کتاب عاشوراییان منتظر در آوردگاه فتنه علی غلامی + دانلود نمونه رایگان

کتاب عاشوراییان منتظر در آوردگاه فتنه

نویسنده:علی غلامی
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب عاشوراییان منتظر در آوردگاه فتنه

کتاب الکترونیکی «عاشوراییان منتظر در آوردگاه فتنه» نوشتهٔ علی غلامی و منتشرشده به‌وسیلهٔ نشر واژه‌پرداز اندیشه، اثری در حوزهٔ مطالعات دینی و اجتماعی است که به بررسی مفهوم فتنه و نقش منتظران عاشورایی در مواجهه با آن می‌پردازد. این کتاب با رویکردی تحلیلی و مستند به منابع اسلامی، به واکاوی ریشه‌ها، انواع و راهکارهای مقابله با فتنه در تاریخ اسلام و جامعهٔ معاصر می‌پردازد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب عاشوراییان منتظر در آوردگاه فتنه

«عاشوراییان منتظر در آوردگاه فتنه» اثری ناداستانی و تحلیلی است که در قالب مجموعه‌ای از سخنرانی‌های دههٔ سوم محرم سال ۱۳۹۹ شکل گرفته و سپس به‌صورت کتاب تدوین شده است. علی غلامی در این کتاب، با استناد به آیات قرآن، روایات و وقایع تاریخی، موضوع فتنه را از ابعاد مختلف بررسی کرده است. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که هر فصل یا بخش، به یکی از جنبه‌های فتنه مانند معنای لغوی و اصطلاحی، ریشه‌ها، شگردهای فتنه‌گران، واکنش مردم و راه‌های برون‌رفت از فتنه می‌پردازد. نویسنده تلاش کرده است تا با بهره‌گیری از منابع اصیل اسلامی و تحلیل وقایع تاریخی، تصویری جامع از مفهوم فتنه و اهمیت آن در زندگی فردی و اجتماعی ارائه دهد. کتاب همچنین به فتنه‌های صدر اسلام، واقعهٔ کربلا، و رخدادهای معاصر ایران اشاره دارد و نقش منتظران و پیروان مکتب عاشورا را در مواجهه با این پدیده‌ها برجسته می‌کند.

خلاصه کتاب عاشوراییان منتظر در آوردگاه فتنه

این کتاب با مقدمه‌ای دربارهٔ اهمیت موضوع فتنه آغاز می‌شود و سپس به تبیین معنای لغوی و اصطلاحی فتنه می‌پردازد. نویسنده فتنه را به‌عنوان آزمون، آمیختگی حق و باطل و آشوب و بلوا تعریف کرده است. در ادامه، با استناد به آیات قرآن و روایات، به این نکته اشاره شده که فتنه همواره بخشی از زندگی انسان‌ها بوده و حتی پیامبران و امامان نیز با آن مواجه شده‌اند. در بخش‌های بعدی، انواع فتنه از نظر گستره، زمان و ایجادکنندگان بررسی شده است. نویسنده به نقش شیطان، کفار، منافقان، توطئه‌گران و شبهه‌افکنان در ایجاد فتنه اشاره کرده و توضیح داده است که هرکدام با روش‌های خاص خود زمینهٔ بروز فتنه را فراهم می‌کنند. همچنین، ریشه‌های فتنه مانند وساوس شیطان، پیروی از هوای نفس، جریان نفاق، ضعف ایمان، بدعت‌گذاری و خلط حق و باطل مورد تحلیل قرار گرفته است. کتاب به شگردهای فتنه‌گران همچون استخدام افراد خوش‌نام، انتخاب شعارهای جذاب، تفرقه‌افکنی، شایعه‌پراکنی و عذرتراشی می‌پردازد و واکنش‌های مختلف مردم در برابر فتنه را دسته‌بندی می‌کند: از افراد بی‌تفاوت تا اهل دانش و اهل باطل. نویسنده تأکید کرده است که شناخت، بصیرت و زمان‌شناسی از مهم‌ترین ابزارهای عبور از فتنه هستند. در بخش‌های پایانی، به فتنه‌های آخرالزمان و ویژگی‌های آن پرداخته شده و نقش نخبگان و خواص جامعه در هدایت مردم و حفظ وحدت مورد توجه قرار گرفته است. نویسنده با اشاره به وقایع تاریخی و معاصر، نشان داده است که فتنه صرفاً یک پدیدهٔ سیاسی نیست، بلکه ابعاد اعتقادی، اجتماعی و اخلاقی گسترده‌ای دارد و همواره نیازمند هوشیاری و واکنش آگاهانه است.

چرا باید کتاب عاشوراییان منتظر در آوردگاه فتنه را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر مفهوم فتنه و تحلیل ابعاد مختلف آن، فرصتی برای درک عمیق‌تر از چالش‌های اجتماعی و دینی فراهم می‌کند. خواننده با مطالعهٔ این اثر، با ریشه‌ها و شگردهای فتنه‌گران، راه‌های مقابله و نقش آگاهی و بصیرت در عبور از بحران‌ها آشنا می‌شود. همچنین، پیوند میان آموزه‌های عاشورایی و مواجهه با فتنه‌های معاصر، به مخاطب کمک می‌کند تا نگاه جامع‌تری به مسائل روز و تاریخ اسلام داشته باشد.

مطالعهٔ این کتاب به علاقه‌مندان به مباحث دینی، اجتماعی و تاریخی، پژوهشگران حوزهٔ مطالعات اسلامی، فعالان فرهنگی و کسانی که دغدغهٔ شناخت فتنه و راه‌های مقابله با آن را دارند، پیشنهاد می‌شود. همچنین برای افرادی که به دنبال تحلیل وقایع معاصر ایران از منظر دینی هستند، این اثر مفید خواهد بود.

بخشی از کتاب عاشوراییان منتظر در آوردگاه فتنه

«بحثی که آن‌شاءالله در طی این ده شب اگر عمری باقی بود با هم مرور خواهیم کرد، بحث «عاشوراییان منتظر در آوردگاه فتنه» است. دلیل اینکه این موضوع و عنوان عاشوراییان منتظر را انتخاب کرده‌ایم این است که طبیعتاً همه ما دوست داریم به این زینت و عنوان مزین شویم؛ محب اباعبدالله الحسین و عاشورایی و هم ان‌شاءالله جزء منتظران واقعی حضرت صاحب باشیم. طبیعتاً یکی از موضوعاتی که ناگزیر و ناگریز از مواجهه با آن هستیم فتنه‌ها هستند. گاهی اوقات بحث فتنه مطرح می‌شود و موضوع به مباحث سیاسی محدود می‌شود؛ یعنی سطح بحث تنازل پیدا می‌کند به اینکه فتنه فقط فتنه سیاسی است. فتنه سیاسی هم فقط یک فتنه خاص است که در فلان زمان واقع شده و باید این واکنش را نسبت به آن نشان داد؛ لذا این‌قدر که در سال ۱۳۸۸ و ۱۳۸۹ در مورد فتنه صحبت شده، نه در سال‌های قبلش صحبت شده و نه سال‌های بعدش به آن توجه شده است؛ در حالی که فی‌الواقع اهمیت موضوع فتنه و آثار و اتفاقات حواشی آن بسیار مهم‌تر و جدی‌تر از این است که ما صرفاً در باب یک عنوان سیاسی به این موضوع توجه کنیم و آن اتفاق و گرفتاری سیاسی که فروکش کرد فکر کنیم دیگر بحث فتنه تمام شده است. حاکی از این است که بحث فتنه به درستی درک نشده و به موضوعی صرفاً سیاسی که زمانی اتفاق افتاده و گذشته و البته محل بحث ما هم نیست، تنازل داده شده است.»