کتاب نگاه اجمالی به حقوق شهروندی
معرفی کتاب نگاه اجمالی به حقوق شهروندی
کتاب نگاه اجمالی به حقوق شهروندی نوشتۀ سیاوش صابری و ویراستۀ مژگان صداقت کار است و در انتشارات نسل روشن به چاپ رسیده است. این کتاب با گردآوری مهمترین و کاربردیترین مواد قانون، اصول قانون اساسی و... با موضوعات حقوق فردی و اجتماعی مجموعهای مفید از حقوق گردآوری کرده است.
درباره کتاب نگاه اجمالی به حقوق شهروندی
حقوق فردی دارای سابقه و پسزمینه تاریخی است. اگر قصد شناختن حقوق فردی را داشته باشیم باید به فطرت و طبیعت انسانها توجه کنیم. حتی در دورههای تاریخی عقیده بر این بوده که یک سلسله حقوقی وجود دارد که سررشته آن وابسته به فطرت و طبیعت انسان بوده است. این حقوق، از دیگر قواعد و مقرراتی بهتر و والاتر شمرده میشدند. امروزه حقوق فردی یک سلسله حقوق شناخته شده و رسمی است که قابل شمارش و احصا میباشد. این حقوق در طی مسیر تاریخی خود با اعلامیههای حقوقی به طور رسمی مورد شناسایی قرار گرفتهاند و به طور مثال از این اعلامیهها میتوان به منشور حقوق بشر کوروش کبیر اشاره کرد. این منشور حاوی حقوق فردی هر شخص بود و اعلام میکرد که هر کس از هر دین و قوم و زبانی که باشد، فردی آزاد است.
حقوق فردی و آزادیهای عمومی نیز از زمره حقوق اساسی هر ملت است و هر جامعهای باید طبق فطرت و طبیعت انسانی قوانین را در جهت بهرۀ مناسب و کافی از این حقوق و آزادیها تدوین نماید. رعایت حقوق افراد و جلوگیری از تجاوز به این حقوق نه تنها وظیفهای است که باید توسط دولت رعایت شود، بلکه سایر شهروندان نیز باید به آن پایبند باشند. کتاب نگاه اجمالی به حقوق شهروندی سعی کرده که مهمترین و کاربردیترین مواد قانون و اصول قانون اساسی را که به حقوق فردی و اجتماعی مرتبط هستند را جمعآوری کند تا مردم بیشتر با حقوق خود آشنا شوند.
خواندن کتاب نگاه اجمالی به حقوق شهروندی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب به تمامی کسانی که میخواهند با حقوق شهروندی و دیگر حقوق فردی خود بیشتر آشنا شوند پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب نگاه اجمالی به حقوق شهروندی
«طی سالهای گذشته در ایران، شهروندان تنها از منظر شهر و شهرنشینی مطرح میگردید و شهروندی رابطۀ متقابل یک شهرنشین با شهر، مدیران شهری و شهرداری دیده میشود و حقوق شهروندی را در گرو تصویب نقشه جامع شهر میدیدند؛ اما استفاده از واژه شهروند و شهروندی یا حقوق شهروندی در سالهای اخیر در میان حقوقدانان و مجامع قانونی و حقوقی دید جامعتری یافت. در سال ۱۳۸۳ قانونی با عنوان «احترام به آزادیهای مشروع و حفظ حقوق شهروندی» به تصویب مجلس رسید و به نام «بخشنامه حقوق شهروندی» در قوه قضائیه، دستور کار واحدها گردید.»
حجم
۶۵۱٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۱۲ صفحه
حجم
۶۵۱٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۱۲ صفحه