کتاب راهنمای عملی حقوق داوری
معرفی کتاب راهنمای عملی حقوق داوری
کتاب «راهنمای عملی حقوق داوری» نوشتۀ بهزاد مبارکی است و انتشارات تاثیر آن را منتشر کرده است. این کتاب، اثری جامع و کاربردی است که به بررسی اصول و چالشهای موجود در فرایند داوری پرداخته و راهکارهایی برای ارتقای کیفیت و کارآمدی این نظام حقوقی ارائه میدهد.
درباره کتاب راهنمای عملی حقوق داوری
کتاب راهنمای عملی حقوق داوری: اصول و روشهای مؤثر، با تعریفی از داوری آغاز میشود و این فرایند را بهعنوان شیوهای برای حلوفصل اختلافات خارج از دادگاه، توسط اشخاص منتخب طرفین یا شخص ثالث، معرفی میکند. مزایای داوری، از جمله محرمانگی، سرعت و کاهش تشریفات رسمی، در همان ابتدای کتاب برجسته میشوند. بااینحال، نویسنده تأکید میکند که ضعف نسبی داوری در مقایسه با دادگستری به دلیل نبود چارچوبهای دقیق و ضابطهمند، همچنان از چالشهای اصلی آن است. کتاب راهنمای عملی حقوق داوری علاوه بر پرداختن به داوری داخلی، به بررسی حوزههای خاصی مانند داوری در قراردادهای تجاری، مسائل خانوادگی، بورس اوراق بهادار و سایر موارد مشابه نیز میپردازد.
کتاب راهنمای عملی حقوق داوری به ۳ فصل اصلی تقسیم شده است: فصل اول: مهمترین چالشهای داوری در نظام حقوقی: در این فصل، چالشهای بنیادین داوری در مقایسه با نظام دادگستری، از جمله مسائل مربوط به ارجاع اختلاف، انتخاب داور، جرحوتعدیل داوران و ابهامات تقنینی و اجرایی بررسی میشوند. نویسنده با تحلیل دقیق این مسائل، تلاش میکند علل و پیامدهای ضعف نسبی داوری در نظام حقوق داخلی را شناسایی کند.فصل دوم: اصول و روشهای مؤثر داوری از حیث هزینه و زمان: یکی از مزایای اصلی داوری، سرعت و کاهش هزینهها در مقایسه با دادگستری است. این فصل به اصولی پرداخته که میتوانند این مزایا را بهبود بخشند. همچنین، راهکارهایی برای رفع مشکلات اجرایی مرتبط با زمانبری و هزینههای اضافی در فرایند داوری ارائه میدهد و فصل سوم: اصول و روشهای مؤثر در رفع کاستیهای داوری تجاری بینالمللی ایران: این فصل به بررسی داوری در حوزۀ تجارت بینالملل اختصاص دارد. باتوجهبه نقش فزایندۀ ایران در تجارت جهانی، این فصل پیشنهاداتی برای اصلاح کاستیها و ارتقای استانداردهای داوری تجاری بینالمللی در ایران ارائه میکند.
خواندن کتاب راهنمای عملی حقوق داوری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به حقوقدانان، دانشجویان حقوق، مدیران و فعالان تجاری پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب راهنمای عملی حقوق داوری
«داوری عبارت است از حلوفصل اختلافات بین طرفین در خارج از دادگاه بهوسیله شخص یا اشخاصی که طرفین یا ثالث آنها را در این جهت انتخاب نموده باشند. در تعریفی دیگر داوری چنین تعریف شده است فصل خصومت توسط غیر قاضی و بدون رعایت تشریفات رسمی رسیدگی دعاوی مهمترین مزیت داوری این است که نقش قاضی محکمه و دادگاه دولتی در داوری کاهش مییابد و این امر به اجرای رأی داوری محرمانه بودن غیرعلنی بودن سرعت در رسیدگی کمک میکند اصولاً داوری و مباحث مربوط به آن از جمله موارد چالشی در حقوق داخلی محسوب میشود.»
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۵۴ صفحه
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۵۴ صفحه