کتاب متن، ترجمه و شرح اصول کافی (کتاب الحجه، جلد چهارم)
معرفی کتاب متن، ترجمه و شرح اصول کافی (کتاب الحجه، جلد چهارم)
کتاب متن، ترجمه و شرح اصول کافی (کتاب الحجه، جلد چهارم) نوشتهٔ محمد بن یعقوب کلینی است که با شرح حسین درگاهی و ترجمهٔ علیرضا منفردکیا در انتشارات شمس الهدی منتشر شده است.
درباره کتاب متن، ترجمه و شرح اصول کافی (کتاب الحجه، جلد چهارم)
گفته شده است که کتاب اصول کافی یکی از مهمترین و معتبرترین کتابهای حدیثی شیعه است. متن این اثر توسط محمد بن یعقوب کلینی نوشته شده و او در مدت ۲۰ سال به درخواست شاگردانش این کتاب را گردآوری کرده است. این اثر جایگاه ویژهای در فرهنگ مکتوب امامیه دارد که همهٔ بزرگان در آن فرهنگ از آن تجلیل میکنند. این کتاب، اثری جامع در معارف و معانی فرهنگ شیعی است و دقت و علمی که در تألیف آن به کار رفته، آن را به کتابی مهم در حوزهٔ حدیث در تشیع تبدیل کرده است. بخش «فروع» در این کتاب به همراه سه کتاب دیگر، منابع چهارگانهٔ اصلی فقه شیعه را تشکیل می دهد و بخش «اصول» آن جامع تمام معارف شیعی در عقاید، اخلاق، آداب و سنن است. در کتاب متن، ترجمه و شرح اصول کافی (کتاب الحجه، جلد چهارم) میتوانید متن اصلی جلد چهارم کتاب «الحجه» که یکی از بخشهای کتاب اصول کافی است و ترجمه و شرح آن را مطالعه کنید.
خواندن کتاب متن، ترجمه و شرح اصول کافی (کتاب الحجه، جلد چهارم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب احادیث تشیع پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب متن، ترجمه و شرح اصول کافی (کتاب الحجه، جلد چهارم)
«۷ ـ مُحَمَّدُ بْنُ یحْیی عَنْ عَبْدِاللهِ بْنِمُحَمَّدٍ الْخَشَّابِ عَنِ ابْنِ سَمَاعَۀَ عَنْ عَلِی بْنِالْحَسَنِ بْنِرِبَاطٍ عَنِ ابْنِ أُذَینَۀَ عَنْ زُرَارَۀَ قَالَ:
سَمِعْتُ أَبَاجَعْفَرٍ علیهالسلام یقُولُ: الِاثْنَا عَشَرَ الْإِمَامَ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ علیهمالسلام کلُّهُمْ مُحَدَّثٌ مِنْ وُلْدِ رَسُولِ اللهِ صلّیاللهعلیهوآله وَ مِنْ وُلْدِ عَلِی وَ رَسُولُ اللهِ وَ عَلِی علیهماالسلام هُمَا الْوَالِدَانِ.
زراره گوید: شنیدم امام باقر علیهالسلام میفرمودند: دوازده امام از خاندان محمّد علیهمالسلام همگی محدَّث (مورد گفتوگو) هستند. آنان از فرزندان پیامبر صلّیاللهعلیهوآله و از فرزندان حضرت علی علیهالسلام هستند و پیامبر و علی علیهماالسلام همان دو پدرند.
فَقَالَ: عَلِی بْنُ رَاشِدٍ کانَ أَخَا عَلِی بْنِالْحُسَینِ لِأُمِّهِ وَ أَنْکرَ ذَلِک فَصَرَّرَ أَبُوجَعْفَرٍ علیهالسلام وَ قَالَ: أَمَا إِنَّ ابْنَ أُمِّک کانَ أَحَدَهُمْ.
علی بن راشد که برادر ناتنی امام سجّاد از مادر بود این مطلب را انکار کرد. امام باقر علیهالسلام صدایشان را تیز کردند و فرمودند: بدان که پسر مادر تو هم یکی از آنان است.
۸ ـ مُحَمَّدُ بْنُ یحْیی عَنْ مُحَمَّدِ بْنِالْحُسَینِ عَنْ مَسْعَدَۀَ بْنِزِیادٍ عَنْ أَبِیعَبْدِاللهِ وَ مُحَمَّدِ بْنِالْحُسَینِ عَنْ إِبْرَاهِیمَ عَنْ أَبِی یحْیی الْمَدَائِنِی عَنْ أَبِی هَارُونَ الْعَبْدِی عَنْ أَبِی سَعِیدٍ الْخُدْرِی قَالَ:
کنْتُ حَاضِراً لَمَّا هَلَک أَبُوبَکرٍ وَ اسْتَخْلَفَ عُمَرَ.
ابوسعید خدری گوید: من در زمانی که ابوبکر مُرد و عمر جانشین او شد، حضور داشتم.
أَقْبَلَ یهُودِی مِنْ عُظَمَاءِ یهُودِ یثْرِبَ وَ تَزْعُمُ یهُودُ الْمَدِینَۀِ أَنَّهُ أَعْلَمُ أَهْلِ زَمَانِهِ حَتَّی رُفِعَ إِلَی عُمَرَ.
یک یهودی از بزرگان یهودیان یثرب جلو آمد. یهودیان مدینه خیال میکردند که او داناترین فرد زمانهاش است؛ آمد تا به عمر رسید.
فَقَالَ لَهُ: یا عُمَرُ، إِنِّی جِئْتُک أُرِیدُ الْإِسْلَامَ فَإِنْ أَخْبَرْتَنِی عَمَّا»
حجم
۵۱۶٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۶۲۴ صفحه
حجم
۵۱۶٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۶۲۴ صفحه