دانلود و خرید کتاب راه واژه ها گروه نویسندگان دهه هشتادی بینهایت
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.

معرفی کتاب راه واژه ها

کتاب راه واژه ها نوشتهٔ گروه نویسندگان دهه هشتادی بینهایت (کارگروه محتوایی مؤسسهٔ جوانان آستان قدس رضوی) است. موسسه خدمات مشاوره ای و پژوهش های اجتماعی آستان قدس رضوی این کتاب را منتشر کرده است؛ کتابی در باب جست‌وجوی کاربرد کلمه‌های سختِ دنیای عرفان.

درباره کتاب راه واژه ها

کتاب راه واژه ها کوشیده است تعریفی ساده از واژه‌های مرتبط با حوزهٔ عرفان ارائه کند. این کتاب به مفاهیمی مانند ادب و اخلاص و استکبار و ایثار و توبه و خلوت و ذکر و مدارا و فنا و عزلت و... پرداخته است.

خواندن کتاب راه واژه ها را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به نوجوانانِ دوستدارِ مطالعه در باب واژه‌های حوزهٔ عرفان پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب راه واژه ها

«قبض و بسط

گرفتگی و غم؛ نشاط و سرور

بسط یعنی حال خوب! وقت‌هایی که حسابی سرحالیم و پرانرژی، زمان‌هایی که احساس آرامش داریم و لبخندْ راحت و زودبه‌زود مهمون چهره‌مون می‌شه، تو حال بسط قرار داریم.

قبض هم نقطهٔ مقابلشه؛ یه حال گرفتهٔ غمگین که ممکنه باعث بشه پای اراده‌مون لَنگ شه و دل‌مون هیچ کوشش و هیچ عبادتی رو نخواد. یادتونه گفتیم مهم‌ترین توشهٔ راه، «طلب» هست؟ قبض ممکنه قطره‌قطره آب بپاشه روی آتیش طلب‌مون و بی‌اشتیاق‌مون کنه.

معمولاً مسیرمون اگه درست باشه، بسط‌مون بیشتر از قبضه؛ اما خب به شرایط و به روحیهٔ افراد هم بستگی داره... چیزی که مهمه اینه که هردوی اینا گاهی خوبن و گاهی بد و ما باید سعی کنیم دچار نوع بد و منفی‌شون نشیم.

خب این دو تا کی خوبن و کی بد؟ چی‌کار کنیم با هر کدوم؟

توی حال بسط که باشیم، یعنی با شوق توی مسیریم؛ پس خوبه دیگه! مگه اینکه ما رو ببره تو جاده‌خاکیِ غفلت از خودمون و کارهامون و باعث شه مثلاً راحت گناه کنیم و بگیم اشکال نداره بخشیده می‌شیم! پس بسط بد اونیه که ادب رو از کوله‌پشتی سفرمون بدزده.

قبض می‌تونه منشأهای مختلفی داشته‌باشه؛ بعضی قبض‌ها خوبن، مثلاً گاهی مسافر راه خدا خیلی تو حال بسطه و چیزی نمونده که با چند سانت اشتباه‌رفتن، بیفته توی جاده‌خاکی! خدای مهربونِ حکیمْ اون رو توی یه قبض قرار می‌ده تا به خودش بیاد. گاهی هم دل‌مون می‌گیره چون دل یه مؤمن دیگه گرفته؛ خب دل‌ها وصلن به هم... ولی دچار قبض بد هم ممکنه بشیم؛ از اون‌ها که بعد از گناه سراغ آدم می‌آد... مخصوصاً اگه کاری کنیم که کسی ازمون دل‌گیر بشه، دل خودمون هم می‌گیره. مشغول‌شدن به کارهای بیهوده و خوشی‌های زیاد هم می‌تونه منشأ قبض بشه؛ چون ذهن‌مون رو مشغول می‌کنه، ازمون انرژی می‌گیره و هدف‌های مهم‌تر و ارزشمندتر رو از یادمون می‌بره. ارتباط با افرادی که اهل گناه هستن هم قلب رو سنگین و تیره می‌کنه. رفق و مدارا رو یادتونه ازش گفتیم؟ اگه رعایت نشه، درگیر قبض می‌شیم.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است
گاهی یه قطره اشک برای اهل‌بیت، دریایی از نور به قلب آدمی‌زاد می‌تابونه. وقتی اشک‌مون برای کسی که خیلی دوستش داریم، جاری می‌شه، یعنی قلب‌مون با هم آشناست. اهل‌بیتْ اقیانوس نورن و اگه قلب‌مون به اون‌ها گره بخوره، نور زیادی وارد وجودمون می‌شه و زنگارها رو می‌شوره و می‌بره و ما در دریای محبت اون‌ها شنا می‌کنیم. این نوع گریهٔ مبارک راه عروج ما به مدارج بالاتره. از یه قطره اشک آغاز می‌کنیم، تا روزی برسه که نور مهر خدا وجودمون رو لبریز کنه و شادمان اشک بریزیم و بالا بریم.
کاربر ۲۰۲۵۹۰۱
فرض کنید رفتید مهمونی و بچه‌ای اونجا هست که مدام نق می‌زنه و بی‌وقفه گریه می‌کنه. بهتون قول می‌دم سعی می‌کنید از اون بچه دور و دورتر بشید تا صدای گریه‌ها و نق‌نق‌ها رو نشنوید؛ ولی خدا این‌طور نیست! صدای گریه و زاری بندگانش رو که می‌شنوه، بیشتر بهش توجه می‌کنه و دست مهربونی بر سرش می‌کشه.
کاربر ۲۰۲۵۹۰۱
قبل از انجام کارها، تمرکز کنیم روی نیت خدایی و نیت‌های دیگه رو کنار بزنیم
کاربر ۲۰۲۵۹۰۱
وقتی پولی رو که خودمون نیاز داریم به کسی می‌بخشیم، از تفریح و استراحت‌مون برای کمک به بقیه می‌گذریم، وقتی از آبرومون مایه می‌ذاریم تا آبروی کسی حفظ بشه یا کارش راه بیفته و ده‌ها مثال دیگه، همهٔ این‌ها می‌شه ایثار.
کاربر ۲۰۲۵۹۰۱
گاهی ایثار در انجام‌ندادن یه کاره؛ مثلاً گاهی ایثار در سکوت‌کردنه. وقتی در برابر سخت‌گیری پدرمون سکوت می‌کنیم تا احترامش رو حفظ کنیم هرچند که حق با ایشون نیست، یعنی ایثار کرده‌یم. حالا اگه در همین موقعیت، یه پله بالاتر بریم و به پدرمون محبت هم بکنیم، طوری که انگار هیچ ظلمی به ما نشده، ایثار رو به حد اعلا رسوندیم. ممکنه این نوع از ایثار سال‌های سال ادامه پیدا کنه و به چشم هیچ‌کس هم نیاد، ولی همین ازخودگذشتن‌ها و خشنودی خدا رو درنظرگرفتن باعث می‌شه بنده به خدا نزدیک و نزدیک‌تر بشه. پس بیاید چشم بر ناملایمات ببندیم و از ایثار غافل نشیم
کاربر ۲۰۲۵۹۰۱
برعکس مکتب‌های مادی، در کتاب‌های اخلاقی و عرفانی اسلام، تضرع و گریه جایگاه والایی داره؛ اون بالابالاها کنار بهترین اعمال، براش یه صندلی وی‌آی‌پی در نظر گرفتن! حتی گریه و اشک‌ریختن رو به «حمام روح» تشبیه کردن؛ یعنی روح ما رو می‌شوره و کثیفی گناهان رو پاک می‌کنه. البته حتماً ملتفتید که منظور از گریه، اشک‌ریختن‌های ناشی از نمرهٔ بد گرفتن و... نیست!
کاربر ۲۰۲۵۹۰۱
وقتی در ارتباط با دیگران، کسانی که به گردن‌شون حق داریم و کسانی که هیچ حقی از ما به گردن‌شون نیست، با ایثار رفتار کنیم و در صورت لزوم، بقیه رو به خودمون ترجیح بدیم، کم‌کم گِلِ خودخواهی از برکهٔ وجودمون شسته می‌شه و زلالیِ «دیگرخواهی» جاش رو می‌گیره
کاربر ۲۰۲۵۹۰۱
عامل اصلی فناشدن و بندگی، عشقه! وقتی مؤمن در مسیر عشق بیفته، روزبه‌روز عاشق‌تر می‌شه تا اینکه یه زمانی می‌رسه که با تمام وجودش به خدا می‌گه: ما از تو به‌غیر از تو نداریم تمنا حلوا به کسی ده که محبت نچشیده!
کاربر ۲۰۲۵۹۰۱
اخلاص یعنی مدیریت نیت‌ها، یعنی مدام مراقبت کنیم که نیت و هدف‌مون خدایی باشه
کاربر ۲۰۲۵۹۰۱
توی مسیر نزدیک‌شدن به خدا باید سعی کنیم به‌جای خودخواه، خداخواه باشیم؛ توی دوراهی‌ها فقط خواست خدا رو در نظر بگیریم نه خواست خودمون رو
کاربر ۲۰۲۵۹۰۱

حجم

۸۳۷٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۳

تعداد صفحه‌ها

۱۳۶ صفحه

حجم

۸۳۷٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۳

تعداد صفحه‌ها

۱۳۶ صفحه

قیمت:
۲۲,۰۰۰
تومان