کتاب تاریخی نامعمول که باید خواند
معرفی کتاب تاریخی نامعمول که باید خواند
کتاب تاریخی نامعمول که باید خواند نوشتهٔ آلن دوباتن و ترجمهٔ عظیمه ستاری است. انتشارات کتاب سرای نیک این کتاب را منتشر کرده است. نویسنده در این اثر ایدههای جذاب در دل تاریخ را بیان کرده است. کتاب حاضر از مجموعهٔ «مدرسهٔ زندگی» است.
درباره کتاب تاریخی نامعمول که باید خواند
آلن دوباتن در کتاب تاریخی نامعمول که باید خواند (A History of Ideas) بیان کرده است که در دوران مدرن گامهای بلندی در نگارش فنی و دقیق تاریخ برداشته شده است، از جمله اینکه اکنون در شناخت و بایگانی و تفسیر منابع از پیشینیان کارآمدتریم، اما ظاهراً این درک روشن و صریح را از کف دادهایم که چرا گذشته آنقدر مهم است و باید برای شناختن آن سختیهای بسیاری تحمل کنیم. مگر انبوه دانشی که دربارهٔ قرون گذشته داریم، جز نمره آوردن در امتحان، فایدهٔ دیگری هم داشته است؟ اساساً تاریخ چه هدفی دارد؟ به عقیدهٔ نویسنده در کتاب حاضر، باید مطالعهٔ سنجشگرانهٔ گذشته و شیوهٔ کنار آمدن بهتر با مصائب اکنون زندگی را بیاموزیم. تاریخ که پیش از این با موضعی انتزاعی و بیطرفانه به سراغش میرفتهایم، شاید این بار صمیمانه دستمان را بگیرد و کمک کند تا با حملات اضطراب و هراس کنار آییم یا از پس رابطهٔ پرآشوبمان برآییم یا بدانیم چگونه با شایعهای غیرمنصافانه دربارهٔ خودمان در محل کار مواجه شویم.
خواندن کتاب تاریخی نامعمول که باید خواند را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب تاریخ جهان پیشنهاد میکنیم.
درباره آلن دوباتن
آلن دوباتن نویسنده، فیلسوف و مجری تلویزیونی است که دغدغهاش نوشتن دربارهٔ زندگی روزمره بهشیوهای فلسفی است. او در تمام نوشتههایش میکوشد فلسفه را وارد زندگی عادی انسان کند. آلن دوباتن در سال ۱۹۶۹ در شهر زوریخ سوئیس به دنیا آمده است. او مشغول مدیریت در مؤسسهٔ خود به نام «مدرسهٔ زندگی» بوده است. این نویسنده بهعنوان نویسندهٔ فلسفهٔ روزانه شناخته میشود. او دربارهٔ موضوعاتی مینویسد که هرروزه همهٔ انسانها با آنها دستوپنجه نرم میکنند؛ موضوعاتی مانند عشق، سفر، هنر، معماری و ادبیات. کتابهای آلن دوباتن به بیش از ۳۰ زبان دنیا از جمله پارسی ترجمه شدهاند. دوباتن دورهٔ دکتری فلسفه را در دانشگاه هاروارد آغاز کرد، ولی برای نوشتن کتابهای فلسفی به زبان ساده، آن را نیمهکاره رها کرد. کتابهای «تسلیبخشیهای فلسفه» و «هنر سیر و سفر» از کتابهای این نویسنده هستند. اولین کتاب آلن دوباتن به نام «جستارهایی در باب عشق» در سال ۱۹۹۳ زمانی که او ۲۴ سال داشت، منتشر شد. کتابی که بسیار زود در فهرست کتابهای پرفروش قرار گرفت و بیش از ۲ میلیون نسخه از آن به فروش رفت.
موضوعاتی که در «مدرسهٔ زندگی» تدریس میشوند متنوعند، اما همهٔ این آموزشها در راستای افزایش خودشناسی هستند؛ زیرا گردانندگان این مدرسه معتقدند تنها با خودشناسی است که میتوانیم زندگی برتر و رضایتبخشتری داشته باشیم. مجموعهٔ آموزشهای این مدرسه در ۶ دستهٔ کلی تقسیمبندی میشود؛ خودشناسی، ارتباطات (Relationships)، کار، آرامش، رفتارهای اجتماعی و فرهنگ و فراغت. نویسندگان و فیلسوفان باتجربهای در این مؤسسه کار میکنند. باتوجهبه تفاوتِ روشهای یادگیری، مدرسهٔ زندگی آلن دوباتن، آموزهها یا محصولاتش را به روشهای مختلفی مانند کتاب، کارگاه، ویدئو، جلسه روانکاوی و... ارائه میکند. آلن دوباتن کتابهای بسیاری منتشر کرده است. از میان این آثار کتابهای «جستارهایی در باب عشق»، «معماری خوشبختی»، «شغل موردعلاقه»، «خودشناسی»، «تسلیبخشیهای فلسفه»، «هنر سیر و سفر»، «اضطراب منزلت»، «دین برای خداناباوران»، «سیر عشق»، «آرامش»، «هنر همچون درمان» و تعدادی از کتابهای مدرسهٔ زندگی به فارسی ترجمه شدهاند و همهٔ آنها در فهرست پرفروشترین کتابهای بازار قرار گرفتهاند.
بخشی از کتاب تاریخی نامعمول که باید خواند
«مسیحیت از آغاز متقاعد شده بود کسب ثروت فعالیتی رقّتانگیز و از سر خدانشناسی است؛ و بعید نیست که قلبمان را از خداوند دور کند و عاقبت به خود غرّه و دچار سنگدلی گردیم. مسیحیان ثروت میاندوختند - گاه بسیار هم - اما تقریباً همواره توأم با عذاب وجدان و درجاتی از مخفیکاری. باری، داستان عیسی و صرافان اثری ژرف بر روان آنها به جای گذاشته بود.
بعدها با آغاز سیزدهمین قرن میلادی در شبهجزیرهٔ ایتالیا این رویکرد شروع به تغییر کرد. بخشی از این تحول به سبب تغییرات زمانه بود: قدرت بازرگانان در ارتباط با حاکمان فزونی گرفت، مسیرهای تجاری با شرق گشوده شدند، کشتیهای جدید و سریعتر ساخته شدند، حسابداری دوطرفه (بدهکار و بستانکار) ابداع شد و اولین شرکتهای سهامی تأسیس شدند و اتحادیهای از خاندانهای متمول برای حمایت از کارهای بزرگ شکل گرفت. این اتفاقات مواردی از توسعهٔ مادی است که تاریخنویسی مالی رصد کرده است. اما کل این دگرگونی در تحلیل نهایی از نتایج نگاه جدید به مبحث پول و دارایی بودند: چگونگی برآورد ارزش پول و سنجش جایگاه آن در امور انسانی.
کمکم بر همگان معلوم شد که به سرانجام رساندن برخی طرحهای بیتردید ارزشمند، بدون پول ممکن نیست. و البته که تجارت کردن، همچنان سویههایی پست و بیهوده داشت: چطور ممکن است انسانی بخش عمدهٔ ساعات بیداری و هشیاری خود را وقف جمع کردن مسکوکات طلای حاصل از فروش روغنماهی یا ماهی کولی کند، یا فقط دلمشغول سامان دادن امور کارگاه تولید توری برای لباس مهمانی شب باشد. با این حال اگر چنین تلاشی نبود، بسیاری از چیزهای ظاهراً ضروری قربانی میشدند: دیگر نه کلیسایی برای مؤمنین بود، نه شفاخانهای برای فقرا، نه میادین زیبا برای شهروندان. هزینهٔ شفاخانهٔ بیماران صعبالعلاج در ونیز غیرمستقیم از طریق تجارت شکر و ابریشم و زاج تأمین میشد.
شهرهای بزرگ ایتالیای رنسانس بودند که تعالیم مسیحی را به ظرافت تعدیل کردند. دیگر نیازی به عذاب وجدان مدام نبود. دیگر مهم نبود که افراد در پی کسب ثروت باشند، بل مهم بود که ثروتشان را چقدر عاقلانه و رحیمانه و مبتکرانه خرج میکنند، مثلاً حمایت مالی چند نقاش را به عهده میگیرند، چند بیمارستان میسازند و یا حامی چند دانشمند و محقق هستند.»
حجم
۳٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۳۶۴ صفحه
حجم
۳٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۳۶۴ صفحه