کتاب تربیت متشخصانه
معرفی کتاب تربیت متشخصانه
کتاب تربیت متشخصانه نوشتهٔ سیدعلیرضا تراشیون است. نشر معارف این کتاب را منتشر کرده است. این اثر در باب فرزندپروری است.
درباره کتاب تربیت متشخصانه
کتاب تربیت متشخصانه موضوع «تربیت متشخصانه» و ابعاد آن را بررسی کرده است. ابتدا تعریفی از تشخص و تربیت متشخصانه ارائه شده است؛ سپس فواید آن بیان میشود و در ادامه، شاخصههای تربیت متشخصانه در قالب فرمولی ارائه شده تا طبق آن بتوانیم خود را ارزیابی کنیم. در پایانْ توضیح داده شده است که نداشتن تربیت متشخصانه ممکن است چه آسیبهایی به خود، خانواده، اطرافیان و جامعهای که در آن زندگی میکنیم، بزند. گفته شده است که هدف اصلی این کتاب ارائهٔ راهکارهایی در این موضوع است که چگونه فرزندمان را متشخص تربیت کنیم. این کتاب در چهار بخش به رشتهٔ تحریر درآمده است. نویسنده از قرآن کریم برای ارائهٔ مطالب خود استفاده کرده است.
خواندن کتاب تربیت متشخصانه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب فرزندپروری پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب تربیت متشخصانه
«فصل دوم: فواید تربیت متشخصانه
در فصل گذشته، تعریفی از «تربیت متشخصانه» ارائه شد. در این فصل، فواید آن بررسی میشود. تربیت متشخصانه در هر سیستم یا نظامی متشکل از اجزای گوناگون است. برخی از این اجزا عبارتاند از: شادی و شادمانی؛ خلاقیت و نوآوری؛ قدرت حل مسئله؛ آیندهنگری؛ قدرت موفقیت؛ قدرت مقابله با مشکلات روحی و روانی و هوش اجتماعی.
۱) شادی و شادمانی
شادمانی یکی از مؤلفههای مهم در سلامت روان و شخصیت است. انسانهایی که سلامت شخصیت دارند افرادی بانشاط و شادند. شادمانی حسی زیبا و درونی است که انسان نسبت به زندگیاش دارد. اگر بهدنبال عوامل بیرونی برای شاد بودن بگردید، به بیراهه رفتهاید. موسیقی، مهمانی و مسافرت همگی فقط مسکنهایی موقت و کوتاهمدتاند. برای افزایش شادی و حال خوب خود باید قدرت عملکرد را افزایش دهیم. برای مثال، سرِ کار میرویم تا ثروت به دست بیاوریم و زندگیمان را اداره کنیم. انسانی که عملکرد خوبی داشته باشد از این موقعیت راضی است و این «رضایتمندی از عملکرد» موجب شادی و شادمانی در او میشود.
اسلام به شادی و شادمانی اهمیت میدهد، اما برای آن معیار و ملاک نیز تعیین کردهاست. شادیهایی که بهمنظور پیشبرد اهداف اسلام و احیای ارزشهای انسانی باشد ممدوح و پسندیدهاست. از امیرالمؤمنین علی(ع) روایت شدهاست: «السُّرُورُ یبْسُطُ النَّفْسَ وَ یثِیرُ النَّشَاطَ» (شادمانی موجب انبساط روح و مایهٔ وجد و نشاط میشود). بنابر نتایج پژوهشهای گوناگون، خانوادههایی که نشاط و شادی در آنها جریان دارد اغلب در تربیت فرزندان و تعلیم و آموزش آنها موفقترند.
تربیت متشخصانه یک گام جلوتر از تربیت معمولی است، زیرا همهجانبه است و شخصیت فرد را در تمام ابعاد پرورش میدهد. تربیت همهجانبه زیرساخت دارد. جنبههای گوناگون زیرساخت شخصیت در این تربیت پیشبینی شده است و این یعنی پایه و رمز موفقیت فرد رقم خوردهاست. بنابراین میتوان گفت: «تربیت پایه و رمز موفقیت است».
یکی از نتایج تربیت متشخصانه کمک به افزایش استفاده از قابلیتهای فردی است. فردی که با تربیت متشخصانه پرورش یابد بهراحتی شغلش را انتخاب خواهد کرد و درآمد کافی خواهد داشت. دیگر لازم نیست نگران او باشید، زیرا بهگونهای تربیت شده که میتواند مسیرش را بهدرستی انتخاب کند. آیا ممکن است چنین شخصی شادی و شادمانی را تجربه نکند؟»
حجم
۸۵٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۱۸ صفحه
حجم
۸۵٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۱۸ صفحه