تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب کولی خیال
معرفی کتاب کولی خیال
معرفی کتاب کولی خیال
کتاب الکترونیکی «کولی خیال» (تأملی بر نسبت دوست داشتن و دوست داشته شدن) نوشتهٔ سامان معینمطلق و منتشرشده توسط انتشارات فروغ سیمرغ، اثری در حوزهٔ فلسفهٔ ذهن و اخلاق است که با نگاهی تأملبرانگیز به مفاهیم عاطفی و روانشناختی میپردازد. نویسنده در این کتاب، با زبانی تحلیلی و گاه شاعرانه، به بررسی ریشهها و پیامدهای میل به دوست داشتن و دوست داشته شدن میپردازد و تلاش میکند مرز میان این دو را روشن کند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کولی خیال
«کولی خیال» اثری است که در قالبی نزدیک به جستار و با رویکردی فلسفی و روانشناختی، به واکاوی یکی از بنیادیترین نیازهای انسانی یعنی میل به دوست داشتن و دوست داشته شدن میپردازد. سامان معینمطلق در این کتاب، با بهرهگیری از زبان استعاری و مثالهای ملموس، تلاش میکند تفاوتها و شباهتهای این دو میل را بررسی کند و نشان دهد چگونه انتخاب مسیر نادرست در تحقق این نیازها میتواند به انحرافات اخلاقی و روانی منجر شود. کتاب در فضایی میان فلسفه، اخلاق و روانشناسی حرکت میکند و با اشاره به نقش خیال، عاطفه و عقل، مخاطب را به تأمل دربارهٔ ریشههای رفتارهای فردی و اجتماعی دعوت میکند. نویسنده در مقدمه و بخشهای مختلف کتاب، به نقد نگاههای رایج دربارهٔ زیبایی، مقبولیت اجتماعی و صنعت مد نیز میپردازد و این موضوعات را به دغدغهٔ اصلی کتاب یعنی نسبت میان دوست داشتن و دوست داشته شدن پیوند میزند. فضای کتاب، تأملی بر وضعیت انسان معاصر و چالشهای او در مواجهه با نیازهای عاطفی و اجتماعی است.
خلاصه کتاب کولی خیال
کتاب «کولی خیال» با طرح پرسشهایی دربارهٔ ارزش و تقدم دوست داشتن یا دوست داشته شدن آغاز میشود و نویسنده با روایتهایی از تجربههای ذهنی و اجتماعی، به بررسی این دو میل میپردازد. سامان معینمطلق معتقد است که میل به دوست داشته شدن، اگرچه طبیعی و فطری است، اما زمانی که به هدف اصلی زندگی بدل شود، میتواند انسان را به مسیرهای نادرست و حتی خودویرانگر بکشاند. او با مثالهایی از زندگی روزمره، نشان میدهد که چگونه افراد برای جلب توجه و مقبولیت، گاه تا مرز انکار و تغییر اصل خویش پیش میروند و این تلاشها را نقد میکند. نویسنده بر این باور است که لذت حقیقی نه در دوست داشته شدن، بلکه در دوست داشتن و ایثار نهفته است و هرگونه معامله یا بدهبستان عاطفی که بر پایهٔ نیاز و خودخواهی باشد، سرانجامی جز سرخوردگی و اسارت ندارد. کتاب با تحلیل نقش اخلاق، عاطفه و خیال در شکلگیری رفتارهای انسانی، به این نتیجه میرسد که آزادی و آرامش روانی تنها زمانی حاصل میشود که انسان بتواند بدون چشمداشت و نیاز به تأیید دیگران، دوست بدارد و عشق بورزد. نویسنده در بخشهایی از کتاب، به نقد صنعت مد، معیارهای زیبایی و فشارهای اجتماعی برای مقبولیت نیز میپردازد و این مسائل را به عنوان نمونههایی از تلاشهای بیثمر برای دوست داشته شدن معرفی میکند.
چرا باید کتاب کولی خیال را خواند؟
این کتاب فرصتی فراهم میکند تا مخاطب با نگاهی تازه به ریشههای نیازهای عاطفی خود بنگرد و نسبت میان دوست داشتن و دوست داشته شدن را از زاویهای متفاوت بررسی کند. سامان معینمطلق با زبانی تحلیلی و گاه شاعرانه، مرز میان عشق، ایثار، خودخواهی و نیاز را روشن میکند و مخاطب را به بازاندیشی در رفتارها و انتخابهای عاطفی دعوت میکند. مطالعهٔ این اثر میتواند به درک عمیقتری از نقش خیال، اخلاق و عاطفه در زندگی فردی و اجتماعی بینجامد و راههایی برای رهایی از اسارت نیاز به تأیید و مقبولیت اجتماعی پیش پای خواننده بگذارد.
خواندن کتاب کولی خیال را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به فلسفهٔ ذهن، روانشناسی، اخلاق و کسانی که دغدغهٔ روابط انسانی، هویت فردی و چالشهای عاطفی دارند مناسب است. همچنین برای افرادی که درگیر پرسشهایی دربارهٔ مقبولیت اجتماعی، زیبایی و صنعت مد هستند یا به دنبال راهی برای رهایی از وابستگی به تأیید دیگران میگردند، مطالعهٔ این اثر میتواند مفید باشد.
فهرست کتاب کولی خیال
- مقدمه: نویسنده در این بخش به اهمیت نگاه بیطرفانه به آثار و نقش خیال در آفرینش هنری اشاره میکند.- پرسش از دوست داشتن یا دوست داشته شدن: این فصل به بررسی ریشههای میل به دوست داشتن و دوست داشته شدن و پیامدهای هرکدام میپردازد.- نقد تلاش برای مقبولیت: نویسنده با مثالهایی از زندگی روزمره، تلاش انسانها برای جلب توجه و مقبولیت را تحلیل و نقد میکند.- نقش اخلاق و عاطفه: در این بخش، رابطهٔ میان اخلاق، عاطفه و خیال در شکلگیری رفتارهای انسانی بررسی میشود.- نقد صنعت مد و معیارهای زیبایی: نویسنده به تأثیر فشارهای اجتماعی و صنعت مد بر هویت فردی و تلاش برای مقبولیت میپردازد.- جمعبندی و نتیجهگیری: کتاب با تأکید بر اهمیت دوست داشتن بیقید و شرط و رهایی از نیاز به تأیید دیگران به پایان میرسد.
بخشی از کتاب کولی خیال
«زمینی شوم که چه؟ هوایی شدم که چه؟ عاقل شوم که چه؟ جاهل شدم که چه؟ ابطال کنم به کل ثانیّه های عمر که چه؟ باطل نشد که چه؟ اثباتم کنی هر آنچه منکر شدم که چه؟ اثبات نشد که چه؟ انکار نشد که چه؟ بند جان به زر بسته باشم که چه؟ زر به کل به بخش کرده باشم که چه؟ بندة من آبرو شوم که چه؟ به کل بند آبرو داده باشم به آب که چه؟ کل باشم که چه؟ خار باشم که چه؟ بکنم پر شکم ز نان که چه؟ با که پر کنم شکم به کاه که چه؟ به شیش گوش طاق زرین زریح» به زیر خاک شوم که چه؟ خاکسترم به رقص آید به دست باد که چه؟ به معدهْ مرغانِ هوا شوم نشخوار که چه؟ حاکم شوم هزار هزار که چه؟ حکمی نشد به بار که چه؟ حکمی نشد به کار که چه؟ دستها به زیر پا و سینهها به زیر دست که رنجه کنم قدم به کاخ که چه؟ یا کنم برگ درختی به فرش زیر پا که چه؟ کنم سیاحت کنج به کنج دو عالم به دم که چه؟ یا کنم سپر همه عمر سایه کنج ظلمت که چه؟ بود عالم حرم سرا که چه؟ یا به سراید عمرم پی حرم که چه؟ به رنج فقرم لول شده کمر که چه؟ به وزن شکم پاره شد بند کمر که چه؟ چشمم به صد پاره شد به زرق و برق شاه که چه؟ کور شد زرنج فقر گدا که چه؟ غافل شوم که؟ عاشق شوم که چه؟ عاشق شوی که چه؟ عاشق شوی خداء عاشق شوی همه» صاحب شوی همه» سائل شوی همه» عاقل شوی همه جاهل شوی همه. فارغ شوی همه معنی شوی همه معنا شوند همه»ء صورت شوی همه صورت گرند همه.»