کتاب فنون نگارش طنز در ادبیات نمایشی
معرفی کتاب فنون نگارش طنز در ادبیات نمایشی
چاپ دوم کتاب فنون نگارش طنز در ادبیات نمایشی نوشتهٔ فرزین پورمحبی است. انتشارات ساقی این کتاب را روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب فنون نگارش طنز در ادبیات نمایشی
کتاب فنون نگارش طنز در ادبیات نمایشی درمورد ۱۵ وضعیت کمیک برای طرح داستان طنز (فرم) و ۲۳ ویژگی اصلی ماهیت طنز (محتوا) سخن گفته است. نویسنده در بخش «بیونامه» با لحنی طنز به معرفی خود و علاقهاش به نوشتن طنز پرداخته است؛ همچنین در بخش پیشگفتار کتاب به الزامات طنزنویسی، مصیبتها، الگوها و مخاطرههای طنزنویسی اشاره کرده است. در مقدمه نیز روش خود را برای نگارش این کتاب تشریح کرده است. این کتاب شامل دو فصل جداگانه است. در فصل اول نویسنده مطالب خود را با موضوع طنز در سرفصلهایی به این شرح بیان کرده است: ریشهها، کمدی و تراژدی، مفهوم تعاریف طنز، ماهیت و ویژگیهای طنز، عدالتمحوری طنز، صراحت و بیاحساسی طنز، نفی تابوها در طنز، بیانصافی طنز، موجهشدن امور غیرموجه، پوشش کمیک طنز، بازی با معانی در طنز، اتفاقات طنز، قهرمانان طنز، اعتراضآمیز بودن طنز، اصلاحات طنز ، حقیقتنمایی در طنز، تلطیف افکار در طنز، شانسها و تصادفهای هدفمند در طنز، آشناییزدایی در طنز، انسانیبودن طنز، تقلیل امور متعالی به غیرمتعالی در طنز، جایگزینی عواطف، صفتها یا قیدها، بازنمایی (به خاطرآوردن) طنز، خنداندن و پایان خوش در طنز، اجتماعیبودن طنز، ارضای حس برتریجویی، سوژهٔ طنز، الگوهای نمایشیکردن طنز از امور اجرایی.
در فصل دوم ابتدا بخشی به تحلیل فرم اختصاص داده شده و سپس با عنوان داستان، گامهای اول برای نگارش داستان طنز، بررسی داستان طنز، آغاز و میانه و پایان داستان، موقعیت در کمدی و موقعیتهای ایجادشده برای شخصیت کمدی تشریح شدهاند. در بخش سوم نیز نویسنده ۱۵ وضعیت نمایشی برای طراحی داستانهای طنز را به این شرح موردبررسی و تعریف قرار داده است: وضعیت تلافی، وضعیت اشتباه، وضعیت عدمتناسب علت و معلول، وضعیت تکرار، وضعیت انتخاب بر سر دوراهی، وضعیت شانس و تصادف، وضعیت عناصر متضاد و متناقض، وضعیت تداخل رویدادها، وضعیت اغراق، غلو و دستکمگیری، وضعیت جابهجایی، وضعیت بر اساس رفتار و صفات انسانی، وضعیت جنسی و عاطفی، وضعیت مرگ، وضعیت مذهب، وضعیت گناهکاران بیتقصیر.
نویسنده در دیگر بخشهای کتاب به تعریف ساختار، ساختار و عناصر طرح دراماتیک، نحوهٔ حل مشکلات و برداشتن موانع، شخصیت کمدی و کمدین و شخصیت کمدی، گفتوگو و ویژگیهای گفتوگوهای طنز بر اساس موارد بالا، شیرینکاری و طرحهای غیردراماتیک و دربارهٔ طنز و فانتزی پرداخته است.
خواندن کتاب فنون نگارش طنز در ادبیات نمایشی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران هنر نگارش نمایشنامه پیشنهاد میکنیم.
حجم
۸۵۴٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۶۰ صفحه
حجم
۸۵۴٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۶۰ صفحه