کتاب پاسخ های کوتاه به پرسش های بزرگ
معرفی کتاب پاسخ های کوتاه به پرسش های بزرگ
کتاب الکترونیکی پاسخ های کوتاه به پرسش های بزرگ نوشتهٔ استیون هاوکینگ، آخرین اثر این فیزیکدان برجسته، به بررسی بزرگترین پرسشهای بشریت از منظر علم و فلسفه میپردازد. این کتاب پس از مرگ هاوکینگ منتشر شد و به طور گستردهای مورد تحسین قرار گرفت. فرهمند بزرگمهر (انبازپور) این کتاب را ترجمه کرده و نشر آناپنا آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب پاسخ های کوتاه به پرسش های بزرگ
کتاب پاسخهای کوتاه به پرسشهای بزرگ مجموعهای از مقالات و تفکرات استیون هاوکینگ دربارهٔ مهمترین و چالشبرانگیزترین پرسشهای بشریت است. هاوکینگ در این کتاب به سؤالاتی مانند «آیا خدا وجود دارد؟»، «چگونه همه چیز آغاز شد؟»، «آیا هوش مصنوعی جایگزین انسانها خواهد شد؟» و «آیا میتوانیم در سیارات دیگر زندگی کنیم؟» پاسخ میدهد.
این کتاب دیدگاههای علمی هاوکینگ را به زبانی ساده و قابل فهم برای عموم توضیح میدهد و به بررسی ارتباط بین علم، فلسفه و دین نیز میپردازد. هاوکینگ با بهرهگیری از دانش گستردهٔ خود در فیزیک نظری و کیهانشناسی، سعی میکند تا پاسخهای دقیقی به پرسشهایی که مدتها ذهن بشر را به خود مشغول کردهاند، ارائه دهد.
یکی از ویژگیهای بارز این کتاب، توانایی هاوکینگ در ترکیب علم و فلسفه به گونهای است که برای خوانندگان با هر سطحی از دانش علمی قابل درک باشد. او با بیان ساده و شیوا، پیچیدهترین مفاهیم علمی را توضیح میدهد و دیدگاههای خود را دربارهٔ آیندهٔ بشریت، فناوریهای نوین و نقش علم در جامعه بیان میکند.
کتاب پاسخ های کوتاه به پرسش های بزرگ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به افرادی که به علم، فلسفه و پرسشهای بزرگ بشریت علاقهمند هستند، پیشنهاد میکنیم. دانشجویان، پژوهشگران و علاقهمندان به کیهانشناسی و فیزیک نظری و همچنین افرادی که به دنبال درک بهتری از جهان و جایگاه خود در آن هستند، میتوانند از این کتاب استفاده کنند.
درباره استیون هاوکینگ
استیون هاوکینگ (۲۰۱۸-۱۹۴۲) یکی از بزرگترین فیزیکدانان نظری و کیهانشناسان عصر ما بود. او بهخاطر کارهایش در زمینهٔ سیاهچالهها، نظریه نسبیت و کتاب پرفروش تاریخچه زمان (A Brief History of Time) شهرت جهانی دارد. هاوکینگ با ابتلا به بیماری ALS، توانست به یکی از برجستهترین دانشمندان جهان تبدیل شود و تأثیر عمیقی بر علم و جامعه بگذارد. او علاوه بر کارهای علمیاش، بهعنوان یک نویسنده و مروج علم نیز شناخته میشود و کتابهایش به میلیونها نفر در سراسر جهان کمک کردهاند تا درک بهتری از جهان پیرامون خود پیدا کنند.
بخشی از کتاب پاسخ های کوتاه به پرسش های بزرگ
«تا آنجا که میدانیم، هستی بینهایت و همگن است و بدون درنظرگرفتن مکانِ مشاهده همهجای آن همانند است. علیرغم این همگنی فضایی جهان درحال یک تغییر زمانی دائمی است. ما این را تا پایان قرن بیستم درک نکردیم. تا آن زمان تصور میشد که هستی تقریباً به تکامل نرسیده است. ممکن است، برای مدت نامحدودی موجود بوده است اما این به نتیجهگیریهای نامعقول منجر شد. اگر ستارگان برای مدت نامحدودی میدرخشیدند، جهان را تا دمای خود گرم میکردند. آسمان حتی در شب بهاندازهٔ خورشید درخشان خواهد شد و ازهرجهت ستاره یا ابری از گاز داغ بهگرمی یک ستاره را مشاهده میکنید. بنابراین این واقعیت که آسمان در شب تاریک است، مشاهدهای است که اهمیت زیادی دارد. این بدان معنا است که جهان نمیتواند برای همیشه در وضعیتی که امروز میبینیم، وجود داشته باشد. چیزی باید اتفاق افتاده باشد که مدتها پیش ستارگان را «روشن» کرده است. چرا نور ستارگان بسیار دور وقت نکردهاند، به ما برسند؟ این مسئله توضیح میدهد که چرا آسمان در شب بهاندازهٔ روز روشن نیست. اگر ستارگان برای همیشه آنجا بودند، چرا چند میلیارد سال پیش روشن شدند؟ چه نوع ساعتی تصمیم گرفت که وقت آن رسیده که آنها روشن شوند؟ این پرسش فیلسوفانی مانند کانت را بسیار نگران کرد که معتقد بودند، جهان همیشه وجود داشته است اما برای دیگران این حقیقت جالب بهوجود آمد که جهان مانند امروز حداکثر چند هزار سال پیش ایجاد شده است. متأسفانه این ایده در دههٔ ۱۹۲۰ و در پی مشاهدات انجام شده در تلسکوپ مونت ویلسون در کالیفرنیا شروع به فروپاشی کرد. ادوین هابل در آنجا کشف کرد که بسیاری از ابرهای نورانی و سحابیها درواقع کهکشانهای دور هستند. فاصلهٔ آنها آنقدر زیاد است که میلیونها سال حتی میلیاردها طول میکشد تا نور آنها به ما برسد. این ثابت کرد که جهان ما بسیار بیشتر از چند هزار سال قدمت دارد.»