کتاب از رنج گفت تا شادی سکوت
معرفی کتاب از رنج گفت تا شادی سکوت
کتاب الکترونیکی از رنج گفت تا شادی سکوت نوشتۀ غلامرضا پناهی بروجنی در انتشارات ویراست چاپ شده است. این کتاب نگاهی به زندگی، افکار و جایگاه فلسفی و عرفانی آقا محمدرضا قمشهای (خاتمالمتألهین) دارد و پیوند میان حکمت او و ادبیات عرفانی فارسی را بررسی میکند.
درباره کتاب از رنج گفت تا شادی سکوت
این اثر به زندگی و مرگ آقا محمدرضا قمشهای میپردازد، شخصیتی که علیرغم مقام علمی و عرفانی برجستهاش، در غربتی نسبی به سر برد و در هنگام درگذشت، تشییعی کمجمعیت داشت. نویسنده با استفاده از روایات و آثار مکتوب به خلق تصویر خیالی از بازگشت حکیم به زادگاهش قمشه (شهرضا) دست زده و مخاطب را با ابعاد شخصیتی او آشنا میکند. محورهای اصلی کتاب شامل نگاه به تصوف و عرفان در اشعار بداهه و قرائتهای خاص آقا محمدرضا و تأثیر اندیشههای او بر عرفان نظری است. همچنین بخشی از اثر به گزیدههایی از مثنوی معنوی اختصاص دارد تا ارتباط اندیشه قمشهای با میراث مولویخوانی و بهرهگیری از حکمت عرفانی نشان داده شود.
کتاب از رنج گفت تا شادی سکوت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای علاقهمندان به فلسفه اسلامی، عرفان ایرانی، و زندگینامههای شخصیتهای تأثیرگذار در حکمت و تصوف مناسب است.
بخشی از کتاب از رنج گفت تا شادی سکوت
«شروحی که بر مثنوی دیدهام یکی شرح کبیر انقروی است و دیگری تفسیر حاج ملاهادی سبزواری و در عصر جدید تفسیر استاد محمدتقی جعفری و شرحی که استاد فروزانفر بر دفتر اول نوشته است. اما واقعیت این است که عملکرد امامجمعهٔ کرمان در تفسیر مثنوی بیش از همه مرا تحتتأثیر قرار داده است. تفسیر امام جمعهٔ کرمان را در اختیار ندارم، ولی تا اندازهای میتوانم حدس بزنم که چه کرده است.
استاد باستانی پاریزی گفته است: «مردم کرمان هر شب جمعه به زیارت مزار سیدی شیرازی میروند که سالها امامت مسجد جامع کرمان داشت و بر طبق روایت همین مردم سه ماه زمستان را در بالاخانهٔ مدرسهٔ معصومیهٔ کرمان به تفسیر سه بیت اول مثنوی میپرداخت و چون بامداد فروردین اشعهٔ طلایی خورشید را در ایوان مدرس میگسترد، امامجمعه کتابها را میبست و آن درس تعطیل میشد، در حالیکه بیش از سه بیت از مثنوی تفسیر نشده بود.» »
حجم
۸۰٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۱۸ صفحه
حجم
۸۰٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۱۸ صفحه