دانلود و خرید کتاب چه طور بشناسمش؟ هنر عمیق دیدن و دیده شدن دیوید بروکس ترجمه علی (علیتا) تهمتن
تصویر جلد کتاب چه طور بشناسمش؟ هنر عمیق دیدن و دیده شدن

کتاب چه طور بشناسمش؟ هنر عمیق دیدن و دیده شدن

معرفی کتاب چه طور بشناسمش؟ هنر عمیق دیدن و دیده شدن

کتاب چه طور بشناسمش؟ هنر عمیق دیدن و دیده شدن با عنوان اصلی How to Know a Person: The Art of Seeing Others Deeply and Being Deeply Seen نوشتهٔ دیوید بروکس و ترجمهٔ علی (علیتا) تهمتن و فاطمه کرونی است. انتشارات دیوار این کتاب را به چاپ رسانده است. این کتاب در حوزهٔ روان‌شناسی اجتماعی و تعاملات انسانی نگاشته شده و به خوانندگان آموزش می‌دهد چگونه به شکلی عمیق‌تر با دیگران ارتباط برقرار کنند. کتاب در سال ۲۰۲۳ منتشر شده و به‌سرعت توجه مخاطبان را در حوزهٔ روابط انسانی جلب کرده است. این اثر در ۳ بخش اصلی تنظیم شده که هر بخش به جنبه‌های مختلف شناخت انسان‌ها می‌پردازد. این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب چه طور بشناسمش؟ هنر عمیق دیدن و دیده شدن

کتاب چه طور بشناسمش؟ در سال ۲۰۲۳ توسط دیوید بروکس منتشر شد و در همان سال به فارسی ترجمه گردید. این کتاب در حوزهٔ توسعهٔ فردی و روابط اجتماعی قرار می‌گیرد و موضوع اصلی آن چگونگی درک عمیق‌تر انسان‌ها از یکدیگر است. دیوید بروکس با پیشینهٔ طولانی در روزنامه‌نگاری و نگارش ستون‌های اجتماعی در نیویورک‌تایمز، در این اثر تلاش کرده تا مفهوم دیدن و دیده شدن را به معنای واقعی برای مخاطبان تشریح کند. کتاب در سه بخش اصلی ساختاربندی شده است: بخش اول با عنوان من تو را می‌بینم به مفهوم پایه‌ای دیدن دیگران می‌پردازد، بخش دوم با عنوان من تو را در هایت می‌بینم به درک عمیق‌تر از دیگران و شرایط آنها اختصاص دارد، و بخش سوم با عنوان من تو را با تمام توانایی و قدرتت می‌بینم به توانمندی‌ها و پتانسیل‌های افراد می‌پردازد. این کتاب در دوره‌ای نوشته شده که جامعهٔ جهانی با چالش‌های ارتباطی فزاینده‌ای مواجه است. با گسترش فناوری‌های ارتباطی و شبکه‌های اجتماعی، پارادوکس ارتباطات معاصر این است که علی‌رغم افزایش امکان ارتباط، عمق روابط انسانی کاهش یافته است. بروکس در این اثر به این چالش پرداخته و راهکارهایی برای بازیابی ارتباطات معنادار ارائه می‌دهد. کتاب با رویکردی میان‌رشته‌ای نوشته شده و از یافته‌های روان‌شناسی، جامعه‌شناسی، فلسفه و علوم اعصاب بهره می‌برد. نویسنده با استفاده از داستان‌های واقعی، پژوهش‌های علمی و تجربیات شخصی، مفاهیم پیچیدهٔ ارتباطی را به زبانی ساده و قابل فهم برای عموم مخاطبان توضیح می‌دهد.

خلاصه کتاب چه طور بشناسمش؟ هنر عمیق دیدن و دیده شدن

کتاب چه طور بشناسمش؟ با بررسی مفهوم دیده شدن آغاز می‌شود. در فصل اول، بروکس به اهمیت و قدرت دیده شدن می‌پردازد و توضیح می‌دهد که چگونه نیاز به دیده شدن یکی از اساسی‌ترین نیازهای انسانی است. او استدلال می‌کند که احساس دیده شدن به معنای واقعی، تأثیر عمیقی بر سلامت روانی و عزت نفس افراد دارد.

در فصل دوم، نویسنده به موانع دیدن دیگران می‌پردازد. او الگوهای فکری و رفتاری را شناسایی می‌کند که مانع از دیدن واقعی دیگران می‌شوند، مانند پیش‌داوری‌ها، کلیشه‌سازی‌ها و تمایل به دسته‌بندی سریع افراد.

فصل سوم به مفهوم مثبت‌گرایی اختصاص دارد. بروکس تفاوت بین خوش‌بینی سطحی و مثبت‌گرایی عمیق را توضیح می‌دهد و نشان می‌دهد چگونه مثبت‌گرایی واقعی می‌تواند به دیدن پتانسیل‌های دیگران کمک کند.

فصل چهارم دربارهٔ همراهی است. نویسنده اهمیت حضور واقعی در کنار دیگران را توضیح می‌دهد و تفاوت بین بودن فیزیکی و حضور روانی-عاطفی را تشریح می‌کند.

در فصل پنجم، بروکس به بررسی ماهیت انسان می‌پردازد. او دیدگاه‌های مختلف فلسفی و روان‌شناختی دربارهٔ انسان را مرور می‌کند و استدلال می‌کند که درک عمیق‌تر از ماهیت انسان، پیش‌نیاز دیدن واقعی دیگران است.

فصل ششم به موضوع گفت‌وگوهای خوب می‌پردازد. نویسنده ویژگی‌های یک گفت‌وگوی معنادار را توصیف می‌کند و نشان می‌دهد چگونه گفت‌وگوهای عمیق می‌توانند به شناخت بهتر دیگران کمک کنند.

در فصل هفتم، بروکس به اهمیت پرسیدن سؤالات درست می‌پردازد. او توضیح می‌دهد که چگونه سؤالات باز و خلاقانه می‌توانند به کشف لایه‌های عمیق‌تر شخصیت دیگران کمک کنند.

بخش دوم کتاب با فصل هشتم و مفهوم کوری همه‌گیر آغاز می‌شود. نویسنده به بررسی پدیدهٔ نادیده گرفتن نشانه‌های آشکار در روابط انسانی می‌پردازد و دلایل روان‌شناختی و اجتماعی این پدیده را توضیح می‌دهد.

در فصل نهم، بروکس به گفت‌وگوهای سخت می‌پردازد. او راهکارهایی برای مدیریت گفت‌وگوهای چالش‌برانگیز ارائه می‌دهد و نشان می‌دهد چگونه این گفت‌وگوها می‌توانند به شناخت عمیق‌تر دیگران منجر شوند.

فصل دهم به موضوع کمک به دوستان ناامید و افسرده اختصاص دارد. نویسنده رویکردهای مؤثر برای حمایت از افرادی که با چالش‌های روانی مواجه هستند را توضیح می‌دهد و نشان می‌دهد چگونه دیدن واقعی این افراد می‌تواند به بهبود حال آنها کمک کند.

در فصل یازدهم، بروکس به هنر هم‌دلی می‌پردازد. او تفاوت بین هم‌دلی سطحی و هم‌دلی عمیق را توضیح می‌دهد و راهکارهایی برای تقویت توانایی هم‌دلی ارائه می‌دهد.

فصل دوازدهم به بررسی نقش رنج در شکل‌گیری هویت انسان می‌پردازد. نویسنده استدلال می‌کند که درک تجربیات دشوار دیگران، کلید دیدن عمیق آنهاست.

بخش سوم کتاب با فصل سیزدهم و موضوع شخصیت آغاز می‌شود. بروکس انواع انرژی‌های شخصیتی را توصیف می‌کند و نشان می‌دهد چگونه شناخت این الگوها می‌تواند به درک بهتر دیگران کمک کند.

در فصل چهاردهم، نویسنده به مأموریت‌های زندگی می‌پردازد. او استدلال می‌کند که هر فرد مأموریتی منحصر به فرد در زندگی دارد و دیدن این مأموریت در دیگران، به معنای دیدن واقعی آنهاست.

فصل پانزدهم به اهمیت داستان‌های زندگی می‌پردازد. بروکس توضیح می‌دهد که چگونه داستان‌هایی که افراد از زندگی خود می‌سازند، بخش مهمی از هویت آنهاست و درک این داستان‌ها برای شناخت عمیق دیگران ضروری است.

در فصل شانزدهم، نویسنده به تأثیر اجداد و پیشینهٔ خانوادگی بر زندگی کنونی افراد می‌پردازد. او نشان می‌دهد که چگونه الگوهای نسلی در شکل‌گیری هویت و رفتار افراد نقش دارند.

فصل هفدهم و پایانی کتاب به مفهوم خرد اختصاص دارد. بروکس خرد را به‌عنوان توانایی دیدن عمیق و همه‌جانبهٔ واقعیت توصیف می‌کند و نشان می‌دهد چگونه پرورش خرد می‌تواند به بهبود روابط انسانی کمک کند.

چرا باید کتاب چه طور بشناسمش؟ هنر عمیق دیدن و دیده شدن را بخوانیم؟

کتاب چه طور بشناسمش؟ به خوانندگان کمک می‌کند تا مهارت‌های ارتباطی خود را به سطحی عمیق‌تر ارتقا دهند. در جهانی که ارتباطات سطحی و گذرا رواج دارد، این کتاب راهکارهایی عملی برای ایجاد پیوندهای معنادار ارائه می‌دهد. وجه تمایز این کتاب نسبت به سایر آثار حوزهٔ ارتباطات، رویکرد چندوجهی آن به موضوع شناخت انسان است. بروکس با ترکیب یافته‌های علمی با بینش‌های فلسفی و تجربیات عملی، چارچوبی جامع برای درک دیگران ارائه می‌دهد. از دستاوردهای مهم این کتاب، ارائهٔ مفهوم دیدن سه‌بعدی است که شامل دیدن ظاهری، دیدن عمق وجودی و دیدن پتانسیل‌های فرد می‌شود. این مفهوم به خوانندگان کمک می‌کند تا فراتر از برداشت‌های سطحی، به درکی عمیق‌تر از دیگران دست یابند. کتاب با زبانی ساده و روان نوشته شده و از مثال‌های ملموس و داستان‌های واقعی برای توضیح مفاهیم پیچیده استفاده می‌کند. این ویژگی باعث می‌شود خوانندگان با پیشینه‌های مختلف بتوانند از محتوای کتاب بهره ببرند.

کتاب چه طور بشناسمش؟ هنر عمیق دیدن و دیده شدن را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب را به افرادی پیشنهاد می‌کنیم که به دنبال بهبود روابط بین‌فردی خود هستند. مخاطبان این کتاب می‌توانند طیف گسترده‌ای از افراد با پیشینه‌های مختلف باشند. به طور خاص، این کتاب برای مشاوران، روان‌شناسان، مددکاران اجتماعی و متخصصان حوزهٔ سلامت روان مفید است، زیرا به آنها کمک می‌کند دیدگاهی عمیق‌تر نسبت به مراجعان خود داشته باشند. مدیران و رهبران سازمان‌ها نیز از مطالعهٔ این کتاب بهره می‌برند، زیرا به آنها کمک می‌کند تا استعدادها و توانمندی‌های کارکنان خود را بهتر شناسایی کنند و محیط کاری مثبت‌تری ایجاد نمایند. معلمان و مربیان نیز از مفاهیم این کتاب برای درک بهتر دانش‌آموزان و فراگیران خود استفاده می‌کنند. توانایی دیدن پتانسیل‌های دانش‌آموزان و کمک به شکوفایی آنها، از دستاوردهای مهم مطالعهٔ این کتاب برای این گروه است. والدین با مطالعهٔ این کتاب می‌توانند شیوهٔ ارتباط با فرزندان خود را بهبود بخشند و به جای تمرکز بر رفتارهای ظاهری، عمق وجودی و نیازهای واقعی آنها را درک کنند. در نهایت، هر فردی که به دنبال رشد فردی و بهبود کیفیت روابط انسانی است، می‌تواند از مطالعهٔ این کتاب بهره ببرد.

فهرست کتاب چه طور بشناسمش؟ هنر عمیق دیدن و دیده شدن

فصل چهاردهم: مأموریت‌های ما در زندگی

فصل پانزدهم: داستان‌های زندگی

فصل شانزدهم: اجداد ما چگونه در زندگی کنونی‌مان نمایان می‌شوند؟

فصل هفدهم: خرد چیست؟

همچنین کتاب شامل بخش‌های قدردانی، پی‌نوشت‌ها و یادداشت‌هاست.

نظر افراد و مجله‌های مشهور درباره کتاب یا نویسنده

کتاب چه طور بشناسمش؟ با استقبال گسترده‌ای از سوی منتقدان و خوانندگان مواجه شده است. روزنامهٔ نیویورک تایمز این کتاب را راهنمایی عمیق و انسانی برای برقراری ارتباط در عصر انزوای دیجیتال توصیف کرده است.

مجلهٔ آتلانتیک در بررسی این کتاب نوشته است: بروکس با مهارت، علم ارتباطات انسانی را با هنر گوش دادن و دیدن ترکیب کرده و اثری ارزشمند برای زمانهٔ ما خلق کرده است.

آدام گرانت، نویسندهٔ پرفروش و استاد دانشگاه وارتون، دربارهٔ این کتاب گفته است: چه طور بشناسمش؟ فقط یک کتاب نیست، بلکه دعوتی برای تغییر نگاه ما به انسان‌هاست. بروکس به ما یادآوری می‌کند که توجه عمیق به دیگران، ارزشمندترین هدیه‌ای است که می‌توانیم به آنها بدهیم.

سوزان کین، نویسندهٔ کتاب پرفروش قدرت آرام‌ها، این کتاب را راهنمایی ضروری برای هر کسی که می‌خواهد در دنیای پر سر و صدا و مملو از حواس‌پرتی امروز، ارتباطات معنادار برقرار کند خوانده است.

خوانندگان نیز در پلتفرم‌های مختلف نظرات مثبتی دربارهٔ این کتاب داشته‌اند. بسیاری از آنها به کاربردی بودن توصیه‌های کتاب و تأثیر آن بر بهبود روابط شخصی و حرفه‌ای‌شان اشاره کرده‌اند.

کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

دیوید بروکس به‌عنوان نویسنده‌ای برجسته، جوایز متعددی در طول دوران حرفه‌ای خود دریافت کرده است. او برندهٔ جایزهٔ نویسندگی سیدنی هوک از انستیتوی هادسون و جایزهٔ یادبود کریستوفر برک از منهتن انستیتوت است.

کتاب قبلی او با عنوان جادهٔ شخصیت در فهرست پرفروش‌ترین‌های نیویورک تایمز قرار گرفت و برندهٔ جایزهٔ کتاب سال در بخش توسعهٔ فردی از انجمن ناشران آمریکا شد.

کتاب چه طور بشناسمش؟ نیز در سال ۲۰۲۳ در فهرست پرفروش‌ترین‌های نیویورک تایمز قرار گرفت و به‌عنوان یکی از کتاب‌های برتر سال ۲۰۲۳ توسط آمازون، گودریدز و بارنز اند نوبل معرفی شد.

این کتاب همچنین نامزد دریافت جایزهٔ کتاب سال در حوزهٔ علوم اجتماعی از انجمن ناشران آمریکا بوده است.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب منتشر شده است؟

کتاب چه طور بشناسمش؟ در قالب‌های مختلفی منتشر شده است. نسخهٔ چاپی آن توسط انتشارات رندوم هاوس در آمریکا، و توسط انتشارات پنگوئن در بریتانیا به چاپ رسیده است.

نسخهٔ صوتی کتاب نیز با صدای خود نویسنده، دیوید بروکس، ضبط و منتشر شده که در پلتفرم‌های مختلف صوتی قابل دسترسی است.

نسخهٔ الکترونیکی کتاب در فرمت‌های ePub و PDF در پلتفرم‌های مختلف دیجیتال مانند آمازون کیندل، اپل بوکس و گوگل بوکس عرضه شده است.

در ایران، نسخهٔ ترجمه شدهٔ این کتاب توسط انتشارات دیوار به صورت الکترونیکی منتشر شده و از طریق پلتفرم طاقچه قابل خرید و دانلود است.

همچنین نسخه‌ای خلاصه‌شده از این کتاب نیز توسط خدمات خلاصهٔ کتاب مانند بلینکیست تهیه و ارائه شده است.

درباره دیوید بروکس

دیوید بروکس در سال ۱۹۶۱ در تورنتو، کانادا متولد شد و در نیویورک بزرگ شد. او دانش‌آموختهٔ دانشگاه شیکاگو در رشتهٔ تاریخ است. بروکس حرفهٔ روزنامه‌نگاری خود را در وال استریت ژورنال آغاز کرد و پس از آن به‌عنوان ویراستار ارشد در ویکلی استاندارد مشغول به کار شد. از سال ۲۰۰۳، او به‌عنوان یکی از ستون‌نویسان اصلی نیویورک تایمز فعالیت می‌کند. بروکس علاوه بر نویسندگی، در دانشگاه ییل به تدریس می‌پردازد و مؤسس و مدیر وست شور، پروژهٔ اتحاد است. این پروژه، برنامه‌ای برای هدایت دانشجویان جوان است که به آنها کمک می‌کند تأثیر مثبتی بر جامعه داشته باشند. او تاکنون هفت کتاب نوشته که عبارتند از: بوبوس در بهشت، به سوی بهشت، حیوان اجتماعی، جادهٔ شخصیت، کوه دوم، و چه طور بشناسمش؟. کتاب‌های او به چندین زبان ترجمه شده‌اند و جوایز متعددی دریافت کرده‌اند. بروکس به‌عنوان سخنران و مفسر نیز شناخته می‌شود و حضور منظمی در برنامه‌های تلویزیونی و رادیویی آمریکا دارد. او از جمله مهمانان همیشگی برنامه‌های خبری پی‌بی‌اس نیوز اور و میت دِ پرس است. رویکرد بروکس در نویسندگی، ترکیبی از نگاه علمی، بینش فلسفی و بیان ادبی است. او به‌خصوص به موضوعاتی مانند اخلاق، شخصیت، جامعه و فرهنگ علاقه دارد و آثارش توانسته پلی بین علوم انسانی و علوم اجتماعی ایجاد کند.

بخشی از کتاب چه طور بشناسمش؟ هنر عمیق دیدن و دیده شدن

«نحوهٔ تربیت من را می‌توان در این عبارت خلاصه کرد: «تفکر یهودی، عمل بریتانیایی». ما منزوی بودیم و احساسات خود را بروز نمی‌دادیم. نمی‌گویم کودکی بدی داشتم. خانه برایم محیطی پرانرژی بود. در روزهای شکرگزاری دربارهٔ تاریخ مقبره‌های ویکتوریایی و منشأ تکاملیِ عدم‌تحمل لاکتوز صحبت می‌کردیم (شوخی نمی‌کنم). در خانه‌مان عشق بود ولی ما ابرازش نمی‌کردیم.

در این شرایط تعجبی نداشت که من به همه‌چیز بی‌اعتنا شدم. وقتی چهارساله بودم، ظاهراً معلم مهدکودک به والدینم گفته بود: «دیوید گاهی اوقات با بچه‌ها بازی نمی‌کند. خیلی وقت‌ها کنار می‌ایستد و آن‌ها را تماشا می‌کند.» مشخص نبود این ویژگی ذاتی بود یا ناشی از نحوهٔ تربیت من. کناره‌گیری از دیگران بخشی از شخصیتم شده بود. تا دوران دبیرستان در دنیای رؤیاها و ذهن خودم زندگی می‌کردم. زمانی که در تنهایی می‌نوشتم بیش از سایر اوقات احساس سرزندگی می‌کردم. سال سوم دبیرستان می‌خواستم با دختری به نام برنیس طرح دوستی بریزم، اما بعدها فهمیدم او شخص دیگری را دوست دارد. شوکه شدم. به یاد دارم که با خودم گفتم: «او چه فکری می‌کند؟ من خیلی بهتر از آن یارو می‌نویسم!» احتمالاً آن زمان از روند زندگی اجتماعی عامهٔ مردم شناخت چندانی نداشتم.»

۵۰%