کتاب قمار سیدمحمدمهدی دزفولی + دانلود نمونه رایگان

کتاب قمار

انتشارات:نشر معارف
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب قمار

کتاب الکترونیکی «قمار» نوشتهٔ سیدمحمدمهدی دزفولی اثری پژوهشی دربارهٔ پروندهٔ ایران‌کنترا و مذاکرات تاریخی و محرمانهٔ ایران و آمریکا در دههٔ شصت است که نشر معارف آن را منتشر کرده است. این کتاب با گردآوری اسناد، روایت‌ها و مصاحبه‌های مرتبط، به بررسی یکی از مهم‌ترین و پیچیده‌ترین پرونده‌های تاریخ معاصر ایران می‌پردازد. «قمار» تلاش می‌کند با نگاهی مستند، ابعاد مختلف این پرونده را برای مخاطبان علاقه‌مند به تاریخ سیاسی و روابط بین‌الملل روشن کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب قمار

«قمار» اثری در حوزهٔ ناداستان و پژوهش تاریخی است که به یکی از حساس‌ترین مقاطع روابط ایران و آمریکا می‌پردازد؛ یعنی ماجرای ایران‌کنترا یا همان «ایران‌گیت» که در ایران با عنوان «ماجرای مک‌فارلین» شناخته می‌شود. سیدمحمدمهدی دزفولی در این کتاب، با تکیه‌بر اسناد، خاطرات و مصاحبه‌های دست‌اول، روند مذاکرات پنهانی میان مقامات دو کشور را در میانهٔ جنگ ایران و عراق روایت می‌کند. ساختار کتاب بر پایهٔ روایت تاریخی و تحلیلی است و فصل‌های آن به‌صورت موضوعی به ابعاد مختلف این پرونده، نقش بازیگران ایرانی، آمریکایی و واسطه‌های بین‌المللی، و همچنین پیامدهای سیاسی و رسانه‌ای ماجرا می‌پردازد. نویسنده تلاش کرده است با گردآوری منابع متنوع و بازخوانی روایت‌های رسمی و غیررسمی، تصویری چندلایه از این پروندهٔ جنجالی ارائه دهد. «قمار» علاوه‌بر روایت ماجرا، به تحلیل زمینه‌های تاریخی، اهداف پنهان و تأثیرات این مذاکرات بر سیاست داخلی و خارجی ایران نیز پرداخته است. این کتاب برای علاقه‌مندان به تاریخ معاصر، روابط بین‌الملل و پژوهش‌های سیاسی، منبعی قابل‌توجه به‌شمار می‌آید.

خلاصه کتاب قمار

کتاب «قمار» به رمزگشایی از پروندهٔ ایران‌کنترا و مذاکرات محرمانهٔ ایران و آمریکا در دههٔ شصت می‌پردازد. نویسنده با بررسی زمینه‌های تاریخی پس از انقلاب اسلامی، به فرازونشیب‌های روابط دو کشور اشاره کرده و نشان می‌دهد که چگونه پس از تسخیر سفارت آمریکا در تهران، فضای بی‌اعتمادی و خصومت میان ایران و آمریکا شکل گرفت. در این بستر، جنگ ایران و عراق و نیاز ایران به تسلیحات مدرن، زمینه‌ساز ارتباطات پنهانی با آمریکا شد. کتاب، روند شکل‌گیری مذاکرات را از طریق واسطه‌ها و دلالان اسلحه مانند «منوچهر قربانی‌فر» و نقش اسرائیل در این میان شرح می‌دهد. نویسنده به تفصیل به کانال‌های مذاکره، اهداف پنهان هر دو طرف، و چگونگی آغاز تبادلات و آزادسازی گروگان‌های آمریکایی در لبنان می‌پردازد. روایت‌هایی از نقش چهره‌های سیاسی ایرانی مانند «اکبر هاشمی رفسنجانی»، «محسن کنگرلو» و دیگران، و همچنین بازیگران آمریکایی و اسرائیلی، در کنار اسناد و خاطرات رسمی و غیررسمی، بخش عمدهٔ کتاب را تشکیل می‌دهد. در ادامه، کتاب به سفر هیئت آمریکایی به تهران، مذاکرات انجام‌شده، و واکنش مقامات ایرانی و آمریکایی می‌پردازد. نویسنده با تحلیل اسناد و گزارش‌های منتشرشده، به اختلافات، سوءتفاهم‌ها و ناکامی‌های مذاکرات اشاره می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه این پرونده به یکی از جنجالی‌ترین نقاط تاریخ روابط ایران و آمریکا تبدیل شد. «قمار» همچنین به پیامدهای رسانه‌ای و سیاسی این ماجرا، نقش واسطه‌ها، و تأثیر آن بر سیاست داخلی ایران و انتخابات آمریکا می‌پردازد. در نهایت، کتاب با جمع‌بندی ابعاد مختلف پرونده، به اهمیت بازخوانی این رویداد برای درک بهتر تاریخ معاصر ایران تأکید دارد.

چرا باید کتاب قمار را بخوانیم؟

مطالعهٔ «قمار» فرصتی است برای آشنایی با یکی از مهم‌ترین و کمتر واکاوی‌شده‌ترین پرونده‌های تاریخ معاصر ایران. این کتاب با گردآوری اسناد، روایت‌ها و مصاحبه‌های متنوع، به مخاطب امکان می‌دهد تا پشت‌پردهٔ مذاکرات محرمانهٔ ایران و آمریکا را در دههٔ شصت از زاویه‌ای متفاوت ببیند. ویژگی شاخص این اثر، پرداختن به جزئیات مذاکرات، نقش واسطه‌ها و تحلیل زمینه‌های سیاسی و نظامی آن دوره است. خواننده با مطالعهٔ این کتاب، نه‌تنها با روند شکل‌گیری و افشای پروندهٔ ایران‌کنترا آشنا می‌شود، بلکه می‌تواند تأثیرات این رویداد را بر سیاست داخلی و خارجی ایران و آمریکا بهتر درک کند. «قمار» برای کسانی که به دنبال فهم عمیق‌تر از تاریخ روابط ایران و آمریکا هستند، اثری ارزشمند به‌شمار می‌آید.

این کتاب برای علاقه‌مندان به تاریخ معاصر ایران، پژوهشگران حوزهٔ روابط بین‌الملل، دانشجویان علوم سیاسی و کسانی که به دنبال شناخت پرونده‌های جنجالی و مذاکرات پشت‌پرده در سیاست هستند، مناسب است. همچنین برای افرادی که دغدغهٔ فهم تحولات دههٔ شصت و تأثیر آن بر سیاست امروز ایران را دارند، مطالعهٔ «قمار» پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب قمار

«در ۱۳ آبان ۱۳۶۵ رئیس وقت مجلس شورای اسلامی، حجت‌الاسلام و المسلمین اکبر هاشمی رفسنجانی، در میان شعارهای «مرگ بر آمریکا» برای سخنرانی پشت تریبون مراسم سالگرد تسخیر سفارت آمریکا در تهران رفت و بعد از حمله به لیبرال‌ها و غرب‌زده‌ها تأملی کرد و گفت: «من نمونه‌های بسیاری از استیصال آمریکایی‌ها را در سینه انباشته‌ام و مطالبی دارم که نمی‌شود اینجا همه آن را مطرح کرد و شاید در آینده چنین فرصتی پیش آید.» رئیس وقت مجلس سپس به ماجرای درخواست آمریکایی‌ها برای آزادی گروگان‌های خود در لبنان و واسطه‌گری نخست‌وزیر ژاپن اشاره کرد و در نهایت به واسطه‌گری دلال‌های اسلحه و ورود هواپیمای حامل سلاح و قطعات پیچیده برای ایران پرداخت که تمام سرنشینان آن در حالی با پاسپورت ایرلندی وارد ایران شدند که به قول آقای هاشمی، به علت این ورود با هویت جعلی، جمهوری اسلامی می‌توانست به جرم ورود غیرقانونی و جاسوسی، آن‌ها را بازداشت و محاکمه کند. در حالی که همه سکوت کرده بودند تا ببینند افشاگری‌ها تا به کجا پیش می‌رود، هاشمی گفت: «در فرودگاه مهرآباد معلوم شد این‌ها آمریکایی هستند و از طرف ریگان برای مسئولین عالی‌رتبه کشور پیام آورده‌اند. ما فوری با دوستان خود جلسه گذاشتیم و این‌ها را سه ساعت و نیم در فرودگاه معطل و متوقف کردیم. خدمت امام مسئله عرض شد. امام فرمود: با این‌ها جلسه نگذارید، پیامشان را هم نگیرید و ببینید این‌ها برای چه به ایران آمده‌اند...»

۲۵%