کتاب قلعه حیوانات
معرفی کتاب قلعه حیوانات
کتاب قلعه حیوانات نوشتۀ جورج اورول با ترجمۀ امیر امیرشاهی در انتشارات امیرکبیر چاپ شده است. این کتاب روایتی نمادین و استعاری از یک شورش حیوانات در مزرعهای علیه انسانها است که در نهایت به ساختار دیکتاتوری تازهای ختم میشود. این کتاب تاکنون به بیش از ۵۰ زبان دنیا ترجمه شده و بارها در قالب فیلم، انیمیشن، نمایشنامه و حتی آثار موسیقی اقتباس شده است. نسخه انیمیشنی این داستان در سال ۱۹۵۴ ساخته شد و نسخهای تلویزیونی نیز در سال ۱۹۹۹ به نمایش درآمد.
درباره کتاب قلعه حیوانات
قلعه حیوانات اثری از جورج اورول است که برای نخستین بار در سال ۱۹۴۵ منتشر شد. این کتاب، به شیوهای تمثیلی، به بررسی مسائل سیاسی و اجتماعی میپردازد و داستان حیواناتی را روایت میکند که برای آزادی از ظلم انسانها شورش میکنند اما خودشان به وضعیتی مشابه یا حتی بدتر از قبل دچار میشوند. داستان از مزرعهای به نام مزرعه مانر آغاز میشود، جایی که حیوانات به رهبری خوکی به نام «اولد میجر» علیه انسانها شورش میکنند و آن را به دست میگیرند. آنها قوانین جدیدی وضع میکنند و برابری و آزادی را بهعنوان اصول اساسی جامعه خود اعلام میکنند. اما به مرور زمان، خوکها که رهبران انقلاب شدهاند، خود به ظلم و ستم روی میآورند و نهایتاً تفاوتی میان آنها و انسانها باقی نمیماند. قلعه حیوانات به وضوح بازتابی از رخدادهای انقلاب روسیه و ظهور استالینیسم است، اما به دلیل مضمونهای کلیترش در نقد قدرت، دیکتاتوری و فساد، اثری جهانی محسوب میشود.
کتاب قلعه حیوانات را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای علاقهمندان به ادبیات سیاسی، داستانهای تمثیلی و تحلیل مسائل اجتماعی و سیاسی مناسب است. دانشجویان علوم انسانی و کسانی که به موضوع قدرت و فساد علاقه دارند نیز از این اثر بهره خواهند برد.
درباره جورج اورول
«اریک آرتور بلر» با نام مستعار جورج اورول در ۲۵ ژوئن ۱۹۰۳ در شهر موتیهاری در بیهار در هند متولد شد. او داستاننویس، روزنامهنگار، منتقد ادبی و شاعری انگلیسی بود که بیشتر برای دو رمان سرشناس و پرفروش «مزرعهٔ حیوانات» و «۱۹۸۴» شناخته شد. هر دوی این کتابها به وضعیت حکومتهای دیکتاتوری میپردازند. جرج اورول مدتی بهعنوان پلیس سلطنتی هند در برمه فعالیت میکرد. زندگی در هند و انگلیس سبب شد تا با فقر آشنا شود و این آشنایی، دیدگاهی جدید به او و کارهایش بخشید. در دوران جوانی همیشه بهدنبال کسب تجربههای تازه بود؛ به همین دلیل مدتی کنار فقرا، افراد بیخانمان و کارگرانِ فصلی لندن و پاریس زندگی کرد؛ او حتی مدتی در آشپزخانهٔ یک هتل در بخش ظرفشویی کار میکرد. در همین زمان بود که تصمیم گرفت شروع به نوشتن تجربیات خودش از زندگی در فقر کند. کتابهای «آسوپاس در لندن» و «پاریس و دختر کشیش» حاصل همین تجربیات است. در در دههٔ ۱۹۳۰ به اسپانیا رفت تا علیه ارتش فاشیست ژنرال فرانکو بجنگد. در همین زمان درگیر بیماری مزمن ریوی شد؛ نوعی بیماری که برای او نتیجهٔ جنگ بود. پس از جنگ، کتاب «درود بر کاتالونیا» را بر اساس دیدههای خود در اسپانیا نوشت. زندگی او همواره درگیر اتفاقات جدید بود. کمی بعد از بستریشدن در بیمارستان و بهدلیل بیماری مزمن سل که از زمان جنگ با آن درگیر بود، در همان بیمارستانی که بستری شده بود، با «سونیا برونل» ازدواج کرد. بسیاری از منتقدان معتقدند شخصیت سونیا الگوی اورول برای ساخت شخصیت «جولیا» در رمان «۱۹۸۴» بوده است. اورول عاشق کشیدن سیگار بود و حتی بعد از بیماری شدید ریهاش که نتیجهٔ جنگ بود، حاضر نشد سیگار را ترک کند؛ به همین دلیل در بیمارستان بستری شد و هفت ماه پس از چاپ کتاب «۱۹۸۴»، در ۲۱ ژانویهٔ ۱۹۵۰ از دنیا رفت. برخی از آثار جورج اورول عبارتند از روزهای برمه/ دختر کشیش/ به آسپیدیستراها رسیدگی کن (پول و دیگر هیچ)/ هوای تازه (گریز)/ قلعهٔ حیوانات (مزرعهٔ حیوانات)/ ۱۹۸۴/ آسوپاسها در پاریس و لندن/ ژرفنا (جاده بهسوی اسکلهٔ ویگان)/ درود بر کاتالونیا.
حجم
۴۹۳٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۰۴ صفحه
حجم
۴۹۳٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۰۴ صفحه