
کتاب آموزش توانمندسازی روانشناختی و افزایش مسئولیت پذیری
معرفی کتاب آموزش توانمندسازی روانشناختی و افزایش مسئولیت پذیری
کتاب آموزش توانمندسازی روانشناختی و افزایش مسئولیت پذیری نوشتهٔ الهام ربیعی توسط انتشارات گیوا منتشر شده است. این کتاب به بررسی مفاهیم توانمندسازی روانشناختی و نقش آن در افزایش حس مسئولیتپذیری در افراد و سازمانها میپردازد. با ارائهٔ رویکردها و تکنیکهای عملی، به خوانندگان کمک میکند تا راهکارهای ارتقای انگیزه، تعهد و پاسخگویی را در خود و دیگران شناسایی و به کار گیرند. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب آموزش توانمندسازی روانشناختی و افزایش مسئولیت پذیری
عصر کنونی، عصر دگرگونیهای پرشتاب و پیوسته است و سازمانها، بهویژه نهادهای آموزشی، برای بقا و پیشرفت، ملزم به همگامی و بهروزرسانی خود با این تغییرات هستند. توانمندسازی کارکنان، ابزاری کارآمد برای ارتقای بهرهوری و استفاده بهینه از توانمندیهای فردی و گروهی در راستای اهداف سازمانی محسوب میشود. در دو دههٔ اخیر، توانمندسازی به دغدغهای اساسی برای مدیران تبدیل شده است، زیرا اعتقاد بر این است که رشد و پایداری سازمان در گرو داشتن نیروهای متخصص، خلاق و با انگیزه است که قادر به حل مسئله و خودگردانی باشند. به بیان دیگر، توانمندسازی بسترسازی برای انجام کارها با انگیزه درونی و دستیابی به موفقیت کامل است. اهمیت نیروی انسانی در سرنوشت ملتها بر کسی پوشیده نیست و سازمانها در سراسر جهان به آن ارج مینهند. مسئولیتپذیری، عاملی کلیدی در تسریع پیشرفتهای فردی و اجتماعی است. افراد مسئولیتپذیر، به دلیل اعتبارشان در سازمان، موجب ترقی خود و سازمان میشوند و وظایف و پروژهها را به نحو احسن به انجام میرسانند. پاسخگو بودن این افراد، اعتماد را جلب کرده و زمینهساز پیشرفت است. علاوه بر این، داشتن نیروی انسانی متعهد، از شاخصهای برتری سازمانهاست و موجب توسعه و افزایش بهرهوری میشود. تعهد سازمانی، نگرش مثبت یا منفی افراد به کل سازمان محل کارشان است و شامل اعتقاد به ارزشها و اهداف سازمان، احساس وفاداری و تمایل به ماندن در آن میشود. تعهد سازمانی دارای سه بعد عاطفی، هنجاری و مستمر است.
چرا باید کتاب آموزش توانمندسازی روانشناختی و افزایش مسئولیت پذیری را بخوانیم؟
توانمندسازی معلمان، موضوعی اساسی در مدارس است و اشتراک قدرت و کنترل، اثربخشی سازمانی را افزایش میدهد. هر جامعهای برای تربیت نسل جوان و آمادهسازی آنها برای بازار کار آینده، به معلمان متعهد و مسئول نیاز دارد. سازمانهایی که کارکنانی با سطح بالای تعهد سازمانی و مسئولیتپذیری دارند، عملکرد بهتری داشته و میزان غیبت و تأخیر در آنها کمتر است. از این رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش توانمندسازی روانشناختی بر مسئولیتپذیری و تعهد سازمانی معلمان انجام شده است.
خواندن کتاب آموزش توانمندسازی روانشناختی و افزایش مسئولیت پذیری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مدیران و رهبران سازمانی، کارشناسان و متخصصان منابع انسانی و معلمان و فعالان حوزهٔ آموزش مخاطب کتاب حاضر هستند.
بخشی از کتاب آموزش توانمندسازی روانشناختی و افزایش مسئولیت پذیری
«همهٔ ما در زندگی با افرادی مواجه میشویم که در انجام کارها و وظایفشان دقت بسیاری به خرج میدهند و نیازی هم به تذکر دیگران ندارند. در مقابل، افرادی هم هستند که برای انجام کوچکترین وظیفه و مسئولیت پیشآمده، اهمالکاری کرده و در انجام آن دقت نظر به خرج ندادهاند؛ به عبارت دیگر، کار را از سرشان باز میکنند. ما برای توصیف دستهٔ اوّل از واژهٔ «مسئولیتپذیر» و برای دستهٔ دوم از واژهٔ «بیمسئولیت» استفاده میکنیم. «سرتو» (از روانشناسان تربیت) مسئولیتپذیری را یک الزام و تعهد درونی از سوی فرد برای انجام مطلوب همهٔ فعالیتهایی که بر عهدهٔ او گذاشته شده است میداند. از نظر او فردی که مسئولیت کاری را بر عهده میگیرد، توافق میکند که یکسری کارها را انجام داده یا بر انجام این کارها توسط دیگران نظارت داشته باشد (طباطبایی و همکاران، ۱۳۹۱). به عقیدهٔ «پلانکت» (از صاحب نظران علوم تربیتی) مسئولیتپذیری از خانواده- یعنی جایی که والدین پاسخگوی اعمال و رفتار خود و فرزندانشان هستند- آغاز شده، بعد به اطرافیان و همسایگان میرسد. در این حالت، فرد علاوه بر اینکه مسئولیت دارد امنیت و آرامش اطرافیان و همسایگان را تهدید نکند، مسئولیت دارد که اجازه ندهد آنها نیز آرامش، امنیت و حقوق مدنی وی را سلب کنند. در نهایت، این جریان به اجتماع ختم میشود؛ یعنی افراد در قبال امنیت و سلامت جامعهای که در آن زندگی میکنند، مسئولیت دارند و باید علاوه بر پاک و سالم نگاه داشتن فضای جامعه، با یکدیگر با احترام برخورد کنند و مسئولیت رفتارهای نامناسب و ضداجتماعی خود را بپذیرند (بالسن، ۱۳۹۰).»
حجم
۶۴۱٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۹۵ صفحه
حجم
۶۴۱٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۹۵ صفحه