کتاب آسیب های اجتماعی
معرفی کتاب آسیب های اجتماعی
کتاب آسیب های اجتماعی نوشته مجید ابهری است. کتاب آسیب های اجتماعی را انتشارات نیلفام منتشر کرده است، این کتاب به زمینههای بروز و راهکارهای پیشگیری و مقابله میپردازد.
درباره کتاب آسیب های اجتماعی
توسعه شهرها و گسترش جغرافیائی آنها موجب تولد اَبَر شهرها گشته و کوتاه شدن فاصلههای فیزیکی به مدد تکنیکهای ماشینی و تبدیل جهان به دهکده نوید آرمانشهر را به دلها نشاند.
نخبگان علمی با پردازش نظریههای نوین جهانی شدن، طلایهداران این خیزش آرمانی گشته و توزیع عادلانه رفاه و شادکامی و صلح و همدلی را ترجیعبند رسالت فرهنگیشان نمودند دست یافتن فرزند آدم به فنآوریهای پیشرفته نظامی، میدانهای آزمون تولیدات و فرآورههای مختلف و پیچیده را ضروری نموده و جنگها و آوارهگیها، کشتارها، تجاوزها و ناهنجاریهای مرتبط با این گونه خشونتها و شرنگ تلخ ناکامی را به کام آدمیان ریخت و بار دیگر ثابت نمود که پیشرفت یک بعدی در علوم نظری، ضامن مناسبی برای خرسندی و تعالی ابنای بشر نیست و خلاء آرمانهای ارزشی و معیارهای اخلاقی باعث تسریع روند آسیبهای اجتماعی در جهان میگردد.
به مدد فنآوریهای نوین مواد مخدر صنعتی جایگزین مواد سنتی شده و راهزنیهای سایبری گوی سبقت از سرقتهای قدیمی ربوده، و آزارهای جنسی، تبعیضنژادی، انواع جعل و تقلب، خودکشیهای خود خواسته و دگر خواسته، و طلاق و عوارض تلخ آن، سیطرهٔ خود را بر جوامع بشری گستردند. در وطن عزیز ما بعد از گذشت سی سال از اصیلترین نهضت عقیدگی و حاکمیت باورهای ارزشی با عنایت به گسترهٔ جغرافیایی و جمعیت فعال هنوز شاهد حیات و رشد بعضی از آسیبها هستیم، و هر چند آمارهای حقیقی در مقایسه با سایر ممالک امیدوار کننده میباشند، اما همین اندازه نیز باعث نگرانی و تاثر دست اندرکاران و دلسوزان گشته است. افزایش آمار طلاق و رشد پدیدهٔ بیوهگی و کودکان بیسرپرست، رشد جمعیت معتاد، به ویژه توجه به مواد روانگردان صنعتی، کاهش آمار ازدواج و بیکاری و فقر و ... از مواردی هستند که در طیف آسیبهای اجتماعی و در سطوح مختلف زنگ خطر را به صدا در آوردهاند.
نویسنده با توجه به حدود ۲۰ سال پژوهشهای میدانی و فعالیتهای اجرایی در حوزه آسیبهای اجتماعی، ضمن انجام بیش از ۱۲۰۰ مصاحبه با رسانههای نوشتاری و تصویری مرتبط با ناهنجاریهای اجتماعی، تلاش کرده است تا چکیده تلاشهایش را در یک مجموعه گنجانده و به علاقهمندان؛ به ویژه دانشجویان و نخبگان علمی و اجتماعی ارائه کند.
خواندن کتاب آسیب های اجتماعی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام پژوهشگران حوزه آسیبهای اجتماعی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب آسیب های اجتماعی
آسیبشناسی اجتماعی مفهوم جدیدی است که از علوم زیستی ریشه میگیرد، و این دقیقاً به این علت است که علمای علوم اجتماعی تشابهی بین بیماریهای عضوی و آسیبهای اجتماعی (کجرویها و ناهنجاریها) قائل میشوند.
بنابراین میتوان گفت آسیبشناسی عبارت از «شناخت ریشه بینظمیها در ارگانیسم است»، در پزشکی به فرایند و علتیابی بیماریها آسیبشناسی میگویند. در مشابهت پیکر انسانی با کالبد جامعه؛ میتوان «آسیبشناسی اجتماعی» را مطالعه و ریشهیابی بینظمیهای اجتماعی قلمداد کرد. در واقع «آسیبشناسی اجتماعی» مطالعه ناهنجاریها و آسیبهای اجتماعی نظیر فحشا، خودکشی، اعتیاد، طلاق، تکدی و... همراه با علل و شیوههای پیشگیری و درمان آنها و انضمام مطالعه شرایط بیمارگونه و نابسامان اجتماعی است.
توجه دستگاه های اجرایی و نهادهای تربیتی و تمرکز نمودن آنها به آسیبهای اجتماعی در دو سه سال اخیر، موجب ارایه گزارشات گوناگون و بحثهای گروهی متعددی گردیده است.
پرداختن به بحث اصلی ما (آسیبهای اجتماعی) از منظر جامعهشناختی، ریشههای اصلی آن را بر ما آشکار میسازد.
انقلاب اسلامی با هدف تکامل ساختاری در شکلبندی اقتصادی و اجتماعی، در سال ۵۷ به وقوع پیوست. پس از فروپاشی نظام گذشته جامعه ایران در شکل مسلط خود جامعهای بسته با فرهنگ غالب روستایی بود، گران شدن نفت در سال ۵۰ میرفت که تحولات کمی و کیفی را در زمینه نوسازی اجتماعی بوجود آورد. از این رو بخشهایی از اقشار میانی جامعه شهری به تکنوکراسی و سرمایهداری خصوصی گرایش پیدا کرده و طبقه متوسط فرهنگی (صرفنظر از جنسیت) پا گرفت، رژیم گذشته با تکیه بر سرمایهسالاری دولتی و متمرکز مانع عمدهای در تکامل اجتماعی بود و از طرف دیگر رفاه نسبی و نیمبند موجود صرفاً نتیجه گرانی نفت و تکیه بر اقتصاد تک محصولی بود.
حجم
۲۷۲٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۱۹۹ صفحه
حجم
۲۷۲٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۱۹۹ صفحه