کتاب با هم نقاشی کنیم تا احساسات خود را بشناسیم
معرفی کتاب با هم نقاشی کنیم تا احساسات خود را بشناسیم
کتاب با هم نقاشی کنیم تا احساسات خود را بشناسیم نوشتهٔ مارج ایتون هیگارد و ترجمهٔ محمدعلی میرزابیگی و ویراستهٔ پریوش طلایی است و انتشارات نسل نواندیش آن را منتشر کرده است. این کتاب راهنمای عملی والدین و مربیان برای کمک به کودکان است. از ویژگیهای کتاب حاضر، برخورداری از زبان و بیان ساده و قابل درک برای مخاطبان بهویژه کودکان و کاربرد روش هنری و فعال است.
درباره کتاب با هم نقاشی کنیم تا احساسات خود را بشناسیم
آموزش و تربیت مرتبط با احساسات، همچنین ایجاد و تقویت رفتارهای مناسب در این زمینه میتواند به رشد عاطفی، تکوین شخصیت سالم و بهداشت روانی کودکان بینجامد. افزون بر آن، درک احساسات دیگران و نشان دادن پاسخها و رفتارهای متناسب با آن، موفقیت فرد در کودکی و بزرگسالی را به همراه داشته و در برقراری ارتباط انسانی لازم مؤثر خواهد بود. از اینرو میتواند در موقعیت اجتماعی و پیشرفت وی در زندگی، نقش قابل توجه داشته باشد.
کتاب با هم نقاشی کنیم تا احساسات خود را بشناسیم به کودکان و بزرگترها کمک میکند با هم کار کنند تا به درک و تبادل احساسات خود بپردازند. کتاب حاضر درحالیکه ابراز خود و توجه به احساسات دیگران را مورد تشویق قرار میدهد، به آموزش مفاهیم سلامت نیز میپردازد.
این کتاب برای کودکان سنین شش تا دوازده سال طراحی شده تا تصاویری را که خود انتخاب کردهاند نقاشی کنند.
ممکن است کودکان کم سنوسالتر برای درک بعضی از واژهها و مفاهیم بهکاررفته در کتاب، به توضیحات بیشتر نیاز داشته باشند، اما این موارد زیاد نیستند زیرا کتاب خودشان است. بگذارید کودکان در مورد آنچه که میخواهند ترسیم کنند یا بنویسند، خود تصمیم بگیرند.
هنگام کارکردن براساس این کتاب، بیشتر به ایدهها و آنچه بیان میشود توجه داشته باشید نه توانایی نقاشیکردن. هنگام بروز احساسات دشوار سعی نکنید از کودک حمایت کنید. کودکان همزمان با درک و بیان احساسات خود، به تقویت مهارتهای مداوم مواجهه و مقابله با احساسات میپردازند. اگر یک نقاشی نشاندهنده درک نادرست کودک از یک چیز است، بهآرامی آن را تصحیح کنید. به خاطر داشته باشید آنچه کودک واقعیت میداند، به اندازه هر واقعیتی برایش قدرتمند است.
خواندن کتاب با هم نقاشی کنیم تا احساسات خود را بشناسیم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به همهٔ پدران و مادران پیشنهاد میکنیم که روش نقاشیکردن کنار فرزندانشان را بیاموزند. درحقیقت این کتاب برای بچههاست.
بخشی از کتاب با هم نقاشی کنیم تا احساسات خود را بشناسیم
«اگر شما تنها گریه کنید، هیچکس نمیتواند شما را دلداری دهد. برای بیرون ریختن اندوه و درد، همیشه گریهکردن خوب است.
زمانی را به یاد میآورم که خیلی شاد بودم.
زمان شادبودن خود را نقاشی کن.
به یاد آوردن اوقات شادی و احساسات شاد خوب است.
من احساسات را درون خود حس میکنم.
چشمهایت را ببند و به یک احساس فکر کن. در کجای بدنت این احساس را حس میکنی؟ از رنگهای زیر استفاده کن.
ترس = خاکستری
نگرانی = نارنجی
شادی = زرد
احساس خجالت = ارغوانی
حسادت = سبز
احساس تقصیر = قهوهای
عصبانیت = قرمز
غم = آبی
مهم است بدانی چه احساسی داری. احساسات بر رفتارت تأثیر میگذارند.
اگر احساساتمان را درون خود نگه داریم و ابراز نکنیم، باعث بیماری و درد ما میشوند.
از رنگ قرمز برای نشان دادن جاهایی استفاده کنید که هنگام بروز احساسات سخت دردناک میشوند.
به صفحه قبل نگاه کنید تا ببینید چه احساساتی را ممکن است درون خود پنهان کنید.
هر کس احساسات دارد. نباید احساسات خود را پنهان کنی.
احساسات دو نوعاند، احساسات خوشایند (+) که باعث میشوند حس خوب داشته باشید و به شما انرژی میدهند. احساسات منفی () که باعث میشوند حس خوب نداشته باشید و انرژی شما را میگیرند.
در مقابل هر یک از جملههای زیر علامت (+) یا () قرار بده.»