
کتاب این ترانه بوی نان نمی دهد
معرفی کتاب این ترانه بوی نان نمی دهد
کتاب این ترانه بوی نان نمی دهد نوشتهٔ مهدی فیروزیان حاجی است. انتشارات کتاب آبی این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ شعر معاصر ایران قرار گرفته، به سبکشناسی ترانههای «قیصر امینپور» پرداخته است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب این ترانه بوی نان نمی دهد اثر مهدی فیروزیان حاجی
کتاب «این ترانه بوی نان نمیدهد» که در سال ۱۳۹۶ منتشر شده، کوشیده با ارزیابی چندسویۀ کارنامه ترانهسرایی «قیصر امینپور»، زیروبم کار او را نشان دهد و برای آنکه جایگاه این شاعر معاصر ایران را بهدرستی میان سرایندگان روزگار آشکار کند، در آغاز به بررسی کوتاه و فشردۀ پیشینۀ ترانهسرایی پرداخته شده و سپس از سبکشناسی سرودههای او سخن گفته است. نویسنده در پایان شیوۀ قیصر امینپور را با چند سرایندۀ دیگر سنجیده شده است. در بخش پایانی از تصنیفها و آوازهای شعر قیصر امینپور آورده است. «مهدی فیروزیان حاجی» پس از به دستدادن گزارشی از زندگی و شعر این شاعر و نقل همهٔ ترانههای او، در بخش اصلی به بررسی سبکشناسانهٔ ترانههای او در سه شاخهٔ فکری، زبانی و ادبی پرداخته است.
قیصر امینپور در ۲ اردیبهشت ۱۳۳۸ در شهرستان گتوند در استان خوزستان به دنیا آمد. در سال ۱۳۶۳ در رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی به دانشگاه تهران رفت و این رشته را تا مقطع دکترا گذراند و در سال ۱۳۷۶ از پایاننامهٔ دکتری خود با راهنمایی محمدرضا شفیعیکدکنی با عنوان «سنت و نوآوری در شعر معاصر» دفاع کرد. این پایاننامه در سال ۱۳۸۳ و از سوی انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شد. قیصر امینپور تدریس در دانشگاه را در سال ۱۳۶۷ و در دانشگاه الزهرا آغاز کرد و سپس در سال ۱۳۶۹ در دانشگاه تهران مشغول تدریس شد؛ همچنین در سال ۱۳۶۸ موفق به کسب جایزهٔ نیما یوشیج، موسوم به «مرغ آمین بلورین» شد. در سال ۱۳۸۲ بهعنوان عضو پیوستهٔ فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزیده شد. در سال ۱۳۸۶ بر اثر بیماری کلیه و قلب در بیمارستان دی در تهران درگذشت. آثار زیادی برای کودکان و بزرگسالان از او به یادگار مانده است؛ آینههای ناگهان / تنفس صبح / درکوچه آفتاب / طوفان در پرانتز (نثر ادبی، ۱۳۶۵) / منظومه ظهر روز دهم (شعر نوجوان، ۱۳۶۵) / مثل چشمه، مثل رود (شعر نوجوان، ۱۳۶۸) / بیبال پریدن (نثر ادبی، ۱۳۷۰) / مجموعه شعر آینههای ناگهان (۱۳۷۲) / به قول پرستو (شعر نوجوان، ۱۳۷۵) / گزینه اشعار (۱۳۷۸، مروارید) / مجموعه شعر گلها همه آفتابگردانند (۱۳۸۰، مروارید) / مجموعه شعر دستور زبان عشق (۱۳۸۶، مروارید) / کتاب شعر و کودکی(۱۳۸۵، مروارید) / مجموعه کامل اشعار قیصر امین پور (مروارید). کتاب «دستور زبان عشق» آخرین دفتر شعر قیصر امینپور بود که تابستان ۱۳۸۶ در تهران منتشر شد.
چرا باید کتاب این ترانه بوی نان نمی دهد را بخوانیم؟
مطالعهٔ این اثر شما را با آرا و اندیشهها و سبک شعری یکی از مهمترین شاعران معاصر ایران آشنا میکند.
کتاب این ترانه بوی نان نمی دهد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب شعر قیصر امینپور پیشنهاد میکنیم.
درباره مهدی فیروزیان حاجی
مهدی فیروزیان حاجی در سال ۱۳۶۱ در تهران زاده شد. از نوجوانی به فراگیری موسیقی و ادبیات پرداخت. در زمینۀ نوازندگی از محضر استادانی همچون «کیخسرو» و «تهمورس پورناظری»، «مسعود شعاری»، «کیوان ساکت» و… بهره برد. پس از تحصیلات فقهی و حقوقی، از دانشگاه علامه طباطبایی مدرک کارشناسیارشد (با رسالهای دربارۀ موسیقی در شاهنامه بهراهنمایی میرجلالالدین کزازی) و از دانشگاه تهران مدرک دکتری زبان و ادبیات فارسی (با رسالهای دربارۀ موسیقی در دیوان خاقانی بهراهنمایی محمدرضا شفیعیکدکنی) را دریافت کرد. از سال ۱۳۸۰ به تدریس موسیقی مشغول بوده و از سال ۱۳۸۸ به تدریس ادبیات در دانشگاه تهران (از سال ۱۳۹۲ بهعنوان عضو هیئتعلمی) پرداخته است. همکاری با چند دانشنامه و فرهنگستان زبان و ادب فارسی و تألیف چند کتاب در حوزۀ ادبیات و موسیقی و نگارش بیش از ۲۰۰ مقاله و یادداشت در همکاری با بیش از ۴۰ مجله (از جمله بخارا، نامۀ فرهنگستان، جهان کتاب، آیینۀ پژوهش، هنر موسیقی، تجربه و…) حاصل کارهای پژوهشی او است. کتاب «این ترانه بوی نان نمیدهد؛ سبکشناسی ترانههای قیصر امینپور» اثر او است.
حجم
۲٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۶۴۴ صفحه
حجم
۲٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۶۴۴ صفحه