کتاب باران بانو
معرفی کتاب باران بانو
کتاب باران بانو سرودهٔ موسی بیدج و ترجمهٔ صادق رحمانی است. نشر همسایه این مجموعه شعر معاصر لبنان را روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب باران بانو
کتاب باران بانو یک مجموعه شعر معاصر را در بر گرفته است. عنوان برخی از شعرهای کتاب حاضر عبارت است از «مردی که صلاحیت عشق ندارد»، «قرار ملاقات»، «جهان من این است»، «درخت، زن و شعر» و «رنگینکمان». این کتاب ابتدا شعرها را به پارسی و سپس به زبان عربی آورده است.
میدانیم که شعر عرصههای گوناگونی را درنوردیده است. در طول قرنها هر کسی از ظن خود یار شعر شده است و بر گمان خود تعریفی از شعر بهدست داده است. حضور شعر در همهٔ عرصهها از رزم و بزم گرفته تا مدرسه و مسجد و خانقاه و دیر و مجلس وعظ، همه و همه گویای این مطلب است که شعر، بیمحابا، زمان، مکان و جغرافیا را درنوردیده و در هفتاقلیم جان و جهان به دلبری پرداخته است. آمیختگی شعر با فرهنگ مردم و اندیشههای اجتماعی، این هنر را زبان گویای جوامع بشری ساخته است؛ بدانگونه که هیچ جامعهای از این زبان بارز، برای انتقال اندیشههایش بینیاز نبوده است. گاهی شعری انقلابی به پا کرده است و گاه انقلابی، شعری پویا را سامان داده است. شعر نو با وانهادن قالبهای شعر کلاسیک به وجود آمده است. این گونه از شعر آزادی بسیاری را در فرم و محتوا به شاعر میدهد. شعر نو به لحاظ محتوا و جریانهای اصلی ادبی حاکم بر آن کاملاً با شعر کلاسیک متفاوت است و بهلحاظ فرم و تکنیک ممکن است همانند شعر کلاسیک موزون باشد یا نباشد یا وزن آن عروضی کامل باشد یا ناقص. استفاده از قافیه نیز در شعر نو آزاد است.
خواندن کتاب باران بانو را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران شعر معاصر لبنان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب باران بانو
«دنیا چقدر دیر است
شعهایی که در کوچه میدوند
بالهایی برای هبوط
(اجنحة للهبوط، چاپ بیروت)»
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۷۸ صفحه
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۷۸ صفحه