفی و دینی.- عمر خیام: ریاضیات، فلسفه، رباعیات و نگاه به زندگی و مرگ.- شهابالدین سهروردی: فلسفهٔ اشراق، زندگی و آثار.- خواجه نصیرالدین طوسی: فعالیتهای علمی، فلسفی و نقش در رصدخانهٔ مراغه.- جلالالدین محمد بلخی (مولوی): زندگی، عرفان و آثار ادبی.- سعدی شیرازی: زندگی، سفرها و آثار ادبی و اخلاقی.- حافظ شیرازی: زندگی، شعر و نگاه فلسفی به جهان.در هر فصل، گفتوگوهایی خیالی با این شخصیتها شکل میگیرد و هرکدام از زاویهٔ نگاه خود به پرسشهای نویسنده پاسخ میدهند.
بخشی از کتاب گوهران گران
«در هر پارهای از این خاکگوهری نهفته است.سرآغازدر مقابل سالن ورودی فرودگاه از تاکسی پیاده شدم. کولهپشتی را بر شانهام انداختم و دو چمدان را از عقب سواری تویوتا بیرون آوردم و بر زمین گذاشتم. بعد، با همسرم روبوسی و خداحافظی کردم. دستهٔ دو چمدان را گرفتم و بهدنبال خودم کشیدم. در شیشهای سالن فرودگاه بهطور خودکار باز شد و وارد فضای گرم سالن شدم. بلندگوی سالن در میان همهمه و وزوز سروصداها پیوسته شمارهٔ پروازها و سالنهای خروج را اعلام میکرد. خلبانان و مهمانداران در گروههای مختلف درمیان جمعیت بهسوی پروازهای خود میرفتند. مسافران نیز درحالیکه چمدانهای خود را بهدنبالشان میکشیدند باعجله در جهات مختلف درحرکت بودند.من بهسوی پیشخوان هواپیمایی راه افتادم. دربرابر پیشخوان هواپیمایی صف کوتاهی بود. نوبت به من رسید و بهسرعت چمدانهای مرا وزن کردند و بلیتم صادر شد. خوشبختانه چمدانها را در خانه وزن کرده بودم و زیر مقدار مجاز بود. بهسوی سالن خروجی راه افتادم. در آنجا هم صف کوتاهی بود و پساز بررسی بلیتم از یک راهرو رد شدم و وارد بخش دیگری شدم که خروجیهای متعددی داشت که بر بالای هر خروجی شمارهای بود و تعدادی صندلی و یک پیشخوان که مهمانداران یا کارمندان هواپیمایی بلیت مسافران را پیش از سوارشدن به هواپیما بازرسی میکردند. خروجی ۴۲ را که در بلیتم نوشته بود، پیدا کردم و روی یک صندلی نشستم و ساک چرخدارم را درمقابل پاهایم روی زمین گذاشتم و به نظارهٔ رفت و آمد مردم نشستم. زن و مرد، کوچک و بزرگ، پیر و جوان، همگی عجله داشتند. هرکسی چیزی بهدست یا کیفی بر شانه داشت، یا ساک یا چمدانی را بر زمین میکشید یا یک کولهپشتی بر پشت داشت. حتی مادرانی که کودکی را در بغل داشتند یا در کالسکه باخود میکشیدند چیزی در دست، بر شانه یا بر پشت داشتند. چراغهای نئون، تابلوهای رنگین، پوسترهای تبلیغاتی هیچ در و دیواری را خالی نگذاشته بود. همچنانکه به اینها مینگریستم بهفکر سفر خودم بودم. هنوز حدود یکساعت دیگر تا پرواز من مانده بود. منتظر بودم بلندگو پرواز را اعلام کند یا متصدی پیشخوان هواپیمایی در پشت تریبون برود و آغاز سوارشدن مسافران را اعلام کند.»