کتاب رمزگشایی از دیوان حافظ
معرفی کتاب رمزگشایی از دیوان حافظ
کتاب رمزگشایی از دیوان حافظ نوشتهٔ قدمعلی سرامی و محمود صادقی زاده است. نشر ترفند این کتاب را روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب رمزگشایی از دیوان حافظ
کتاب رمزگشایی از دیوان حافظ ابتدا شما را با حافظ شیرازی، روش، منش، آرا و آثار او آشنا میکند. بخش دوم این کتاب حاوی شرح و تفسیر ۵۰ غزل منتخب از حافظ است. غزل در ادبیات فارسی به قالبی از شعر سنتی فارسی گفته میشود. غزلها معمولاً بین ۴ تا ۱۲ بیت دارند. مصراع اول بیت نخست با مصراعهای زوج همقافیه است. موضوع اصلی غزل بیان عواطف و احساسات، ذکر زیبایی و کمال معشوق و شکوه از روزگار است. بیتهای غزل فارسی از لحاظ مضمون دارای استقلال هستند. در آخرین بیت غزل، شاعر نام شعری یا تخلص خود را میآورد و بهترین بیت آن را شاهبیت یا بیتالغزل میگویند.
خواجه شمسُالدّینْ محمّدِ بن بهاءُالدّینْ محمّدْ حافظ شیرازی در سال ۷۲۷ هجری قمری برابر با ۱۳۲۵ میلادی به دنیا آمد. او مشهور به لِسانُالْغِیْب، تَرجُمانُ الْاَسرار، لِسانُالْعُرَفا و ناظِمُالاُولیا و شاعر پارسیزبان سدهٔ هشتم هجری قمری بود. بیشتر شعرهای حافظ غزل است. او را از مهمترین اثرگذاران بر شاعران فارسیزبان پس از خود میشناسند. در سدههای هجدهم و نوزدهم میلادی اشعار او را به زبانهای اروپایی نیز ترجمه کردند و نامش به محافل ادبی جهان غرب نیز راه یافت. هر سال در ۲۰ مهر مراسم بزرگداشت حافظ در آرامگاه او در شیراز برگزار میشود. در تقویم رسمی ایران ۲۰ مهر را روز بزرگداشت حافظ نامیدهاند. حافظ در سال ۷۹۲ هجری قمری برابر با ۱۳۹۰ میلادی درگذشت.
خواندن کتاب رمزگشایی از دیوان حافظ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران حافظ شیرازی و غزلهای او پیشنهاد میکنیم.
درباره قدمعلی سرامی
قدمعلی سَرّامی در ۸ بهمن ۱۳۲۲ در رامهرمز به دنیا آمد و نویسنده، شاعر و پژوهشگری ایرانی در حوزهٔ زبان فارسی و عضو هیئت امنای بنیاد فردوسی شد. در نخستین دورهٔ جایزهٔ پژوهش پروفسور آقابزرگ در سال ۱۳۹۰ او جزو ۵ تن شاهنامهپژوه برتر معرفی شد. پیرامون آثار و اندیشههای او کتاب «عشق است اگر حقیقتی هست» به قلم مهری تلخابی منتشر شده است؛ همچنین رمان کوتاهی با عنوان «زیر پل رنگینکمان» به قلم نیرهسادات علوی، حاوی داستانی است بر بنیاد زندگی دکتر قدمعلی سرامی.
حجم
۴٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۴۱۶ صفحه
حجم
۴٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۴۱۶ صفحه
نظرات کاربران
کتاب اصلا حرف تازه ای نداره. برای خواندن اشعار حافظ و فهم اون ها کتاب های بهتری هم هست مثل شرح شوق حمیدیان و از کوچه رندان زرین کوب و این کیمیای هستی شفیعی کدکنی و حافظ جاوید هاشم جاوید