
کتاب اراده به خردورزی
معرفی کتاب اراده به خردورزی
کتاب اراده به خردورزی نوشتهٔ علی صاحبی توسط انتشارات سایه سخن منتشر شده است. این کتاب برداشتی از فنون و روشهای رویکرد ساختارشکنانهٔ «آلبرت الیس» است. این کتاب بهعنوان یک راهنمای عملی برای افرادی است که با مشکلات خاصی در زندگی روبهرو هستند یا میخواهند انسجام بیشتری به ساختارهای فکری و رفتاری خود ببخشند. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب اراده به خردورزی
اگر به دنبال راهنمایی عملی برای حل مسائل زندگی و دستیابی به خردمندی هستید، کتاب اراده به خردورزی نوشتهٔ علی صاحبی میتواند به شما کمک کند. این کتاب که بر اساس رویکرد ساختارشکنانهٔ آلبرت الیس تدوین شده است، به شما آموزش میدهد چگونه با تسلط بر عواطف و احساسات خود، فرآیندهای حل مسئله را به طور مؤثرتری طی کنید و زندگی خردمندانهتری داشته باشید. کتاب اراده به خردورزی یک کتاب کار است، بنابراین برای بهرهمندی از آن باید آمادهٔ انجام تمرینها و تکالیف عملی باشید. علی صاحبی اصول پیچیدهٔ رویکرد الیس را به زبانی ساده و قابل فهم بیان کرده است تا برای همه افراد قابل استفاده باشد. در نتیجه، این کتاب راهنمایی است برای تغییر الگوهای فکری و رفتاری و دستیابی به خردمندی در زندگی روزمره. این کتاب به عنوان یک راهنمای عملی، به افرادی که با چالشهای زندگی دست و پنجه نرم میکنند یا به دنبال بهبود ساختار فکری و رفتاری خود هستند، کمک میکند. تمرکز اصلی کتاب بر آموزش گام به گام فرآیندهای حل مسئله و دستیابی به یک زندگی خردمندانه از طریق مدیریت مؤثر عواطف و احساسات است.
کتابی که پیش رو دارید، برداشتی است از فنون و روشهای رویکرد ساختارشکنانهٔ آلبرت الیس. الیس در زندگی شخصی و حرفهای نویسنده جایگاه ویژهای دارد، چرا که رویکرد حرفهای او اساساً با آرای الیس شکل گرفته است. در سال ۱۹۹۶، پس از پایان دورهٔ دکترای تخصصی روانشناسی بالینی از دانشگاه NSW، نویسنده از مؤسسۀ الیس برای گذراندن یک دورهٔ رسمی رویکرد الیسی (شناختدرمانی) درخواست بورس تحصیلی کرد. الیس با سخاوت تمام، یک بورس سهماهه در اختیار او قرار داد. تعامل با الیس نقطۀ عطفی در زندگی نویسنده بود و همواره او را تحسین کرده است. تفکر زیربنایی و نگرش علمیفلسفی الیس به مسائل روانشناختی، همواره برای نویسنده جذاب و کارآمد بوده است. این کتاب بر اساس یکی از آثار الیس نوشته شده است؛ کتابی که در مؤسسۀ الیس برای آموزش فرآیندهای حل مسئله به افرادی که با مشکلات روانشناختی مواجه بودهاند، به کار گرفته میشود. با وجود اینکه در ده سال گذشته از CBT کمی فاصله گرفته است، نویسنده در کنار رویکرد اصلی خود – واقعیتدرمانی – پیوسته از گامهای پیشنهادی الیس در بازسازی فکریهیجانی مراجعان بهره برده است و این دروس را بهعنوان تکالیف خانگی برای آنها در نظر میگیرد. بازخورد مثبت مراجعان نسبت به سودمندی و کارایی این دروس، نویسنده را بر آن داشت تا ایدهٔ چاپ آن را در قالب کتاب با چند تن از همکارانش در میان بگذارد. از آنجا که همگی آن را اثری ارزشمند تلقی کردند، به توصیهٔ آنها عمل کرد و اکنون آن را برای انتشار آماده کرده است. نویسنده اطمینان دارد که مشاوران، روانشناسان و درمانگران دیگر نیز میتوانند از این کتاب به عنوان یک تکلیف خانگی منظم و ساختاریافته استفاده کنند و از درسهای آن برای انسجام بخشیدن به آموزشهای جلسات فردی و گروهی خود بهره ببرند. این کتاب به عنوان یک کتاب کار و تمرین عملی، برای افرادی نوشته شده است که با مشکلات خاصی در زندگی دست و پنجه نرم میکنند یا خواهان انسجام بخشیدن به زیرساختهای فکری و رفتاری خود هستند و از طریق افزایش کارایی، خشنودی و رضایتمندی بیشتری را تجربه نمایند. از این رو، این کتاب برای طیف گستردهای از افراد، اعم از پیر و جوان و با هر سطح تحصیلاتی، قابل استفاده است. به خوانندگان توصیه میکند برای بهرهبرداری هر چه بهتر از این کتاب، آن را به عنوان یک منبع خودیاری مستقل در نظر بگیرند. با انجام دقیق تکالیف کتاب و تمرین و درونیسازی مفاهیم آن، میتوانند فرآیندهای حل مسئله را فرا بگیرند و زندگی خردمندانه توأم با تسلط بیشتر بر عواطف و احساسات را تجربه کنند.
خلاصه کتاب اراده به خردورزی
چرا باید کتاب اراده به خردورزی را بخوانیم؟
کتاب اراده به خردورزی به شما کمک میکند تا با شناسایی و تغییر الگوهای فکری ناکارآمد، به زندگی خود انسجام بخشیده و آن را بهبود بخشید. این کتاب بهعنوان یک راهنمای عملی، مهارتهای حل مسئله را به شما آموزش میدهد و با ارائهٔ تمرینها و تکالیف، شما را در فرآیند تغییر و تحول شخصی همراهی میکند. با خواندن این کتاب، میتوانید به تسلط بیشتری بر احساسات خود دست یابید و یک زندگی خردمندانه را تجربه کنید.
خواندن کتاب اراده به خردورزی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای طیف گستردهای از افراد، از جمله کسانی که با مشکلات خاصی در زندگی روبهرو هستند یا به دنبال افزایش کارایی و رضایتمندی خود میباشند، مناسب است. همچنین مشاوران، روانشناسان و درمانگران نیز میتوانند از این کتاب به عنوان یک ابزار آموزشی در جلسات فردی و گروهی خود استفاده کنند.
درباره علی صاحبی
خلاصهای از بخشهای کتاب اراده به خردورزی
درس اول: مؤلفه ها و مصالح اصلی زندگی خردمندانه
این بخش به معرفی اصول و مبانی یک زندگی خردمندانه اختصاص دارد.
درس دوم: خردورزی
در این فصل، مفهوم خردورزی و اهمیت آن در بهبود کیفیت زندگی مورد بحث قرار میگیرد.
درس سوم: تا چه اندازه رویکرد عقلانی را فهمیده اید؟
این بخش به ارزیابی میزان درک خواننده از اصول رویکرد عقلانی میپردازد.
درس چهارم: به کارگیری اصول رویکرد عقلانی
در این فصل، راهکارهای عملی به کارگیری اصول رویکرد عقلانی در زندگی روزمره ارائه میشود.
درس پنجم: تمرکز باورها
این بخش به اهمیت تمرکز بر باورها و نقش آن در تغییر الگوهای فکری و رفتاری میپردازد.
بخشی از کتاب اراده به خردورزی
«اکنون زمان آن است که نگاهی بیندازیم به فرایند «فاجعهبینی». در فاجعهبینی با زدن یک برچسب میخواهید بگویید این اتفاق یا رویداد کاملاً و صددرصد بد یا بدتر از بد است و متعاقب این برچسب زدن به شدت ناراحت میشوید. فاجعهبینی یعنی اینکه آن تجربه یا رویداد را بدتر از آن چیزی که واقعاً هست یا باید باشد برآورد کنید. درحالیکه در واقع اگر آن را به درستی بسنجید، آن واقعه یا رویداد را میتوانید «ناخوشایند»، «نامطلوب» یا «آزارنده» قلمداد کنید. یک بازنگری در نوع و شدت برچسبها میتواند میزان ناراحتی شما را تا حد زیادی کاهش دهد.
شما با مشکل روبرو شدید و مشکل خود را «بد» میدانید ولی میزان بد بودن آن را به صورت دقیق نمیدانید. دیگران هم با همان نوع مشکل روبرویند و با آن به شیوه مؤثرتری برخورد میکنند. بنابراین میتوانید نظرتان را در بارهٔ مشکل پیش آمده تغییر دهید و به جای آنکه مشکلات را فاجعه در نظر بگیرید که واقعاً هم فاجعه نیستند، آنها را ناراحتکننده و ناخوشایند قلمداد کنید.
آیا از مشکلات فاجعه میسازید؟ یادتان باشد فاجعه به این معناست که از صددرصد بد هم بدتر است و هیچچیز خوبی در آن نیست. ما نمیگوییم مشکلات زندگی را دست کم بگیرید. آنها را به رسمیت بشناسید اما در بارهٔ آنها اغراق نکنید. فقط واقعبینانه نگاهشان کنید.
وقتی مشکلات را فاجعه تعبیر میکنید و آنها را وحشتناک در نظر میگیرید، خود را به شدت ناراحت میکنید. شدت این ناراحتی مانع بررسی درست و دقیق مشکل میشود و نمیگذارد برای اصلاح آن بهطور مؤثر اقدام کنید. در واقع فاجعهبینی باعث میشود خود را چنان ناراحت کنید که نتوانید از امکانات و توانمندیهای خود برای یک اقدام مؤثر استفاده کنید.
وقوع یک رویداد یا تجربۀ فعال کننده به هر میزان که بد و منفی باشد، تا حدی که هرگز نتوانیم آن مشکل را حل کنیم، به گواهی تاریخ و تجربه انسانهایی که پیش از ما زیستهاند، باز هم میتوانیم شرایط یک زندگی دلنشین را برای خود فراهم کنیم. البته اگر مشکل شما ادامه داشته باشد حتماً از سطح خشنودی شما کاسته خواهد شد ولی اگر به شیوۀ عقلانی با آن روبرو شوید، احساس بدبختی و فلاکت نخواهید کرد.»
حجم
۱٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۱۲۰ صفحه
حجم
۱٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۱۲۰ صفحه