کتاب به جرم شکفتن جمیله اتکالی (رها) + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب به جرم شکفتن

کتاب به جرم شکفتن

معرفی کتاب به جرم شکفتن

کتاب به جرم شکفتن نوشته‌ی جمیله اتکالی (رها) مجموعه‌ای از شعرهای کلاسیک فارسی است که انتشارات گیوا آن را منتشر کرده است. این کتاب، گلچینی از سروده‌های شاعر در قالب‌های مختلف کلاسیک مانند غزل، مثنوی و موشح را در خود جای داده و مضامینی چون عشق، خانواده، وطن، امید، رنج و هویت زنانه را با زبانی صمیمی و خیال‌انگیز روایت می‌کند. شاعر در مقدمه، شعر را پلی میان سکوت و صدای درون می‌داند و اثرش را ثبت نجواهای خاموش زمان و بازخوانی لحظه‌های گم‌شده در روزمرگی معرفی کرده است. به جرم شکفتن، نه‌تنها تجربه‌های شخصی شاعر، بلکه گاه زاییده‌ی ذوق و خیال اوست و هر شعر، دری به جهان ناگفته‌ها می‌گشاید. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب به جرم شکفتن

به جرم شکفتن مجموعه‌ای از شعرهای کلاسیک جمیله اتکالی (رها) است که با نگاهی چندوجهی به زندگی، احساسات و دغدغه‌های انسانی سروده شده‌اند. این کتاب، ساختاری متنوع دارد و شعرهایی با موضوعات گوناگون را در بر می‌گیرد؛ از ستایش خانواده و عشق تا تأمل بر رنج، امید، وطن و هویت زن. شاعر در مقدمه، شعر را زبانی برای عبور از مرزهای زمان و مکان و راهی برای پیوند قلب‌ها می‌داند. برخی شعرها به عزیزان شاعر تقدیم شده‌اند و برخی دیگر، بازتابی از تجربه‌های جمعی یا خیال‌پردازی‌های شاعرانه هستند. در کنار غزل‌ها و مثنوی‌ها، موشح‌هایی نیز به چشم می‌خورد که به دوستان و همکاران شاعر تقدیم شده‌اند. این مجموعه، هم به احساسات فردی و هم به دغدغه‌های اجتماعی و معنوی می‌پردازد و در آن، عناصر طبیعت، اسطوره، دین و فرهنگ ایرانی حضوری پررنگ دارند. جمیله اتکالی با بهره‌گیری از زبان کلاسیک و تصاویر بدیع، تلاش کرده است تا شعر را به تجربه‌ای ناب و زنده بدل کند.

چرا باید کتاب به جرم شکفتن را بخوانیم؟

به جرم شکفتن با تنوع موضوعی و قالبی، فرصتی برای لمس احساسات و اندیشه‌های گوناگون فراهم می‌کند. این کتاب، نه‌تنها به دغدغه‌های فردی مانند عشق، خانواده و هویت زنانه می‌پردازد، بلکه نگاه شاعرانه‌ای به مسائل اجتماعی، معنوی و ملی دارد. زبان کلاسیک و تصاویر خیال‌انگیز، شعرها را از سطح روایت‌های روزمره فراتر می‌برد و مخاطب را به دنیایی از عاطفه و تأمل دعوت می‌کند. در این مجموعه، شعرهایی با تقدیم‌نامه‌های شخصی و اجتماعی دیده می‌شود که به خواننده امکان می‌دهد با لایه‌های مختلف احساس و معنا ارتباط برقرار کند. همچنین، حضور عناصر طبیعت و ارجاعات فرهنگی، فضای شعرها را غنی‌تر ساخته است. خواندن این کتاب، تجربه‌ای از هم‌نشینی با واژه‌هایی است که گاه آرامش‌بخش و گاه برانگیزاننده‌اند و می‌توانند الهام‌بخش لحظات خلوت و تفکر باشند.

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان شعر کلاسیک فارسی، دوستداران مضامین عاطفی و اجتماعی، کسانی که به هویت زنانه و نقش خانواده توجه دارند و افرادی که به دنبال تجربه‌ی زبان خیال‌انگیز و تصاویر بدیع در شعر هستند، پیشنهاد می‌شود. همچنین برای کسانی که به شعر معاصر با ریشه‌های سنتی علاقه دارند، این مجموعه می‌تواند جذاب باشد.

بخشی از کتاب به جرم شکفتن

«دلم به زمزمه‌ای نیمه جان دچار شده مثالِ محتضری در فراقِ یار شده شبیه سایه به هنگامِ هجرتِ خورشید زِ هجرِ روی مهت، شب سیاه و تار شده نشسته باز نوایت میان قلبِ سکوت برای گفتنِ شعری قلم به کار شده برای از تو سرودن، تمامِ قافیه‌ها نماد و نالهٔ غمگینِ هر سه تار شده چنان کشیده نگاهت به بند، پایِ دلم به خلوتم غزلی ساده، غمگسار شده نبودنت وسطِ لحظه‌های خستگی ام به کوچه‌های جهان چون غمی هوار شده که بوده‌ای که جهان بعدِ رفتنت خالی ست که چشمِ آینه‌ها این چنین غبار شده هوای شعر پر از واژه‌های بی‌روح است زبانِ شعر به زخمی کهن دچار شده میانِ سایه و نورم میان خواهش و خواب گلی به جرمِ شکفتن، اسیرِ خار شده مرا چه باک که در رنج و سختی‌ام فکنند خودآ، کلیدِ گشایش در این حصار شده تمامِ ثانیه‌ها غرقِ غربتی جانکاه «رها» غریبه‌ترین فصل انتظار شده»