معرفی کتاب راه و رسم گوش دادن
کتاب راه و رسم گوش دادن (You're Not Listening) نوشته کیت مرفی و ترجمه مریم سربندی فراهانی و اثری است که به بررسی اهمیت و مهارت گوشدادن در زندگی فردی و اجتماعی میپردازد. این کتاب توسط نشر آریانا قلم منتشر شده است و با رویکردی پژوهشی به موضوعی میپردازد که اغلب در هیاهوی ارتباطات امروزی نادیده گرفته میشود؛ هنر شنیدن واقعی. نویسنده با تکیه بر تجربیات روزنامهنگاری خود و گفتوگو با افراد گوناگون از طبقات و فرهنگهای مختلف، تلاش کرده است ابعاد مختلف گوشدادن را واکاوی کند و نشان دهد که این مهارت چگونه میتواند روابط انسانی را متحول کند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب راه و رسم گوش دادن
کتاب راه و رسم گوش دادن به قلم کیت مرفی به موضوعی پرداخته است که در دنیای پرسرعت و دیجیتال امروز کمتر به آن توجه میشود؛ گوشدادن عمیق و واقعی. نویسنده با بهرهگیری از تجربیات شخصی و حرفهای خود در روزنامهنگاری، روایتهایی از افراد مختلف مانند جاسوسان و رواندرمانگران و مادران خانهدار و مدیران اجرایی را گردآوری کرده تا نشان دهد گوشدادن مهارتی است که میتواند کیفیت روابط انسانی را بهطور چشمگیری تغییر دهد.
کتاب شامل ۱۷ فصل است که هرکدام با داستانی از یک فرد آغاز میشود و به بررسی جنبهای از گوشدادن یا گوشندادن میپردازد. کیت مرفی در کتاب راه و رسم گوش دادن نهتنها به اهمیت گوشدادن در روابط شخصی و اجتماعی اشاره کرده است، بلکه تأثیر آن را بر سلامت روان، احساس تنهایی و حتی ساختارهای سیاسی و فرهنگی بررسی کرده است. او با مثالهای متنوع و پژوهشهای علمی نشان داده است که گوشدادن صرفاً یک مهارت ارتباطی نیست؛ ابزاری برای رشد فردی، همدلی و درک عمیقتر از جهان پیرامون است.
خلاصه کتاب راه و رسم گوش دادن
آخرینبار چه زمانی کسی واقعاً به حرفهای ما گوش داده است یا ما با تمام وجود به سخنان دیگری توجه کردهایم؟ نویسنده با اشاره به کمرنگشدن مهارت گوشدادن در زندگی روزمره تأکید کرده است که این مهارت نهتنها در روابط شخصی، بلکه در عرصههای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی نقش کلیدی دارد. کیت مرفی با روایت تجربههای خود و مصاحبه با افراد مختلف نشان داده است که گوشدادن واقعی فراتر از شنیدن صرف است و نیازمند توجه، کنجکاوی و همدلی است.
در بخشهای مختلف کتاب به موانع فرهنگی و روانی گوشدادن پرداخته شده است؛ ازجمله تأثیر رسانههای اجتماعی، عادتهای ارتباطی نادرست و سوگیریهای ذهنی که باعث میشوند افراد بیشتر به بیان خود بپردازند تا شنیدن دیگران. نویسنده با مثالهایی از زندگی روزمره و پژوهشهای علمی نشان داده است که گوشدادن میتواند احساس تنهایی را کاهش دهد، روابط را عمیقتر کند و حتی به حل تعارضها کمک کند.
اثر به نقش گوشدادن در تربیت فرزندان، موفقیت شغلی و سلامت روان اشاره و در نهایت با ارائهی راهکارهایی برای تقویت مهارت گوشدادن، خواننده را به تمرین این هنر فراموششده دعوت کرده است.
چرا باید کتاب راه و رسم گوش دادن را بخوانیم؟
کتاب راه و رسم گوش دادن به موضوعی میپردازد که اغلب بدیهی فرض میشود، اما در عمل کمتر به آن توجه میشود. این اثر با ترکیب روایتهای واقعی، پژوهشهای علمی و تحلیلهای روانشناختی نشان داده است که گوشدادن مهارتی حیاتی برای ساختن روابط معنادار و کاهش احساس تنهایی است. خواندن این کتاب فرصتی است برای بازنگری در عادتهای ارتباطی و یادگیری راههایی برای شنیدن عمیقتر و مؤثرتر. کتاب کمک میکند تا موانع ذهنی و فرهنگی گوشدادن را شناسایی کنید و با تمرینهایی ساده، کیفیت ارتباطات خود را بهبود ببخشید.
خواندن کتاب راه و رسم گوش دادن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که دغدغهی بهبود روابط شخصی و حرفهای را دارند، با احساس تنهایی یا سوءتفاهم در ارتباطات دستوپنجه نرم میکنند یا بهدنبال تقویت مهارتهای ارتباطی خود هستند. همچنین این کتاب برای والدین، معلمان، مدیران، مشاوران و هر فردی که با انسانها سروکار دارد، مفید است.
درباره کیت مورفی
کیت مورفی (Kate Murphy)، روزنامهنگار و مقالهنویس مستقر در هوستون تگزاس بوده است که یادداشتها و مقالات کوتاه گلچینشدهاش برای رسانههای معتبری چون نیویورک تایمز، وال استریت ژورنال، اکونومیست، خبرگزاری فرانسه (Agence France-Presse) و ماهنامهی تگزاس، توسط میلیونها نفر به اشتراک گذاشته شده و مورد بحث قرار گرفته است. او بهخاطر سبک تازه، روان و قابلدسترس خود در تبیین موضوعات پیچیده، بهویژه علمِ نهفته در پس تعاملات انسانی و اجتماعی، شناخته میشود.
این نویسنده با بررسی طیفی از مباحث شامل بهداشت، فناوری، علوم، طراحی، هنر، هواپیمایی، تجارت، امور مالی، مد، غذا و غذاخوری، مسافرت و املاک به خوانندگان کمک میکند تا علت رفتارهای مختلف مردم را درک کنند. نخستین کتاب کیت مورفی با عنوان «تو گوش نمیدهی: آنچه از دست میدهی و چرا اهمیت دارد» (You’re Not Listening: What You’re Missing and Why It Matters) به ۳۲ زبان منتشر شده و بهعنوان یک واحد درسیِ الزامی در دورههای ارتباطات بینفردی در دبیرستانها، کالجها و دانشگاههای سراسر جهان تدریس شده است.
کیت مورفی علاوهبر فعالیت مطبوعاتی، یک خلبان تجاری دارای رتبهبندی پرواز با ابزار (instrument-rated) برای هواپیماهای تکموتوره و چندموتوره به شمار رفته است. کتاب «راه و رسم گوش دادن» (You're Not Listening) نیز نوشتهی کیت مرفی است.
بخشی از کتاب راه و رسم گوش دادن
«۱۵. آنچه کلمات پنهان و سکوت آشکار میکند
فصل خرید و تعطیلات بود و من پشت میز ناهارخوری حسابی صیقلخوردهای از جنس چوب آلبالو در فروشگاه مبلمان گالری فِرنیچِر در هیوستونِ تگزاس نشسته بودم. گِرِگ هاف، بهترین فروشندهٔ گالری فِرنیچِر، هم که در این فروشگاه بزرگْ حسابی مطرح است پشت میز نشسته بود. این فروشگاه سالانه بیش از ۲۰۰ میلیون دلار درآمد دارد. خانم هورتنِ هفتادوششساله هم با ما بود که با کمرویی روی لبهٔ صندلیاش نشسته بود و آقای هورتنِ هشتادوسهساله پشت سر او ایستاده بود، کف پایش را روی زمین حرکت میداد و چکمهٔ کار برند روپر به پا داشت. آنها قصد خرید میزی برای پاتوق صبحانهشان داشتند. همچنین، به خرید میز تحریری برای اتاق مهمانشان فکر میکردند که هاف قبلاً به آنها نشان داده بود.
آن زوج که ظاهراً با تردید دستبهگریبان بودند، شاید پنج تا ده دقیقهای میشد که هیچ حرفی نزده بودند. تحمل سکوت داشت دشوار میشد و حوصلهٔ من هم داشت سر میرفت. من فقط برای مشاهده آنجا بودم، اما خیلی سخت بود که زبانم را نگه دارم و از روی مهربانی نظر یا پیشنهادی ندهم که باعث شود آنها زودتر تصمیمشان را بگیرند. هاف با هر فروش حقالعمل دریافت میکند، یعنی درآمد او با تعداد فروشهایش در طول روز افزایش مییابد. میدانستم که او داشت باقی مشتریهای بالقوهای را از دست میداد که، در آن روزهای تعطیلات، دستهدسته از درِ ورودی به داخل میآمدند.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب راه و رسم گوش دادن و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | راه و رسم گوش دادن |
| عنوان در زبان مبدأ | You're Not Listening: What You're Missing and Why It Matters |
| موضوع | مدیریت و کسب و کار، خانواده و ازدواج، موفقیت و خودیاری، روانشناسی عمومی |
| نویسنده | کیت مرفی |
| حجم فایل کتاب | ۱۳.۲۴ مگابایت |
| شابک | ۹۷۸۶۲۲۷۰۸۹۲۳۳ |
| تعداد صفحهها | ۲۶۴ صفحه |
| قیمت کتاب | ۱۸۴۰۰۰ تومان |
این کتاب رو محسن پورمضانی خالق پادکست کتابگرد به من معرفی کرد؛ در واقع یکی از بهترین کتابهایی بود که در حوزهی پیشرفت فردی خواندم، پیشنهاد میکنم شما هم مطالعه کنید… شنوندهی خوبی باشید
این اولین تحلیل کتابی هست که مینویسم پس شاید به درستی نتونم مفاهیمی که از این کتاب متوجه شدم را منتقل کنم 😊 احساس میکردم ما در ایران به واسطه دورهمی های خانوادگی که داریم اغلب شنونده های خوبی هستم ولی...بیشتر
به نظر می رسد این هنر فراموش شده (یعنی هنر گوش دادن ) در زمانه ای که مردم گوشی به دست (موبایل) شده و گوش شان پر از قیل و قال های رسانه ها و سر شلوغی های شخصی است...بیشتر
در زمانی که مهارت گوش دادن در ما ضعیف شده و نیاز به آن بیشتر از همیشه حس می شود مطالعه این کتاب دوباره توجه مارا به سمت این مهارت کاربردی جلب می کند.