دانلود و خرید کتاب مناسبات فقه و عرفان از منظر امام خمینی مهدی جلیلی خامنه
تصویر جلد کتاب مناسبات فقه و عرفان از منظر امام خمینی

کتاب مناسبات فقه و عرفان از منظر امام خمینی

امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب مناسبات فقه و عرفان از منظر امام خمینی

کتاب مناسبات فقه و عرفان از منظر امام خمینی نوشتهٔ مهدی جلیلی خامنه را انتشارات واژه پرداز اندیشه منتشر کرده است. این کتاب کوشیده تا با تحقیق و تأمل در آثار فکری و اندیشهٔ امام‌خمینی (ره) به تشریح چیستی و چگونگی و نحوهٔ ارتباط و مناسبات فقه‌ و عرفان بپردازد.

درباره کتاب مناسبات فقه و عرفان

فقه به‌معنای فهمیدن و درک‌کردن است و به استنباط احکام شرع کمک می‌کند. منظور از فقه، قوانین الزامی و غیرالزامی است که از طرف خداوند برای بشر وضع شده است. فقه علمی است که از منظرهای مختلف و متعدد به بررسی این قوانین می‌پردازد و پیرامون آن بحث می‌کند. موضوعات فقهی مثل نماز، روزه، حج، معاملات و بسیاری از موضوعات دیگر در فقه مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. علم فقه از آغاز ظهور و گسترش اسلام و تعالیم آن، از نخستین علومی بوده که موردتوجه‌ اندیشمندان قرار گرفته است. فقه اسلامی به‌مرور زمان دامن خود را گسترده‌تر کرد و موضوعات مختلفی را در حیطهٔ مباحث علمی خود گرفت و به‌تدریج از وسیع‌ترین علوم اسلامی شد که همواره زمینهٔ تحصیل و تدریس بوده است. با تلاش و نبوغ فقیهان، تألیفات بسیاری نوشته شده است. این آثار زمینه‌های گوناگون حقوق اساسی، حقوق مدنی، حقوق خانواده، حقوق جزایی، اداری، سیاسی و مسائل شخصی مثل عبادات را شامل می‌شود. هدف فقه کشف احکام الهی است. قوانین الهی ‌درمورد تمامی وقایع و موضوعات به‌صورت مشخص و دقیق بیان نشده است. هدف فقه این است که از طریق منابع و براهین فقهی، ‌در تمامی مواردی که بشر نیازمند دانستن حکم الهی آن است به کنکاش پرداخته، قوانین مربوط به هر مورد خاص را کشف کند. در مقابل، عرفان بیشتر به میل به کشف و شهود درونی دارد و می‌کوشد از طریق این کشف و شهود به حقیقت و اسرار و رموز امور پی ببرد. میان فقها و عرفا در طول تاریخ بحث و اختلاف نظر فراوان بوده و برخی نیز جمع این دو را باهم ممکن نمی‌دانند. کتاب حاضر کوشیده با بررسی منظومهٔ فکری امام‌خمینی (ره) به‌عنوان کسی که طی مراتب فقه و عرفان را توأمان در نظر داشته و رویکردی نو نسبت به تلفیق این دو حوزه اتخاذ کرده است، به تبین مناسبات فقه و عرفان بپردازند و پاسخی برای چیستی و چگونگی بهره‌بردن از مزایا و مناسبات این دو حوزه بیابد.

خواندن کتاب مناسبات فقه و عرفان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

علاقه‌مندان به مباحث فقه و عرفان اسلامی، دوستداران فلسفهٔ اسلامی و نیز طلاب حوزه‌های علمیه از خواندن این کتاب سود خواهند برد.

بخشی از کتاب مناسبات فقه و عرفان

« فقه در لغت به‌معنای فهم و علم و درک است. همچنین به‌معنای نوع خاصی از فهمیدن هم هست و در اصلاح به معنای رشته‌ای علمی است که در آن احکام شرعی فرعی به‌صورت روشمند و منضبط از ادلهٔ شرعی استخراج می‌گردد و بسیاری از صاحب‌نظران به این تعریف اشاره نموده‌اند: العلم بالاحکام الشریعه الفرعیه عن ادلتها التفصیلیه. عرفان در لغت مصدر فعل عرف بوده و به‌معنای علم است. برخی نیز در تعریف قید حسی بودن را به آن افزوده‌اند و برخی دیگر نیز آن را به معنای سکون و آرامش می‌دانند.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۱٫۷ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۲۷۸ صفحه

حجم

۱٫۷ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۲۷۸ صفحه

قیمت:
۶۶,۸۰۰
تومان