دانلود و خرید کتاب مراقبت از او ژان باتیست آندره آ ترجمه مهدی بهنوش

کتاب مراقبت از او

انتشارات:نشر افکار
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب مراقبت از او

کتاب مراقبت از او با عنوان اصلی Veiller sur elle و عنوان انگلیسیِ Watching Over Her نوشتهٔ ژان باتیست آندره آ و ترجمهٔ مهدی بهنوش است. نشر افکار این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ ادبیات داستانی قرن ۲۱ فرانسه قرار گرفته، یک رمان تاریخی و عاشقانه در باب یک مجسمه‌ساز است که در ایتالیای قرن بیستم و دوران سلطهٔ فاشیسم زندگی می‌کند. یک مرد فقیر و دختری از طبقهٔ اشراف به یکدیگر علاقه دارند. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مراقبت از او اثر ژان باتیست آندره آ

کتاب «مراقبت از او» که نخستین‌بار در سال ۲۰۲۳ میلادی و در ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شده، در ایتالیای قرن بیستم و دوران سلطهٔ فاشیسم به وقوع می‌پیوندد. نویسندهٔ این رمان ضمن روایت داستانی عاشقانه میان یک هنرمند فقیر و دختری از طبقهٔ اشراف، ما را به صومعه‌ای متروک می‌برد که در آن مجسمه‌ای رازآلود پنهان شده است؛ شاهکاری که توسط مجسمه‌ساز عاشق ساخته شده و واتیکان به‌دلیل تأثیر مخرب احتمالی آن بر مردم، دستور به پنهان‌سازی‌اش داده است. این اثر، داستان زندگی مجسمه‌سازی به نام «میکل آنجلو ویتالیانی» را در ایتالیای بین دو جنگ جهانی روایت می‌کند و در پس‌زمینهٔ تحولات سیاسی و اجتماعی ایتالیا از جنگ جهانی اول تا ۱۹۸۰، ظهور تدریجی فاشیسم و چهرهٔ زنی مبارز برای آزادی به نام «ویولا» را به تصویر می‌کشد. گفته شده است که «ژان باتیست آندره‌آ» از خلال زندگی این دو شخصیت به‌یادماندنی که همچون ستارگانی در تاریکی قرن بیستم می‌درخشند، رمانی بی‌نظیر با زیبایی‌های کلاسیک و سبکی منحصربه‌فرد خلق کرده است؛ اثری کاملاً داستانی و درخشان. این رمان ۵۲ فصل دارد.

خلاصه داستان مراقبت از او

شروع داستان از زبان مردی محتضر در صومعه‌ای دورافتاده در سال ۱۹۸۶ میلادی روایت می‌شود. او که برای ۴۰ سال بدون سوگند مذهبی در آنجا زندگی کرده، در آستانهٔ مرگ به گذشته‌اش می‌نگرد. برادران راهب او را احاطه کرده‌اند و درمورد هویتش گمانه‌زنی می‌کنند؛ مجرم، روحانیِ خلع لباس شده یا پناهنده سیاسی؟ نظر رایج‌تر این است که او برای مراقبت از زنی پنهان در صومعه آنجا است؛ زنی که راهبان یک بار دیده‌اند و مشتاق دیدار دوباره‌اش هستند. مرد محتضر در واپسین لحظات زندگی‌اش تکه‌هایی از گذشته‌اش را مرور می‌کند؛ از دوران کودکی‌اش در فرانسه به‌عنوان فرزند مهاجران ایتالیایی که با تبعیض نژادی روبه‌رو بودند، از دست دادن پدرش در جنگ جهانی اول و تصمیم مادرش برای فرستادن او به ایتالیا برای دنبال‌کردن استعدادش در مجسمه‌سازی. او از نامش «میکل آنجلو ویتالیانی» که یادآور مجسمه‌ساز بزرگ رنسانس است، ابراز تنفر می‌کند و به یاد می‌آورد که چگونه مادرش با دیدن لگدزدن او در شکمش تصمیم گرفت پسرش مجسمه‌ساز شود؛ تصمیمی که با مخالفت پدرش روبه‌رو شد. هویت و گذشتهٔ پیچیدهٔ این مرد در آستانهٔ مرگ در میان گمانه‌زنی‌های راهبان و خاطرات خود او آشکار می‌شود.

چرا باید کتاب مراقبت از او را بخوانیم؟

رمان «مراقبت از او» اثری تحسین‌شده و پرفروش است که در ایتالیای قرن ۲۰ میلادی و دوران سلطهٔ فاشیسم می‌گذرد تا رابطهٔ پر فرازونشیب میان مجسمه‌ساز فقیری به نام «میکل آنجلو ویتالیانی» و «ویولا اورسینی»، دختر یک خانوادهٔ اشرافی را روایت کند. اثر حاضر در پس‌زمینهٔ تحولات سیاسی و اجتماعی ایتالیا به موضوعاتی همچون عشق، آزادی، هنر و مقاومت می‌پردازد. منتقدان و خوانندگان، این اثر را به‌دلیل داستان جذاب، شخصیت‌های به‌یادماندنی، نثر زیبا و پرداختن به مفاهیم مهم ستوده‌اند. خواندن این رمان می‌تواند تجربه‌ای غنی و ماندگار از ادبیات معاصر فرانسه باشد.

کتاب مراقبت از او را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی قرن ۲۱ فرانسه و قالب رمان تاریخی و عاشقانه پیشنهاد می‌کنیم.

درباره ژان باتیست آندره آ

«ژان باتیست آندره‌آ» (Jean-Baptiste Andrea) زادهٔ سال ۱۹۷۱‏ میلادی، نویسندهٔ شهیر فرانسوی و برندهٔ جایزهٔ گنکور ۲۰۲۳ است. او با نخستین رمان خود، «ملکهٔ من» (۲۰۱۷) که با استقبال گستردهٔ خوانندگان و منتقدان روبه‌رو شد و جوایز متعددی از جمله بهترین رمان اول، فمینا و الن فورنیه را برای او به ارمغان آورد، به عرصهٔ ادبیات معرفی شد. دومین رمان او با عنوان «صد میلیون سال و یک روز» (۲۰۱۹) همچون اثر نخست پرفروش بود و تحسین منتقدان را برانگیخت، اما نقطهٔ عطف اصلی در کارنامهٔ او با انتشار سومین رمانش به نام «شیاطین و قدیسان» (۲۰۲۱) رقم خورد که دو جایزهٔ ادبی (خوانندگان مجلهٔ لیر و اوست - فرانس) را از آنِ خود کرد و به‌سرعت به زبان‌های گوناگون ترجمه شد. این نویسنده با سه رمان تحسین‌شده و پرمخاطب به چهره‌ای شناخته‌شده در ادبیات فرانسه و جهان بدل گشت. در سال ۲۰۲۳ با چهارمین رمان خود با عنوان «مراقبش باش» یا «مراقبت از او» موفق به کسب معتبرترین جایزهٔ ادبی فرانسه، جایزهٔ گنکور شد.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

کتاب «مراقبت از او» برندهٔ جایزهٔ گنکور (۲۰۲۳)، معتبرترین جایزهٔ ادبی فرانسه شده؛ همچنین جایزهٔ ادبی «فناک» (از جوایز مهم ادبی فرانسه که پیش از گنکور اعلام می‌شود) و جایزهٔ بزرگ خوانندگان مجلهٔ «اِل» (نشان‌دهندهٔ استقبال مخاطبان از کتاب) را دریافت کرده است. «ژان باتیست آندره‌آ» برای رمان اول خود به نام «ملکهٔ من» (Ma Reine) بیش از ۱۰ جایزهٔ ادبی از جمله جایزهٔ فمینا و جایزهٔ بهترین رمان اول را دریافت کرده است. رمان «مراقبت از او» موفقیت و شهرت جهانی برای این نویسنده به ارمغان آورد.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

نشریهٔ «پرس» معتقد است این رمان شخصیت‌هایی چنان زنده و قوی دارد که گویی واقعی هستند؛ همچنین گفته شده این اثر، نسیم آزادی را فراتر از مرزها می‌دمد.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

این رمان با ترجمهٔ «نرگس کریمی» توسط انتشارات رایبد و با عنوان «مراقبش باش» (۱۴۰۳) منتشر شده است.

بخشی از کتاب مراقبت از او

«زمین‌لرزه ۴۷۲ قربانی بر جای گذاشته بود. تقریباً تمام جمعیت پیترا دالبا، اما در مقایسه با صدهزار قربانیِ مسینا در سال ۱۹۰۸ یا سی‌هزار قربانیِ مارسیکا در منطقهٔ آبروتزو در سال ۱۹۱۵ که آن‌ها هم ۱۱ درجه قدرت داشتند، مانند قطره به حساب می‌آمد. دوقلوها، مادرشان و مادرم زنده‌ماندن‌شان را به سفرشان به جنوا مدیون بودند. خانوادهٔ اورسینی به غیر از فرانچسکو که همان شب به رم رفته بود از بین رفته بودند. دُن‌آنسلمو و سایرین در همان دشتی که در آن متولد شده بودند، زندگی‌شان را از دست داده بودند. متخصصان توضیح دادند که ترکِ گنبدِ سان‌پیترو دل‌لاکریمه به‌نوعی خبر از حادثه داده است و باید جدی گرفته می‌شد. فقط مارکی فهمیده بود، اما کسی درکش نکرد. چند ماه بعد از طریق یکی از نشریات متوجه شدم که یک دانشمند، بعد از خواندن مقاله‌یی دربارهٔ ترک‌خوردن کلیسا، به شهردار نامه‌یی نوشته تا به ما هشدار دهد. هرگز پاسخی دریافت نکرده بود. بخشی از وجود من، شاعرانه‌ترین و سیاه‌ترینش، هنوز هم از خود می‌پرسد که اگر برحسبِ اتفاق آن نامه در کیفِ امانوئله نبود که پیش از به دارکشیدنش دزدیده شده بود، چه می‌شد؟ شاید کسی بالأخره آن را در میان بوته‌ها پیدا می‌کرد، درحالی‌که در کیف چرمی ترک‌خورده خشک شده بود و حاوی آن هشدارِ مضحک بود.

زمین‌لرزه باعث کشفِ بقایای روستای دیگری شد که دقیقاً زیرِ روستای ما قرار داشت و در اثر اتفاقی مشابه در قرن سیزدهم ویران شده و یادش هم به فراموشی سپرده شده بود. برخلاف آن‌چه ویولا فکر می‌کرد، نه قصر طلایی وجود داشت و نه آدم‌های زال، بلکه شبکه‌یی زیرزمینی بود که به‌خوبی حفظ شده بود و توماسو بالدیِ جوان با فلوتش در آن سرگردان بود. قبرستان پیترا تنها جایی بود که در زلزله سالم ماند، که مانند طنز سرنوشت بود. نیروهایی وجود دارند که از ماگما قوی‌ترند.

به‌خاطرِ نبودِ نامزدی دیگر، اوراتزیو گامبال از طرف روستاهایی که از آسیب در امان مانده بودند انتخاب شد. با وجود این، پروژهٔ بزرگراه بعد از فاجعهٔ پیترا رها شدـــ احمقانه بود که در دره‌هایی چنان خطرناک کار ساخت‌وساز انجام دهند. بزرگراه آ.۶ در سال ۱۹۶۰ بیش‌تر از سمت غرب عبور کرد.»

۵۰%