کتاب روانشناسی خود
معرفی کتاب روانشناسی خود
کتاب الکترونیکی روانشناسی خود نوشتۀ رضا پورحسین است و انتشارات امیرکبیر آن را منتشر کرده است. کتاب روانشناسی خود به مطالعۀ پدیدآیی، تحول و عوامل مؤثر در شکلگیری «خود» میپردازد.
درباره کتاب روانشناسی خود
هدف اصلی از تدوین کتاب روانشناسی خود، تبیین روی آورد تحولی ویلیام دیمون و دانیل هارت در گستره روانشناسی درباره خود و خودپنداشت است. گفتنی است که خود پنداشت یک کلیت منسجم و پویا از تصاویر فرد نسبت به ویژگیها و خصوصیات درونی و بیرونی خویش است که از تعامل تجربیات درون و بیرون شکل میگیرد و به تدریج پیچیدهتر و متحول میشود. سن عامل اصلی این تحول محسوب میشود. عوامل متعدد دیگری چون جنس، شرایط اجتماعی و اقتصادی، مسائل فرهنگی، تعامل کودک و والدین و همچنین تعامل کودک و زمینههای محیطی بر روند تحول خودپنداشت تأثیر میگذارند. عناوین مباحث کتاب بدین قرار است: خود و تعاریف آن، وجوه مختلف خودپنداشت، روند تحول خود، روند روششناختی مبتنی بر الگوی تحولی، عوامل مؤثر بر تحول خود و مرور خود.
این کتاب ضمن بحث درباره گستره روانشناسی خود، روش «مرور خویشتن» را که برگرفته از نظریۀ شناختی بک و نظریۀ خودی و بیخودی علامه اقبال لاهوری است؛ به عنوان یک روش بومی درمانگری، معرفی و قدم به قدم آن را توصیف میکند.
خواندن کتاب روانشناسی خود را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای علاقهمندان به موضوعات روانشناسی و خودباوری مناسب است.
بخشی از کتاب روانشناسی خود
«هر انسان برداشت و تصوری از وجود خویشتن دارد که آن را میتوان هویت شخصی یا خود نام نهاد. این دریافت، حضوری و همواره نزد ذهن انسان حاضر است. انسان همیشه به این موضوع آگاه است که وجود دارد و دارای خود است و برای وجدان کردن و دریافت آن، نیازی به اکتساب و استدلال ندارد.
آنچه که در روانشناسی دربارۀ خود، خویشتن و من مطمح نظز است، ناظر به افعال و ویژگیهای خود است که عمدتاً قابل اندازهگیری و سنجش است. این اصطلاح در نظریهها و شاخههای متفاوت روانشناسی بهویژه در زمینۀ روانشناسی اجتماعی، تحولی، شخصیت و روانشناسی مرضی مطرح شده است...»
حجم
۱٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۸۴ صفحه
حجم
۱٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۸۴ صفحه