کتاب پیشنهاد سند تفصیلی برنامه مالیه عمومی و مدیریت بخش عمومی
معرفی کتاب پیشنهاد سند تفصیلی برنامه مالیه عمومی و مدیریت بخش عمومی
کتاب پیشنهاد سند تفصیلی برنامه مالیه عمومی و مدیریت بخش عمومی در برنامه هفتم توسعه نوشتهٔ غلامرضا تاج گردون و محمد کردبچه است و انتشارات نور علم آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب پیشنهاد سند تفصیلی برنامه مالیه عمومی و مدیریت بخش عمومی
فرآیند تهیه و تدوین برنامه هفتم توسعه از اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در مجمع تشخیص مصلحت نظام آغاز گردید. در مراحل اول و دوم عنوان و رویکرد اصلی برنامه مورد بررسی قرار گرفت و رویکرد مسئلهمحوری به عنوان ایده اولیه سیاستهای کلی برنامه هفتم انتخاب شد. در مرحله سوم، پیشنویس سیاستهای کلی برنامه توسط کمیسیونهای تخصصی با حضور نمایندگان دولت، کارشناسان و نخبگان هر حوزه تخصصی و برای نخستین بار به صورت جمع سپاری در کمیسیون تلفیق دبیرخانه مجمع جمعبندی گردید و در مرحله چهارم پیش نویس سیاستهای کلی در تاریخ بیستم شهریور ۱۴۰۱ ابلاغ گردید.
برای تدوین ایده اولیه، ابتدا چالشهای پیش روی کشور توسط کمیسیونها و کارگروههای تخصصی بحث و بررسی شد، سپس آسیبشناسی سیاستهای کلی برنامههای پنجساله گذشته و میزان تحقق آنها در هر برنامه و آسیبشناسی نظام برنامهریزی کشور مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله بعد، مسائل کشور در حوزههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. در ارزیابی نهایی مشخص گردید که هدفهای شش برنامه گذشته در مجموع کمتر از ۳۵ درصد تحقق یافتهاند. این برنامهها به صورت امور محور یعنی امور اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ... به صورت جامع و بدون اولویت مشخص تدوین شدهاند و نهتنها در تحقق اهداف و سیاستها ناکام بودهاند، بلکه از اهداف و سیاستها نیز انحراف پیدا کردهاند. به همین دلیل مسئلهمحوری برای پاسخ به مسائل مهم در حوزههای مختلف انتخاب شد. مرکز تحقیقات راهبردی مجمع نیز بر حسب موضوع در این فرآیند مشارکت داشته است، ضمن اینکه از کسانی که با موضوعهای مختلف مرتبط بودهاند در تدوین پیشنویس دعوت شده و مشارکت داشتهاند.
بررسیهای انجام گرفته نشان میدهد به طور میانگین در شش برنامههای توسعه گذشته کمتر از ۳۵درصد از هدفهای برنامههای اجرایی محقق شده است. در بررسی انجامشده در جلسات اخیر مجمع کاهش تعداد سیاستها از ۳۲۰ بند برنامه ششم توسعه به ۲۱ بند است. در برنامه ششم توسعه ۱۳ چالش کلیدی شناسایی شده بود که متاسفانه در پایان برنامه شاهد این هستیم هیچکدام از این چالشها برطرف نشدهاند. ضمن اینکه ۵ چالش دیگر نیز به آنها اضافه شده است. چالشهای جدید، تداوم رکود، افزایش نرخ بیکاری، چالشهای زیست محیطی، احتمال وقوع بحران آب و چالشهای سیاسی ناشی از برنامههای اعمال شده هستند.
به دلیل شرایط پیش روی اقتصاد و مالیه عمومی کسور و از طرفی بروز شکاف روزافزون و حداکثری پیش نیازها و امکانات جامعه و دولت، سیستم ناگزیر به انتخاب راهبردی اسن که بتواند با ترمیم شکاف، مانع از گسترش آن شوده و از طرفی با استفاده از بهترین ابزارها و گسترش فعالیت در بخش عمومی و خصوصی فضای عمومی جامعه را بهبود ببخشد.
شاید یکی از مهمترین ابزارها برای این مهم، داشتن برنامهای جامع برای هدف پیش رو باشد، برنامهای که بتواند بخش عمومی و دولت را در این مسیر هدایت کند. برنامهای به نام مالیه عمومی و مدیریت بخش عمومی که در قالب سندی جامعتر به نام برنامه توسعه و یا حتی سند چشمانداز تباور یابد.
مجموعه حاضر مقدماتی را با ارائه اطلاعاتی جامع و علمی برای تدوین یک سند را نشان میدهد که پرداختن به آن برای تدوین یک برنامه ضروری دارد؛ بخصوص شناخت جامع نسبت به تنگناها و چالشهای بخش مالیه عمومی که بدون توجه به این چالشها، تدوین شند جامعتر، اشتباه جبرانناپذیری خواهد بود که در گذشته نیز تکرار گردیده است.
خواندن کتاب پیشنهاد سند تفصیلی برنامه مالیه عمومی و مدیریت بخش عمومی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
کارشناسان و تصمیمگیران را به مطالعه مطالب مجموعه پیشنهاد سند تفصیلی برنامه مالیه عمومی و مدیریت بخش عمومی در برنامه هفتم توسعه ترغیب میکنیم.
حجم
۳٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۵۸ صفحه
حجم
۳٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۵۸ صفحه