«کشکهای خفن» کشکول طنزی از احمد اکبرپور(-۱۳۴۹)، طنزپرداز معاصر ایرانی به همراه تصویرگریهایی از محمدرفیع ضیایی(-۱۳۲۷) است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
خیلیها میدانند که توی چه ماه و روز و حتی چه ساعتی به دنیا آمدهاند؛ اما من انگار در یک زمان مبهم متولد شدهام. حتی مادرم قات زده است. میگوید: «چلهی زمستان بود و سگ از توی جا جُم نمیخورد.» ولی کمی میرود توی فکر و میگوید: «نه، آن موقع تولد خواهرت بود، گمانم وسط تابستان بود که زبانبسته برای ذرهای سایه لَهلَه میزد!» پدرم داد میزند: «زن! بهار بود، وسط بهار، مگر یادت نیست بیصاحاب چه دُمی تکان میداد؟» مادر کمی توی فکر میرود و بعد دادوهوار او را تلافی میکند: «هوش و حواست کجاست مرد؟! این قضیه مال بچهی چهارم یا اولمان است، نه این زبان بسته. گمانم پاییز بود که خشخش برگها قاتی صدای سگ... .»
باید منتظر میشدم تا برایم شناسنامه بگیرند. هر دهسالی یکبار مأمور ثبت به ولایت ما میآمد.
وقتی مأمور آمد من برای خودم آدمی شده بودم. روزی چهار _ پنجتا مارمولک میگرفتم، از روی چهارتا خر میپریدم و بعضی وقتها از سگمان جلو میزدم. جز برادر و خواهر بزرگم، پدر همهمان را برد پیشاش. غلغله بود. مأمور به پدرها گفت اگر میخواهید کارتان زود راه بیفتد بچههایتان را بهترتیب قد بهخط کنید.
پدرم خیلی زودتر از بقیه، هر ششتایمان را پسوپیش کرد. یکییکی میرفتیم پیش مأمور؛ نگاهی به قد و جثهمان میکرد، دندانهایمان را میشمرد و آخر کار شناسنامه را صادر میکرد. وقتی دهانم را باز کرد سگمان چنان واقواقی کرد که نگو. حتی میخواست تنبان مأمور را جرواجر کند که پدر جلویش را گرفت. انگار میفهمید که مردک از روی باد هوا تاریخسازی میکند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب کشکهای خفن و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
کتاب صد و بیست و دوم برنامه مطالعه از طرح کتابخانه همگانی ،
بامزه بود
رابرت
توصیه نمیکنم.
۱۳۹۹/۰۳/۳۱
به نظرم برای نوجوان ها مناسب است تا سنین بالاتر به هر حال طنز قوی نداشت و من ارتباط برقرار نکردم
باران بهاری
🌻سپیده 🌻
۱۳۹۵/۱۱/۲۸
نمونه اش جالب بود.
آبی
از این رنگ بیبخارتر خودش است. حتی قهوهای و سبز لجنی صد شرف دارد به آبی. این رنگ مال آدمهای بزدل و موشدل و از اینجور دلهاست. کسی که از این رنگ خوشش بیاید تیمش چپ و راست گل میخورد. در یک کلام، قرمز سرورشه. خوب شد بچهها؟
متولدین آبان:
بیخود نیست که قدیمیها به این ماه «عقرب» میگفتند. آبانیجماعت نیش میزند نه اینطور. از هر نهتا جملهاش، دهتایش نیشوکنایه است. البته، نباید متولدین ماههای دیگر به تریش قبایشان بربخورد؛ چون همه (غیر از من) میدانند که:
نیش عقرب نه از ره کین است
اقتضای طبیعتش این است
دخترهای این ماه تا به همکلاسیهایشان میرسند میگویند: «میتی جون چقدر کفشت جیغ میزنه؟ وای که من عاشق این رنگهای پشتکوهی هستم.» یا «اوه الی! هرچه بیشتر ورم میکنی خوشگلتر میشی.» یا به معلمشان میگویند: «خانم، شما از جنوبشهر تشریف مییارین؟»
چون پسرها کمی ضریبهوشیشان کمتر است، نیشهای خرکی میزنند: «احسان! چه بوی گندِ خوبی میدی.» یا «صورتت مثل صورت اسبآبی قشنگه.»
خیلی از آبانیها معلم میشوند و عدهای هم استاد دانشگاه. البته از همان گونههایی که با نگاهشان دخل همه را درمیآورند و عاقبت روی یکی فیکس میشوند: «آهای عقلکل بیا پای تخته.»
سیّد جواد
عروسی خیلی محشر بود. دهبار عروس و داماد با من عکس گرفتند.
گندم از شلغم بروید، جو بروید از خیار
توی کافیشاپهای
شیک و باکلاس
با هزار عطر و اودکلن.»
mashkook
تمام دانشمندان که چیزی را اختراع کردهاند عرقچین یا تنبان آبی میپوشیدهاند.
mashkook
خوانندگان گرامی، شما هم مثل من زیر بار زور نروید، مگر اینکه طرف زورش خیلی زیاد باشد.
سوسکهای بیکلاس
من میپ ر م
میپرم بهسوی
بوی کافی
و تی و
هاتهای میلک و چاکلت و از این قماش.»
کتاب صد و بیست و دوم برنامه مطالعه از طرح کتابخانه همگانی ، جالب بود
عالی بود هر کی میگه خوب نیست اشتباه کرده
عالیییی
به نظرم واقعا معمولی بود شاید هم یه ذره لوس🤨
گفتگوی پرنده فصل یکی مونده به اخر خنده روی لبم ترکاند
نمونه اش جالب بود. طاقچه جان لطفا رمان"لحظه های سکسکه" از ایشون رو در اختیار ما قرار بدید.البته در حوزه ادبیات نوجوان است.ولی خوب کودک و نوجوان درون ما کمو بیش فعالست...
کسی این کتاب رو خریداری کرده؟ چجور کتابیه؟