کتاب من ملاله هستم
معرفی کتاب من ملاله هستم
کتاب «من ملاله هستم» نوشتۀ ملاله یوسف زی و پاتریشیا مکورمیک و ترجمۀ نیلوفر شریف زاده است و انتشارات کیوی آن را منتشر کرده است. این زندگینامه نشان میدهد که چهطور یک دختر برای آموزش قیام کرد و دنیا را تغییر داد.
درباره کتاب من ملاله هستم
کتاب من ملاله هستم روایت تأثیرگذار زندگی دختری است که در برابر ظلم و نابرابری ایستادگی کرد. ملاله یوسفزی، دختر نوجوانی از درۀ سوات در پاکستان، از سن کم به دلیل تأثیرپذیری از پدرش، که مدیر مدرسه بود، به ارزش آموزش و اهمیت آن برای دختران پی برد. در دورانی که طالبان بر این منطقه مسلط شده بود و تحصیل دختران را ممنوع کرده بود، ملاله بیپروا در برابر این ظلم ایستاد و به دفاع از حق تحصیل پرداخت؛ اما فعالیتهای او طالبان را خشمگین کرد و در ۹ اکتبر ۲۰۱۲، زمانی که تنها ۱۵ سال داشت، در اتوبوسی مورد حمله قرار گرفت و به شدت زخمی شد.
کتاب من ملاله هستم، تنها به روایت این حادثه محدود نمیشود، بلکه تصویری گسترده از زندگی ملاله پیش از حمله و شرایط اجتماعی و سیاسی پاکستان ارائه میدهد. نویسنده با جزئیات به توصیف دوران کودکی، نفوذ طالبان در منطقه، تلاشهای او برای ترویج آموزش و در نهایت ترور ناموفق او میپردازد.
کتاب من ملاله هستم از ۵ بخش تشکیل شده است. بخش اول، زندگی ملاله پیش از ظهور طالبان را به تصویر میکشد؛ روزهای شادی در سوات، آرزوهای کودکانه و محیط خانوادگی او. در بخش دوم، سایۀ طالبان بر زندگی مردم منطقه نمایان میشود؛ چگونگی افزایش قدرت آنها، تعطیلی مدارس دخترانه و تلاش ملاله برای ادامه تحصیل. در بخش سوم، نویسنده به نقش ملاله به عنوان یک فعال حقوق زنان میپردازد و نشان میدهد که چگونه او صدای دختران بیصدای پاکستان شد. بخش چهارم، حادثۀ تیراندازی و تلاشهای پزشکی برای نجات جان او را شرح میدهد. در نهایت، بخش پنجم زندگی جدید ملاله در بریتانیا، بهبودی او و تصمیمش برای ادامۀ مبارزه در عرصۀ جهانی را بررسی میکند.
کتاب الهامبخش من ملاله هستم، پیام مهمی دربارۀ اهمیت تحصیل، شجاعت و مقاومت در برابر ظلم دارد. این نسخه برای نوجوانان بازنویسی شده است تا بتوانند با زبان سادهتر با داستان زندگی ملاله و تلاشهایش برای تحقق عدالت آموزشی آشنا شوند.
خواندن کتاب من ملاله هستم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به نوجوانان و بزرگسالان علاقهمند به زندگینامۀ آدمهای تاثیرگذار پیشنهاد میکنیم.
ترجمه روان و قابل فهم برای نوجوانان