کتاب نفحات نفت
معرفی کتاب نفحات نفت
کتاب نفحات نفت نوشتۀ رضا امیرخانی است و نشر افق آن را منتشر کرده است. این کتاب در قالب یک جستار به بررسی و نقد اقتصاد نفتی ایران میپردازد و آن را با سایر کشورها مقایسه میکند.
درباره کتاب نفحات نفت
کتاب نفحات نفت، به مسئلۀ نفت و تاثیر آن بر اقتصاد، سیاست و فرهنگ مردم ایران میپردازد. نویسنده با زبانی طنز و نگاهی انتقادی و در قالب جستار، اقتصاد و همچنین دولتی که به درآمد نفت متکی است را مورد بررسی قرار میدهد. رضا امیرخانی در این کتاب ادعا میکند که نفت بر خلاف تصور عموم ایجاد کننده رفاه و توسعه نیست، بلکه تا حدود زیادی مانع توسعه هم میشود. «مسئولان سهلتی» طعنه سنگین امیرخانی به مدیران دولتی است که در جای جای کتاب دیده میشود. منظور او از این اصطلاح، مدیرانی است که اصلا کار مفیدی انجام نمیدهند و تنها به ضرر اقتصاد کشور عمل میکنند. امیرخانی همچنین مثالهایی از سیاستگذاریهای غلط رایج در کشور را مثال میزند که همگی نتیجه نگاه نفتی و مدیرانی است که در اداره کشور ضعیف عمل میکنند. امیرخانی در این کتاب حتی جسارت بیشتری به خرج داده و به سراغ همان مدیران دولتی که آنها را «مسئول سهلتی» مینامد، رفته و شیوۀ مدیریت آنها را نقد کرده است.
خواندن کتاب نفحات نفت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به افرادی که به کتابهای اجتماعی و سیاسی علاقه دارند، پیشنهاد میکنیم.
درباره رضا امیرخانی
رضا امیرخانی در سال ۱۳۵۲ به دنیا آمد. او نویسنده، منتقد ادبی و به گفتهٔ خودش، از نویسندگان متعهد به انقلاب اسلامی ایران است. امیرخانی مدتی نیز رئیس هیئتمدیرۀ انجمن قلم ایران بود.
رضا امیرخانی، غیر از نگارش رمان، داستان بلند و یک مجموعه داستان کوتاه، به تألیف سفرنامه و مقالات بلند تحلیلی-اجتماعی نیز پرداخته است. او بهمنظور نوشتن وقایع سفر حضرت آیتالله سید علی خامنهای در سال ۱۳۸۱ به استان سیستان و بلوچستان (که با نام داستان «سیستان» به چاپ رسیده است) یکی از همراهان وی بود.
برخی از آثار امیرخانی به زبانهای روسی، اندونزیایی و عربی ترجمه شده است. او دو سفر به کشور کرۀ شمالی داشته و خاطرات و نظرات خود را در کتابی با نام «نیمدانگ پیونگ یانگ» منتشر کرده است. او در سفر اول، با افراد مهمی از حزب خلق کره دیدار و گفتگو کرده است.
بخشی از آثار رضا امیرخانی عبارتاند از:
اِرمیا (داستان، ۱۳۷۴)،
ناصر ارمنی (مجموعه داستانک، ۱۳۷۸)
مَنِ او (داستان، ۱۳۷۸)،
اَزبه (داستان، ۱۳۸۰)
نَشتِ نِشا؛ جُستاری در پدیده فرار مغزها (مقاله بلند، ۱۳۸۴)
بیوَتَن (داستان، دنباله ارمیا، ۱۳۸۷)
سرلوحهها (مجموعه یادداشتهای پراکنده سالهای ۸۱-۸۴، ۱۳۸۸)
نَفَحاتِ نفت؛ جستاری در فرهنگ نفتی و مدیریت دولتی (مقاله بلند، ۱۳۸۹)
جانِستان کابُلِستان (سفرنامه افغانستان، ۱۳۹۰)
بخشی از کتاب نفحات نفت
«بعد باز هم اتومبیل بیکیفیت آلودهکنندۀ محیط زیستی میسازیم، با قیمتی بسیار بالاتر از قیمت جهانی. قیمت جهانی را هم با تعرفههای واردات – که برای صیانت از تولید داخل بالا بردهایم – تغییر میدهیم. آیا این همۀ بحران است؟ نه... وقتی قیمت خودرو افزایش پیدا کرد و دستکم دو برابر قیمت جهانی شد، با توجه به درآمدمان، میخواهیم تا ریال آخر از آن استفاده کنیم، پس بحث تعویض خودروهای فرسوده هم میشود بحث روز و خود بحث خودرو فرسوده حنجرهها را میخراشد و آلودگیاش بافت ریههای یک نسل را...»
حجم
۹۶۹٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۹
تعداد صفحهها
۲۳۲ صفحه
حجم
۹۶۹٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۹
تعداد صفحهها
۲۳۲ صفحه
نظرات کاربران
ای کاش میشد این کتاب رو بذارید تو بی نهایت لطفا
قلم نویسنده خیلی روان، کتاب بسیار خوبیه و خیلی خوب در مورد شرایط اقتصادی توضیح دادن.. جان مایه ی روزگار چیزی است که بازگشت به آن شدنی نیست.