کتاب دختر کلئوپاترا
معرفی کتاب دختر کلئوپاترا
کتاب دختر کلئوپاترا نوشتهٔ جین درایکوت و ترجمهٔ یگانه کاظمی است. انتشارات بله این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب دختر کلئوپاترا
کتاب دختر کلئوپاترا نخستین زندگینامهٔ مدرن از کلئوپاترا سلنه است؛ دختری که پس از شکست خانوادهاش به دست روم، از اسیری به مقام ملکهای افریقایی رسید. جین دریکات، تاریخدان برجسته، با استناد به منابع باستانشناسی و تاریخی، تصویری زنده و پویا از زندگی این شاهدخت و حکمرانی او در دورانی که زنان عمدتاً به حاشیه رانده میشدند، ترسیم میکند. این کتاب نگاهی تازه به سیاست و جامعهٔ روم در دورهٔ اوج امپراتوری دارد و مخاطبان علاقهمند به تاریخ و زندگیهای فراموششده را بهسوی خود جذب میکند. این کتاب با استقبال گستردهای روبهرو شده و نقدهای مثبت فراوانی از منتقدانی چون بری استراوس از دانشگاه کرنل و اما سوتن، نویسنده کتاب «آگریپینا» دریافت کرده است. منتقدان این اثر را سرشار از جزئیات جذاب دربارهٔ مصر و روم میدانند و آن را بهعنوان منبعی ارزشمند و خواندنی برای علاقهمندان تاریخ باستان توصیه میکنند.
خواندن کتاب دختر کلئوپاترا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران زندگینامه پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب دختر کلئوپاترا
«زنان مقدونی، مانند المپیاس، مادر اسکندر بزرگ، که برای تضمین جانشینی پسرش و حمایت از نوهاش پس از مرگ اسکندر تلاش فراوانی کرد، نسبت به همتایان یونانی خود در آتن قدیم، بیشتر دیده شده و با نفوذتر بودند. اعضای خانواده سلطنتی پطلمی این روند را ادامه دادند و شاهد حضور زنان پیشرویی مانند آرسینوئه دوم بودیم که ازدواج برادر-خواهری را به عنوان یک ویژگی بارز این سلسله تعریف کرد، در کنار برادر-شوهرش به عنوان یک مشاور فرمانروایی کرد، و پس از مرگ به عنوان یک قدیس شناخته شد. کلئوپاترا سورا نیز که از سلسله سلوکی به خاندان پطلمی پیوست، یک قلمرو بزرگ متشکل از مناطقی که امروزه ترکیه، سوریه، عراق، ایران، اردن و اسرائیل را شامل میشود، اداره کرد. او به عنوان نایبالسلطنه پسر جوانش، پطلمی ششم، خدمت کرد و بدین ترتیب به عنوان نخستین ملکه پطلمی شناخته شد که بدون همسرش حکومت کرد. نخستین کلئوپاترا سلن نیز، به همراه دو برادرش به ترتیب در مصر حکمرانی کرد، سپس به خاندان سلوکی پیوستو صاحب عنوان ملکه همسر آنتیوخوس هشتم سوریه شد و در نهایت به عنوان ملکه مستقل، به همراه پسرش آنتیوخوس سیزدهم حکمرانی کرد. این زنان قدرتمند الگویی برای حکمرانی زنان در دورههای هلنیستی و رومی بودند که کلئوپاترا هفتم نیز از آن الهام گرفت و کلئوپاترا سلن به عنوان ملکه موریتانی آن را پیادهسازی کرد. آنها نشان دادند که ملکهها - چه به عنوان حاکم، نایبالسلطنه، یا همسر - میتوانند به طور پایدار قدرت سیاسی، نظامی و فرهنگی قابل ملاحظهای داشته باشند.
قدرت، نفوذ، و اهمیت بینظیر زنان در سلسله پطلمی از طریق یک موزاییک بینظیر در تموئیس، یکی از شهرهای مصر سفلی، که توسط هنرمندی به نام سوفیلوس حدود سال ۲۰۰ قبل از میلاد خلق شده، آشکار میشود. این اثر هنری که حالا در موزه یونانی-رومی اسکندریه نگهداری میشود، احتمالاً بر اساس یک نقاشی ساخته شده است. تصور میشود که تصویر مرکزی، برنیکه دوم، همسر پطلمی سوم را به صورت تشخص الکساندریه نشان دهد. تاج ملکه به شکل جلوی کشتی با تصویر موجودات دریایی در کنارههای آن طراحی شده است. لباسهای او به رنگهای قرمز، بنفش و طلایی، در یقه با یک سنجاق شکل لنگر جمعآوری شدهاند و او یک علم کشتی را که با روبان زینت داده شده است، در دست دارد، که همه اینها نمادهایی از قدرت دریایی مصر در زمان حکمرانی او و همسرش هستند.»
حجم
۱۷٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۵۷ صفحه
حجم
۱۷٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۵۷ صفحه