
کتاب بیماری های روانی برای دانشجویان دندانپزشکی و دندانپزشکان (درسنامه)
معرفی کتاب بیماری های روانی برای دانشجویان دندانپزشکی و دندانپزشکان (درسنامه)
کتاب بیماری های روانی برای دانشجویان دندانپزشکی و دندانپزشکان (درسنامه) نوشتهٔ فرهاد شاملو (متخصص روانپزشکی) است. انتشارات ارجمند این کتاب را منتشر کرده است. این اثر در باب تشخیص بیماریهای روانی است و بخشهای مرتبط مستقیم با رابطهٔ دندانپزشکی و روانپزشکی را در کادرهای مشخص ارائه کرده است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب بیماری های روانی برای دانشجویان دندانپزشکی و دندانپزشکان (درسنامه) اثر فرهاد شاملو
کتاب «بیماریهای روانی برای دانشجویان دندانپزشکی و دندانپزشکان (درسنامه)» که در سال ۱۴۰۳ منتشر شده، اختلالات مختلف روانپزشکی را معرفی کرده است. با وجود تعیین سرفصلهای واحد درسی بیماریهای روانی برای دانشجویان دندانپزشکی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کمبود منابعی که بهطور خاص به رابطهٔ بین دندانپزشکی و روانپزشکی بپردازد، محسوس است و اغلب اساتید، مباحث خلاصهشدهٔ بیماریهای روانی ویژهٔ دانشجویان پزشکی را تدریس میکنند. کتاب حاضر بر اساس سرفصلهای وزارتخانه در ۱۷ جلسهٔ یکساعته و در قالب درسنامه تدوین شده و بخشهای مرتبط مستقیم با رابطهٔ دندانپزشکی و روانپزشکی را در کادرهای مشخص ارائه کرده است. تلاش شده مطالب هر فصل نسبتاً جامع باشد. این کتاب ۱۷ فصل دارد. عنوان برخی از این فصلها عبارت است از «طبقهبندی بیماریهای روانی»، «چهارم و پنجم: اختلالهای اضطرابی»، «اختلالهای شخصیت»، «اختلالهای خواب و خوردن» و «روانپزشکی کودک».
چرا باید کتاب بیماری های روانی برای دانشجویان دندانپزشکی و دندانپزشکان (درسنامه) را بخوانیم؟
آشنایی دانشجویان و متخصصان دندانپزشکی با اختلالات روانپزشکی از ضروریات حرفهای آنها به شمار میرود. این آگاهی به برقراری ارتباط مؤثرتر با بیماران و ارائهٔ درمان مناسبتر به مراجعانی که ممکن است مشکلات روانپزشکی نیز داشته باشند، کمک میکند. واحد درسی بیماریهای روانی بهدرستی در برنامهٔ آموزشی دانشجویان دندانپزشکی گنجانده شده است. این کتاب ضمن بررسی اختلالات گوناگون روانپزشکی در قالب درسنامه، به رابطهٔ میان دندانپزشکی و روانپزشکی پرداخته که میتواند منبعی سودمند برای دانشجویان و دندانپزشکان باشد.
کتاب بیماری های روانی برای دانشجویان دندانپزشکی و دندانپزشکان (درسنامه) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به دانشجویان پزشکی و دندانپزشکان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب بیماری های روانی برای دانشجویان دندانپزشکی و دندانپزشکان (درسنامه)
«فصل پانزدهم: سایر اختلالهای روانی
اختلالات سازگاری
اختلالات سازگاری شامل بروز علایم هیجانی یا رفتاری شدیدی هستند که در پاسخ به عامل یا عوامل استرسزای مشخص روانی- اجتماعی به وجود میآیند.
سازگاری طبیعی به واکنشهای روان شناختی گفته میشود که موجب انطباق با شرایط جدید میگردند. این واکنشها معمولا کوتاهمدتاند و شامل اضطراب، افسردگی، تحریکپذیری یا اختلال تمرکز میشوند ولی در اختلالات سازگاری، شدید و بیش از حدی هستند که از رویداد استرسزای مورد نظر انتظار میرود و موجب تنش و آزار فرد و اختلال عملکرد اجتماعی او میگردند. البته در صورتی که معیارهای کامل اختلالات اضطرابی یا افسردگی و یا سایر اختلالات روانپزشکی موجود باشند، اختلال سازگاری مطرح نیست و تشخیص اصلی همان اختلالی است که معیارهای آن وجود دارد.
این عوامل استرسزا در محدوده تجارب عادی زندگی قرار دارند مثل طلاق، از دست دادن یا تغییر عمدهٔ شغلی، تولد یک فرزند، ازدواج، رفتن به مدرسه، مشکلات مالی، تغییر محل سکونت یا ابتلا به بیماری. عوامل استرسزای شدید که در حوزه تجارب عادی زندگی نیستند مثل حوادث مناطق جنگی، قربانی تجاوز جنسی واقع شدن یا در معرض حوادثی چون زلزله و سیل قرار گرفتن معمولا منجر به PTSD میشوند.
شروع علایم اختلال سازگاری نباید فاصله زیادی با وقوع استرس داشته باشند و در عرض سه ماه باید ایجاد شوند. علایمی چون نشانههای جسمی، رفتار تهاجمی، افراط در مصرف الکل و مواد، انزواطلبی و بیخوابی هم امکان بروز دارند. این اختلال در نوجوانان شیوع بیشتری دارد و در کودکان، نشانههای جسمی، رفتارهای وابستگی و علایمی چون مکیدن شست یا خیس کردن بستر رایج است. مبتلایان به اختلال شخصیت استعداد بیشتری برای ابتلا به اختلال سازگاری دارند. کسانی که یکی از والدین خود را در کودکی از دست دادهاند هم بیشتر مبتلا میشوند.
روان درمانی موثرترین درمان است و گروه درمانی نیز مفید است. داروهای ضد اضطراب و ضد افسردگی نیز بر حسب مورد، استفاده میشوند.»
حجم
۲۴۰٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۱۵۲ صفحه
حجم
۲۴۰٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۱۵۲ صفحه