کتاب شجاعت رنج کشیدن
معرفی کتاب شجاعت رنج کشیدن
کتاب شجاعت رنج کشیدن (The courage to suffer: a new clinical framework for life’s greatest crises) نوشته داریل آر. ون تونگرن و سارا آ. شوالتر ون تونگرن و ترجمه پیمان رحیمی نژاد و سیده لیلا نقشبندی، اثری در حوزهی روانشناسی است که نشر اسبار آن را در سال ۱۴۰۲ منتشر کرده است. این کتاب با رویکردی مبتنیبر روانشناسی مثبتنگر اگزیستانسیال، به بررسی جایگاه رنج در زندگی انسان و نحوه مواجهه با آن پرداخته است. نویسندگان باتکیهبر تجربیات شخصی و پژوهشهای علمی، چارچوبی برای درک و مدیریت رنجهای عمیق و ماندگار ارائه دادهاند. کتاب حاضر نهتنها به متخصصان حوزهی سلامت روان، بلکه به هر فردی که با چالشهای زندگی دستوپنجه نرم میکند، راهکارهایی برای یافتن معنا و تابآوری در مواجهه با سختیها پیشنهاد میدهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب شجاعت رنج کشیدن اثر داریل آر. ون تونگرن و سارا آ. شوالتر ون تونگرن
کتاب شجاعت رنجکشیدن (رویکرد مبتنیبر روانشناسی مثبتنگر اگزیستانسیال) اثری است که در مرز میان روانشناسی وجودی و روانشناسی مثبتنگر حرکت کرده است. داریل آر. ون تونگرن و سارا آ. شوالتر ون تونگرن، دو نویسندهی این کتاب با بهرهگیری از تجربیات زیسته و دانش تخصصی خود، به این پرسش میپردازند که چگونه میتوان در دل رنج و بحران، معنایی تازه برای زندگی یافت. کتاب حاضر با نگاهی انتقادی به رویکردهای رایج روانشناسی مثبتنگر، بر ضرورت پذیرش و درک بخش تاریک و اجتنابناپذیر زندگی، یعنی رنج تأکید کرده است. ساختار کتاب بر پایهی ارائهی یک چارچوب بالینی جدید استوار است که به درمانگران و افراد کمک میکند رنجهای حلناشدنی و ماندگار را نه صرفاً بهعنوان مشکلی برای رفع، بلکه بهعنوان بخشی از تجربهی انسانی بپذیرند و از دل آن، امکان رشد و شکوفایی را جستوجو کنند. نویسندگان با مثالهای واقعی و تحلیلهای عمیق نشان دادهاند که معنا، کلید عبور از بحرانهای وجودی است و میتواند حتی در تاریکترین لحظات، راهی بهسوی تابآوری و زندگی اصیل بگشاید.
کتاب شجاعت رنجکشیدن با مقدمهای به قلم علی صاحبی (مربی ارشد مؤسسهی بینالمللی واقعیتدرمانیِ ویلیام گلاسر) آغاز شده است.
خلاصه کتاب شجاعت رنج کشیدن
کتاب باتکیهبر رویکرد روانشناسی مثبتنگر اگزیستانسیال، به بررسی ماهیت رنج و نقش آن در زندگی انسان میپردازد. نویسندگان با روایت تجربههای شخصی خود از فقدان، بیماری و ناباروری نشان میدهند که رنج چگونه میتواند بنیانهای هویتی و معنایی فرد را دگرگون کند؛ سپس با نقد رویکردهای سنتی درمانی که رنج را صرفاً مشکلی برای حلکردن میداند، بر این نکته تأکید میکنند که برخی رنجها حلناپذیر و ماندگارند و باید بهجای حذف، آنها را پذیرفت و درک کرد. در ادامه، کتاب به معرفی چارچوبی میپردازد که بر سه مؤلفهی اصلی معنا یعنی سامانمندی، اهمیت و هدفمندی استوار است. نویسندگان توضیح دادهاند که چگونه بحرانهایی مانند بیسامانی، جداافتادگی، بحران هویت و مواجهه با مرگ، احساس معنا را در زندگی متزلزل میکنند. با ارائهی نمونههای بالینی و مطالعات موردی، کتاب نشان میدهد که افراد چگونه میتوانند با پذیرش رنج و جستوجوی معنا، تابآوری اگزیستانسیال را در خود پرورش دهند. مراحل مختلف عبور از رنج، از غروب آفتاب (آغاز بحران) تا روشنایی روز (بازسازی هویت و معنا) بهتفصیل شرح داده شده است. نویسندگان تأکید کردهاند که معنا نهتنها عامل کاهش درد روانی، بلکه شاهکلید شکوفایی و رشد فردی در دل بحران است. درنهایت کتاب با ارائهی راهکارهایی برای درمانگران و افراد، بر اهمیت شجاعت در مواجهه با رنج و ضرورت خلق معنا در شرایط دشوار تأکید میکند.
چرا باید کتاب شجاعت رنج کشیدن را بخوانیم؟
این کتاب با رویکردی متعادل و واقعبینانه به رنج، از سطح توصیههای کلیشهای فراتر رفته و به بررسی عمیق تجربههای انسانی میپردازد. کتاب شجاعت رنجکشیدن نهتنها به درمانگران و مشاوران، بلکه به هر فردی که با بحرانهای زندگی روبهرو است، ابزارهایی برای درک، پذیرش و معنادادن به رنج ارائه میدهد. نویسندگان با ترکیب دانش تخصصی و تجربهی زیسته، چارچوبی عملی برای عبور از بحرانهای وجودی و پرورش تابآوری معرفی کردهاند. این کتاب، فرصتی برای بازاندیشی دربارهی معنای زندگی و نقش رنج در رشد فردی فراهم میکند و به مخاطب نشان میدهد که حتی در تاریکترین لحظات، امکان خلق معنا و تجربهی زندگی اصیل وجود دارد.
خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که با بحرانهای عمیق، فقدان، بیماری یا احساس بیمعنایی در زندگی مواجهاند. همچنین ابن اثر برای روانشناسان، مشاوران، مددکاران اجتماعی و افرادی که در حرفههای یاریرسان فعالیت میکنند، مناسب است. علاقهمندان به فلسفهی زندگی و کسانی که بهدنبال درک عمیقتر رنج و معنا هستند نیز میتوانند از این کتاب بهره ببرند.
درباره داریل آر. ون تونگرن
داریل آر. ون تونگرن (Daryl R. Van Tongeren)، استاد روانشناسی در کالج Hope و روانشناسی اجتماعی است که پژوهشهای خود را بر معنای زندگی، باورهای دینی و رفتار انسانها متمرکز کرده است. او به پرسشهای بنیادین در باب هدف و معنای زندگی علاقهمند بوده و آثار پژوهشیاش را در رسانههایی مانند نیویورک تایمز، شیکاگو تریبون و انپیآر منتشر کرده است. تحقیقات و فعالیتهای علمی این نویسنده، جوایز متعددی را برای او به ارمغان آورده است. او از نویسندگان کتاب شجاعت رنجبردن است. نویسندهٔ دیگرِ این اثر سارا آ. شوالتر ون تونگرن نام دارد.
درباره سارا آ. شوالتر ون تونگرن
سارا آ. شوالتر ون تونگرن، رواندرمانگر و مددکار اجتماعی بالینی است که افراد را تشویق میکند تا پرسشهای عمیقتری دربارهی خود و دنیای پیرامونشان مطرح کنند. او بر یکتایی و تفاوتهای انسانی تأکید کرده و در مسیر حرفهای خود کوشیده است تا به مراجعان کمک کند ارزش این تفاوتها را درک کنند. او از نویسندگان کتاب شجاعت رنجبردن است. نویسندهٔ دیگرِ این اثر داریل آر. ون تونگرن (Daryl R. Van Tongeren) نام دارد.
این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟
داریل آر. ون تونگرن (Daryl R. Van Tongeren) موفق به دریافت جایزهی مشارکتهای آغازین حرفهای (Early Career Contributions Award) از انجمن بینالمللی روانشناسی علم و آموزش (ISSEP) شده و در سال ۲۰۲۱ عنوان عضو افتخاری (Fellow) را از انجمن علوم روانشناسی (Association for Psychological Science) دریافت کرده است.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره این کتاب چیست؟
- Reformed Journal این کتاب را هدیهای بهموقع دانسته و نوشته کتاب شجاعت رنجبردن شایسته آن است که در قفسهی هر درمانگری، در کتابخانهی هر کشیشی و در دستان هر انسانی قرار گیرد؛ دستان افرادی که دغدغهی پرورش معنا و یافتن شکوفایی در تاریکی را دارد. این کتاب حقیقتاً همان چیزی را در دل خواننده میکارد که عنوانش وعده میدهد.
- نویسندهای از Frontiers in Psychology معتقد است این کتاب گنجینهای است برای افراد، مراجعان، درمانگران و هر کسی که از مواجهه با درد و رنج خود هراس دارد. نویسندگان با رویکردی آرام و دلسوزانه به مسائل بنیادین زندگی انسان میپردازند و راهنماییهایی حساس و انسانی ارائه میدهند. محتوای کتاب بهطرز چشمگیری اصیل است؛ خواننده درمییابد که نویسندگان واقعاً از رنج، درد و بازخیزش بهسوی شکوفایی و معنا سخن میگویند. افزونبراین آنان دانش کاربردی عمیقی از مداخلات وجودی را با بهرهگیری از نمونههای موردی دقیق و سنجیده، در اختیار خواننده میگذارند و نشان میدهند چگونه میتوان این روشها را در درمان یا برای رشد فردی به کار بست.
- نویسندهای از The Therapist’s Bookshelf گفته درمانگران حتماً باید این کتاب را مطالعه کنند.
- کریستال پارک، دکترای روانشناسی و استاد دانشگاه کنتیکت معتقد است نویسندگان کتاب حاضر با مهارتی چشمگیر نظریههای روانشناسی، یافتههای پژوهشی، خرد بالینی و تجربهی شخصی خود را در هم تنیده و روایتی نیرومند و بینشزا آفریدهاند که برای درمانگران، پژوهشگران و هر انسان رنجکشیدهای سودمند است.
- جولی جی. اکسلاین، دکترای روانشناسی و استاد دانشگاه کیس وسترن رزرو و همویرایشگر راهنمای APA در روانشناسی، دین و معنویت، معتقد است این کتاب با بهرهگیری از استعارهی روشنگرِ غروب تا سپیدهدم و با غنای مثالهای بالینی، پژوهشهای روانشناختی و پیشنهادهای درمانی مشخص، منبعی لازم است برای هر کسی که میخواهد با مسائل دشوار رنج، چه در درون درمان و چه بیرون از آن درگیر شود.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
کتاب حاضر توسط مترجمان و ناشران متفاوت در سالهای مختلف ترجمه و منتشر شده است. فهرست زیر چاپهای این کتاب را نشان میدهد:
- شجاعت رنج بردن: چارچوبی درمانی در مواجهه با عمیقترین بحرانهای زندگی ترجمهی نازنین فیروزی، انتشارات میلکان، ۱۴۰۲.
- شجاعت رنج کشیدن ترجمهی خ [صحیح: ح] دائمی، نشر ابرا، ۱۴۰۳.
- شجاعت در برابر رنج : کلید شکوفایی در بحرانهای زندگی ترجمهی آرزو رمضانی، نشر بله، ۱۴۰۴.
- شجاعت رنج بردن: چارچوب بالینی جدید در مواجهه با بزرگترین بحرانهای زندگی ترجمهی ساناز محبی، نشر آبیژ، ۱۴۰۴.
بخشی از کتاب شجاعت رنج کشیدن
«هر اندازه فرآیند واسازی هراسناک است، فرایند بازسازی قدرت بخش است. پس از طوفانهای ویرانگر، همیشه بازسازی میکنیم؛ پس از زلزله به جستجوی زندهها بر میآییم؛ پس از فرونشستن شعلههای آتش، خاکسترها را میروبیم. انسان همیشه بازسازی میکند، تطبیق دادن و سازگار شدن، ماهیت انسانی ما است و بقای ما به آن وابسته است.
بازسازی زمان میبرد. شما نمیتوانید و نباید این روند را تسریع کنید. هم چنین تا حد زیادی به سطح تحمل درمانجو و صداقت او در توصیف رنج بستگی دارد. در مورد تجربه ما، مسیرهای مختلفی طی کردیم. سارا توانست به واسازی و بازسازی بپردازد، زیرا میتوانست درد را به طور کامل و صادقانه بپذیرد. علاوه بر این، حین کار با درمانجو اغلب باعث میشد از منطقه امن خود خارج شده و با ترسهایش روبرو شود. از آنجا که داریل کاملا درد را درک نمیکرد بلکه بیشتر درگیر اجتناب بود، فرآیند واسازی او سختتر و ناپایدار بود. داریل خیلی کندتر وارد فرآیند پرسش، واسازی، و جمع آوری مجدد باورهایش شد. بنابراین، با وجود اینکه ما همین بحران را پشت سر گذاشتیم، واکنش ما بسیار متفاوت بود. مهم است که این موضوع را در حین کار با درمانجو در ذهن داشته باشید.»