کتاب استراتژی کسب و کار و مزیت رقابتی
معرفی کتاب استراتژی کسب و کار و مزیت رقابتی
کتاب استراتژی کسب و کار و مزیت رقابتی به قلم مایکل پورتر با ترجمهٔ فرزاد کفائی، سعید ساعدی نوین و یعقوب اکابر را انتشارات نمای علم منتشر کرده است. این کتاب به توضیح و تحلیل چرایی وجود استراتژی در کسبوکار و چگونگی خلق مزیت رقابتی میپردازد.
درباره کتاب استراتژی کسب و کار و مزیت رقابتی
برای رشدی هدفمند و پربازده در دنیای کسبوکار نیاز به وجود برنامه و نقشهٔ راهی است که استراتژی نامیده میشود. نقشهای که بهطریقی هوشمندانه و با شناخت دقیق از نیازهای مخاطبان و ظرفیتهای کسبوکار تدوین شود و ابزاری قدرتمند برای افزایش بهرهوری و عملکرد به صاحبان کسبوکار بدهد. یکی از همین استراتژیها، ایجاد مزیت رقابتی و نشان دادن آن به مخاطبان است که این کتاب تلاش کرده در ۷ فصل به چرایی و چگونگی ایجاد آن بپردازد و مخاطب را برای ارتقای عملکرد کسبوکارش یاری دهد.
خواندن کتاب استراتژی کسب و کار و مزیت رقابتی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به مباحث مدیریتی و بازاریابی و نیز مدیران و صاحبان کسبوکارها از خواندن این کتاب سود خواهند برد.
بخشی از کتاب استراتژی کسب و کار و مزیت رقابتی
«فصل اول: تغییر پارادایمها در رقابت تجاری
پس از گذشت بیش از یک قرن، شرایط در بازار جهانی بهطور غیرقابل مقایسهای متفاوت است. پویایی روزافزون بازار جهانی و تغییرات سریع تکنولوژیکی، پایداری مزیت رقابتی شرکت و همچنین رویکرد مرسوم به برنامهریزی استراتژیک را زیر سؤال برده است. در چنین شرایطی مدیریت شرکت از ابزارها و تکنیکهای مفهومی مختلفی مانند مدیریت کیفیت جامع (TQM)، محک زدن تجدید ساختار و موارد مشابه برای بهبود بهرهوری و کیفیت محصولات و خدمات استفاده میکند. نتایج از نظر سطح عملیاتی عالی هستند اما از نظر سودآوری اغلب ناپایدار هستند. چرا اینطور است؟ بیش از ۵۰ سال پیش رقابتپذیری شرکتها تا حد زیادی بر اساس رهبری هزینه یعنی پایین بودن هزینههای تولید یا عملیاتی بود. کاهش هزینههای نسبی اغلب از مزایای منحنی تجربه ناشی میشود. با افزایش رقابت جهانی رویکردهای دیگری برای ایجاد مزیت رقابتی متولد شد. ازجمله تنوع که مشخصهٔ دورهٔ دههٔ ۱۹۸۰ است. همچنین در این دوره یکی از شایستهترین دانشمندان عرصهٔ مدیریت بهویژه استراتژیک مایکل پورتر فعالیت و خلق کرد. آثار او که به مزیت رقابتی در دو سطح خرد و کلان مربوط میشود همچنان مرجعی ضروری در آموزشوپژوهش در حوزهٔ اقتصاد است. او استراتژیهای عمومی شناختهشده را تعریف و تأیید کرد که هم در تئوری و هم در عمل جایگاه مهمی دارند. درواقع سهم پورتر در این زمینه، صحنهٔ مرکزی را که در جدول ۱.۱ ارائه شده است اشغال کرد. او برخی از کاربردیترین مدلها را در تئوری و عمل توسعه داد که شامل پنج نیرو و چارچوبهای زنجیرهٔ ارزش میشود.»
حجم
۲٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۲۹ صفحه
حجم
۲٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۲۹ صفحه