کتاب اشک زرافه
معرفی کتاب اشک زرافه
کتاب اشک زرافه نوشتهٔ اکساندر مک کال اسمیت و ترجمهٔ مهوش کمونه است. انتشارات حدیث قلم این مجموعه داستان کوتاه و معاصر و انگلیسی را منتشر کرده است.
درباره کتاب اشک زرافه
کتاب اشک زرافه برابر با یک مجموعه داستان کوتاه و معاصر و انگلیسی است که در ژانر معمایی نوشته شده است. اکساندر مک کال اسمیت با استفاده از جذابیت معماها، مسائلی دیگر را در هم فضایی شاد و دلنشین با مخاطبان خود در میان گذاشته است. کتاب حاضر مجموعهای از داستانهای کوتاه است که با زبانی ساده و روان نگاشته شدهاند. «دخترعمو»، «گذشتههای دور»، «آژانس کارآگاهی»، «مشورتی با یک دوست»، «مردان خوشتیپ»، «کشف مهم»، «انگشتهای ناقص»، «استخوان»، «نامه» عنوانهای برخی از داستانهای کتاب حاضر هستند.
میدانیم که داستان کوتاه به داستانهایی گفته میشود که کوتاهتر از داستانهای بلند باشند. داستان کوتاه دریچهای است که به روی زندگی شخصیت یا شخصیتهایی و برای مدت کوتاهی باز میشود و به خواننده امکان میدهد که از این دریچهها به اتفاقاتی که در حال وقوع هستند، نگاه کند. شخصیت در داستان کوتاه فقط خود را نشان میدهد و کمتر گسترش و تحول مییابد. گفته میشود که داستان کوتاه باید کوتاه باشد، اما این کوتاهی حد مشخص ندارد. نخستین داستانهای کوتاه اوایل قرن نوزدهم میلادی خلق شدند، اما پیش از آن نیز ردّپایی از این گونهٔ داستانی در برخی نوشتهها وجود داشته است. در اوایل قرن نوزدهم «ادگار آلن پو» در آمریکا و «نیکلای گوگول» در روسیه گونهای از روایت و داستان را بنیاد نهادند که اکنون داستان کوتاه نامیده میشود. از عناصر داستان کوتاه میتوان به موضوع، درونمایه، زمینه، طرح، شخصیت، زمان، مکان و زاویهدید اشاره کرد. تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در جهان «آنتوان چخوف»، «نیکلای گوگول»، «ارنست همینگوی»، «خورخه لوئیس بورخس» و «جروم دیوید سالینجر» و تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در ایران نیز «غلامحسین ساعدی»، «هوشنگ گلشیری»، «صادق چوبک»، «بهرام صادقی»، «صادق هدایت» و «سیمین دانشور» هستند.
خواندن کتاب اشک زرافه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر انگلستان و قالب داستان کوتاه پیشنهاد میکنیم.
درباره الکساندر مک کال اسمیت
الکساندر مک کال اسمیت معروف به «سندی» (Sandy) در سال ۱۹۴۸ به دنیا آمد. او استاد دانشگاه بوده و نویسندهای پرکار و محبوب توصیف شده است. از او آثار بسیاری منتشر شده است، اما معروفترینشان که نام الکساندر را سر زبانها انداخت، رمان مجموعهای و چندجلدی «آژانس کارآگاهی بانوان» بوده است. این مجموعه که ماجراهایش در آفریقا میگذرد، در سال ۲۰۱۱ میلادی نشان تقدیر کشور بوتسوانا را برای کمک به این کشور از راه ادبیات گرفت. این نویسنده چندین رمان مستقل و مجموعه داستان کوتاه دارد؛ همچنین آثار درخشانی برای کودکان و نیز چند اثر آموزشی تألیف کرده است. در کارنامهٔ او دو مجموعهشعر به نامهای «زمان جدایی» و «به تو فکر میکنم» نیز به چشم میخورد. بابت آثارش جوایز مختلفی دریافت کرده است؛ از جمله نشان افتخار بریتانیا برای خدمت به ادبیات (۲۰۰۷)، مدال افتخار کانون هنرهای ملی آمریکا (۲۰۱۷)، جایزهٔ یک عمر دستاورد از انجمن ادبیات سالتیر (۲۰۲۲). رمان «مهمانی شام اولیری چاقه» و رمان «اشک زرافه» از آثار اوست.
بخشی از کتاب اشک زرافه
«این نگینها اشک زرافه هستن. زرافه اشکش رو به زنهای بوتسوانا هدیه میکنه و اونا سبدشون رو با اون اشکها تزئین میکنن. زرافه چیزی بهجز اشکش نداره و همون رو هدیه میکنه. گمونم میخواد بگه همۀ ما چیزی برای هدیهکردن داریم.»
حجم
۲٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۳۰۷ صفحه
حجم
۲٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۳۰۷ صفحه