کتاب عمل خلاقانه
معرفی کتاب عمل خلاقانه
کتاب عمل خلاقانه؛ روشی برای زندگی نوشتهٔ ریک روبین و ترجمهٔ یاسمن ثانوی است و نشر نون آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب عمل خلاقانه
شاید کسانی که دستی در هنرهای سنتی ندارند، از هنرمند دانستن خودشان ابا داشته باشند. شاید آن را چیزی خارقالعاده یا فراتر از قابلیتهایشان بدانند. خوشبختانه مسئله این نیست.
خلاقیت یک استعداد نادر نیست. دسترسی به آن کار سختی نیست. خلاقیت یک جنبهٔ اساسی از وجود انسان است. این حق مسلم ماست و به همهٔ ما تعلق دارد. خلاقیت فقط به خلق هنر خلاصه نمیشود. همهٔ ما روزانه با آن سروکار داریم.
خلق کردن یعنی به وجود آوردن چیزی که قبلاً وجود نداشته. میتواند یک گفتوگو باشد، یا راهحلی برای یک مشکل، یا پیامی برای یک دوست، یا چیدمان جدیدی برای یک اتاق، یا مسیری جدید برای فرار از ترافیک.
لازم نیست چیزی که میسازید مجسم باشد، ثبت شود، فروخته شود یا توی یک شیشه قرار بگیرد تا یک اثر هنری به حساب بیاید. در حالت طبیعی زندگی، ما به کاملترین شکل ممکن موجوداتی آفریننده هستیم، تجربیات خودمان را از واقعیت به دست میآوریم و دنیایی که درک میکنیم را میسازیم.
فارغ از اینکه ما رسماً در حال خلق هنر هستیم یا نه، همهمان مثل هنرمندها زندگی میکنیم. دادهها را درک میکنیم، تصفیه و جمعآوریشان میکنیم، بعد بر اساس این اطلاعات، تجربهای را برای خودمان و دیگران رقم میزنیم. بهطور خودآگاه یا ناخودآگاه، با این واقعیت محض که موجوداتی زنده هستیم، درواقع ما در روند آفرینشْ فعالانه شرکت میکنیم.
کتاب عمل خلاقانه به شما نشان میدهد که با چه دیدگاهی و از چه طریقی میتوانید خلاقیت خودتان را کشف کرده و آن را پرورش بدهید.
خواندن کتاب عمل خلاقانه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به همهٔ کسانی که میخواهند در زندگی روزمره خلاق باشند پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب عمل خلاقانه
«دنیا مدام در حال تغییر است.
میتوانیم پنج روز متوالی در یک مکان، یک تمرین آگاهی را انجام بدهیم و هر بار تجربهای خاص داشته باشیم.
شاید صداهای مختلف و بوهای متفاوتی ظاهر شوند. حتی وزش باد هم هر دو بار درست عین هم نیست. شدت و کیفیت نور خورشید دقیقهبهدقیقه و روزبهروز تغییر میکند.
در عظمت طبیعت، این دگرگونیها بهراحتی به چشم میخورند. بعضیها انگار فریاد هستند و بعضی دیگر زمزمه. حتی اگر یک عنصرْ ثابت به نظر برسد، چه یک اثر هنری در موزه باشد چه یک شیء در آشپزخانه، وقتی عمیق به آن نگاه میکنیم، میتوانیم یک تازگی را ببینیم. چیزهایی را تشخیص میدهیم که قبلاً متوجه آنها نشدهایم. همان کتاب را بارها و بارها میخوانیم و مضمون، جریانهای نهفته، جزئیات و رابطههای جدیدی را پیدا میکنیم.
شما نمیتوانید دو بار قدم به یک جریان از رودخانه بگذارید، چون مدام در حرکت است. همهچیز همینطور است.
دنیا مدام در حال تغییر است، پس مهم نیست چند بار توجه کردن را تمرین کنیم، همیشه چیزی جدید برای درک وجود دارد. پیدا کردن آن به خودمان بستگی دارد.
به همین ترتیب، ما همیشه در حال تغییر، رشد و تکامل هستیم. ما چیزهایی را یاد میگیریم و فراموش میکنیم. حالواحوال، افکار و پردازشهای ناخودآگاهی را تجربه میکنیم. سلولهای بدنمان میمیرند و دوباره متولد میشوند. هیچکس در تمام طول روز همان آدم نیست.
اگر دنیای بیرون ثابت باقی بماند، اطلاعاتی که به دست میآوریم هم تغییر نمیکند، و اثری که خلق میکنیم هم همینطور است.
آدمی که امروز چیزی را خلق میکند،
آن آدمی نیست که فردا دوباره پیش آن اثر برمیگردد.»
لطفا در بی نهایت قرار بدید🌸
عالیه