کتاب حیات کائنات
معرفی کتاب حیات کائنات
کتاب حیات کائنات نوشتهٔ لی اسمولین و ترجمهٔ ابراهیم رفرف است. انتشارات علمی و فرهنگی این کتاب در حوزهٔ فلسفه را منتشر کرده است.
درباره کتاب حیات کائنات
موضوع محوری کتاب حیات کائنات کندوکاو دربارهٔ خاستگاه قوانین طبیعت است و اینکه چرا قوانین فیزیک چنیناند و چنان نیستند و چرا رفتار ماده تابع این دسته از قوانین فیزیک است و نه دستهای دیگر و اینکه آیا قوانین فیزیک همواره به همین صورت بودهاند و خواهند بود، یا اینکه آنها نیز مانند هر چیز دیگری در معرض تغییر و تحولاند. دانشمندان فیزیک که امروزه در ادامهٔ یک سنت دستکم ۳۰۰ساله فعالیت علمی و اندیشهورزی فلسفی به پژوهش در رفتار ماده از ذرات بنیادین تا کل جهان هستی مشغولاند و سیر تکوین این جهان شگفتانگیز را از لحظهٔ آغازین آن، تقریباً در ۱۴میلیارد سال پیش تاکنون پی گرفتهاند، با نشانههای تردیدناپذیری ثابت کردهاند که پارامترهای جهان از تنظیمی عجیب برخوردارند که امکان شکلگیری این همه ساختار حیرتانگیز در طول مدت ۱۴ میلیارد سال را فراهم آورده است و فرایند حیات نیز در جهان شروع شده و موجود زندهٔ هوشمند نیز پا به عرصهٔ وجود نهاده است. به عبارت دیگر، فرایندهایی که در مرکز ستارگان روی میدهند و موجب ساخته شدن بیشتر عناصر شیمیایی میشوند، به منظور آمادهسازی دقیق محیط جهان برای ظهور موجود زنده و به دنبال آن، موجود زندهٔ هوشمند صورت میگیرند. لی اسمولین برای تحلیل این مسئله که قوانین طبیعت چگونه متحول میشوند و چرا قوانین فیزیک که امروزه شاهدش هستیم، جهانی تا این حد مساعد برای ظهور موجود زنده را ایجاب میکنند، نظریهٔ کیهانشناسی خود را با عنوان «انتخاب طبیعی کیهانشناختی» ارائه داده است که شباهت زیادی به نظریهٔ تکامل زیستشناختی دارد.
خواندن کتاب حیات کائنات را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران فلسفهٔ مدرن و علاقهمندان به مطالعه در باب هستیشناسی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب حیات کائنات
«فرض کنید که به همراه دوستی در کابین اصلی واقع در زیر عرشهٔ کشتی بزرگی حضور دارید و هیچ ارتباطی با بیرون ندارید. بهتر است چند تا مگس و پروانه و حشرات پرندهٔ دیگر را نیز به همراه داشته باشید. ظرف آب بزرگی در آنجا وجود دارد که ماهیها داخل آن حرکت میکنند. همچنین فرض کنید که یک بطری را از سقف بهنحوی آویزان کردهاید که مایع درون آن قطرهقطره در ظرف بزرگی واقع در زیر آن خالی میشود. هنگامی که کشتی ساکن است، در حرکت حشرات پرنده دقیق شوید که با سرعت یکسانی در همهٔ جهات حرکت میکنند. ماهیها با بیاعتنایی در تمام جهات شنا میکنند. قطرههای مایع به طور یکنواختی از بطری خارج شده، در ظرف موجود در زیر آن جمع میشوند. اگر قرار باشد که چیزی را بهطرف دوستتان پرتاب کنید، نیروی لازم برای این کار در جهات مختلف فرقی نمیکند. اگر با جفتپا پرش کنید، مسافتی که در جهات مختلف پرش میکنید، یکسان است. بعد از آنکه به قدر کافی در این مسائل دقیق شدید (البته اگر کشتی ساکن باشد، سیر حوادث بر همین منوال خواهد بود)، فرض کنید که کشتی با سرعت دلخواه شما به صورت یکنواختی حرکت میکند. باز هم هیچ تغییری در روند حوادثی که ذکر شد، مشاهده نخواهید کرد و حتی از طریق مشاهدهٔ آنها قادر به تشخیص این امر نخواهید بود که آیا کشتی ساکن است یا حرکت میکند. باز هم هنگام پرش روی کف زمین، علیرغم اینکه کشتی با سرعت حرکت میکند و کف کشتی با سرعت در خلاف جهت پرش شما از زیر پاهای شما درمیرود، اما همهٔ جهات برای شما یکسان خواهد بود و مسافت پریدهشده در جهات مختلف نیز برابر خواهد بود، اعم از اینکه به طرف دماغهٔ کشتی پرش کنید یا بر عکس. اگر بخواهید چیزی را به طرف رفیقتان پرتاب کنید، نیروی لازم برای این کار در همهٔ جهات یکسان خواهد بود؛ چه در جهت دماغهٔ کشتی و چه بر عکس. قطرههای مایع به روال سابق در ظرف فرو خواهند افتاد و تمایلی ندارند که به طرف دماغهٔ کشتی منحرف شوند؛ هرچند کشتی در زمان افتادن قطرهها از طریق هوا، چندین گام حرکت میکند. ماهیهایی که در ظرف شناورند، بهسهولت در همهٔ جهات شنا میکنند و زحمت شنا کردن برای آنها در این یا آن جهت متفاوت نیست. طعمهٔ آنها در هر گوشهٔ ظرف که قرار داده شود، با زحمت یکسانی به طرف آن شنا میکنند. نهایتاً اینکه، پروانهها و مگسها به پرواز خود با سهولت یکسانی در همهٔ جهات ادامه میدهند و اینطور نیست که در مدتهای طولانی معلق بودن در هوا، با کشتی قطع رابطه کنند و در کوشش خود برای همراه شدن با کشتی خسته شوند و ترجیح دهند که به طرف دماغه بروند و آنجا تجمع ک»
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۶۵۲ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۶۵۲ صفحه