دانلود و خرید کتاب فلسفه تربیتی امام موسی صدر معصومه عبدلی
تصویر جلد کتاب فلسفه تربیتی امام موسی صدر

کتاب فلسفه تربیتی امام موسی صدر

امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب فلسفه تربیتی امام موسی صدر

کتاب الکترونیکی فلسفه تربیتی امام موسی صدر نوشتۀ معصومه عبدلی در انتشارات علمی و فرهنگی چاپ شده است. این کتاب به تحلیل مبانی انسان‌شناسی و روش‌های تربیتی امام موسی صدر می‌پردازد و تلاش دارد از طریق مطالعه سیرۀ نظری و عملی وی، فلسفۀ تربیتی ایشان را برای بهره‌گیری در نظام تعلیم و تربیت ایران استخراج کند.

درباره کتاب فلسفه تربیتی امام موسی صدر

این کتاب پژوهشی درباره روش‌ها و دیدگاه‌های تربیتی امام موسی صدر است که از طریق تحلیل عملکردها و آموزه‌های او در لبنان به دست آمده است. مؤلف با بررسی بیش از چهل منبع به زبان‌های فارسی و عربی، و مطالعه مستقیم آثار و سخنرانی‌های امام موسی صدر، تلاش کرده تا اصول تربیتی او را شناسایی و در قالب فلسفۀ تربیتی تدوین کند. به دلیل عمل‌گرایی امام موسی صدر و تأکید او بر تحول عملی به جای مباحث نظری، این پژوهش از روش پس‌رونده بهره می‌برد و از کنش‌های صدر به مبانی فکری وی می‌رسد. این کتاب همچنین به بررسی انسان‌شناسی تربیتی امام موسی صدر، شامل مفاهیمی چون کرامت ذاتی و اجتماعی بودن انسان، و نقش این مبانی در شکل‌گیری روش‌های تربیتی وی پرداخته است. منابع اصلی تحلیل شامل موسوعۀ الامام موسی الصدر و مجموعه‌ای از گفتارها و سخنرانی‌های وی است. امام موسی صدر از رهبران برجسته دینی و اجتماعی شیعیان لبنان بود. وی به دلیل فعالیت‌های گسترده در زمینه‌های آموزشی، اجتماعی و سیاسی شهرت دارد و با تأسیس مؤسسات خیریه و آموزشی به بهبود وضعیت شیعیان لبنان کمک شایانی کرد.

فلسفه تربیتی امام موسی صدر به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب برای پژوهشگران حوزه تعلیم و تربیت، علاقه‌مندان به اندیشه‌های امام موسی صدر، و متخصصان علوم انسانی مناسب است.

بخشی از کتاب فلسفه تربیتی امام موسی صدر

«در مورد فعالیت‌های اجتماعی صدر باید گفت که «وی دارالایتام‌ها، دبیرستان‌ها، مدارس دینی، مدارس و کارگاه‌های حرفه‌ای، کارخانه‌های ریسندگی و بافندگی، مدرسۀ مدینۀ‌الطب، درمانگاه‌ها، حتی سازمان زنان و خیریۀ البر و الاحسان را رونق بخشید» (فرخیان، ۱۳۸۵:۸۸). چنان‌که خسروشاهی می‌نویسد: «امام موسی صدر پس از سال‌ها کوشش و فعالیت و مسافرت‌های متعدد به کشورهای اسلامی و افریقایی و اروپایی، تماس با رجال و بزرگان و اندیشمندان و مصلحان سراسر جهان، شرکت در کنگره‌های جهانی، تحقیق و مطالعه دربارۀ مظاهر حیات اروپایی و زندگی غربی و ایجاد ارتباط با نهضت‌های انسانی و اجتماعی و فرهنگی، تجربیات باارزشی را کسب نمود و با وقوف کامل بر اوضاع و احوال طایفۀ اسلامی شیعه و امکانات بالفعل و بالقوۀ آنان، به ضرورت تأسیس یک تشکیلات مادر که همۀ شئون شیعیان را زیر نظر داشته باشد پی برد و از این پس، تمامی نیروی خود را در این مسیر به کار گرفت» (خسروشاهی، ۱۳۷۵:۳۳). صدر در سال ۱۳۴۶ مجلس اعلای شیعیان را تأسیس کرد و به دنبال آن تشکیلات سیاسی مذهبی حرکۀ‌المحرومین را برای حفظ وطن و مبارزه با استعمار بنیان نهاد.»

اعتقاد ما این است که اسلام برحق است؛ اما معنای این سخن آن نیست که هر مسلمانی از این حقیقت بهره‌ور است. ما اغلب در این باره استدلال مغالطه‌آمیزی داریم و می‌گوییم: اسلام برحق است؛ من مسلمانم؛ پس من برحقم. اما هر مسلمانی باید مشخص کند که چه بهره‌ای از اسلام برده است. حقیقت این بهره‌مندی است که باید محل بحث باشد، نه حقیقت خود اسلام.
seyed rasoul mousavi

۹۰%