کتاب پیشگیری از عود سوء مصرف مواد
معرفی کتاب پیشگیری از عود سوء مصرف مواد
کتاب پیشگیری از عود سوء مصرف مواد نوشتهٔ طاهره پاشایی (عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان) و مریم خزائی پول (عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان) است. انتشارات ارجمند این کتاب را روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب پیشگیری از عود سوء مصرف مواد
لغزش و عود به مصرف مواد، از مهمترین مشکلات مصرفکنندگان مواد به شمار میرود. کتاب پیشگیری از عود سوء مصرف مواد که با تصویرگری «علیاصغر باقرزاده» منتشر شده، بهمنظور پیشگیری و کاهش عود و لغزش برای بیماران وابسته به سوءمصرف مواد و بیماران تحتدرمان نوشته شده است؛ بهنحویکه درمانجویان با مطالعهٔ آن قادر به کسب مهارتهای مواجهه با شرایط پرخطر زمینهساز مصرف مواد خواهند بود. نویسندههای این کتاب با تحقیقات گسترده در زمینهٔ عود و بر اساس جدیدترین منابع علمی و روشهای درمانی این کتاب را تدوین کردهاند.
کتاب حاضر در ۱۱ فصل نوشته شده است. عنوان بعضی از این فصلها عبارت است از «توصیههایی برای شروع درمان»، «کنترل تفکرات زمینهساز مصرف مواد»، «مدیریت پیشگیری از عود»، «ارتباطات مؤثر و بهبود مشکلات ارتباطی بین فردی» و «مهارتهای حل مسئله».
خواندن کتاب پیشگیری از عود سوء مصرف مواد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به همهٔ درمانگران شاغل در مطبها و کلینیکهای درمان اعتیاد و همچنین بیماران تحتدرمان مراکز ترک اعتیاد پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب پیشگیری از عود سوء مصرف مواد
«وسوسه آخرین حلقهٔ زنجیره رفتار مصرف مواد است که خودبهخود به وجود نمیآید بلکه قبل از اینکه شکل بگیرد تحت تأثیر شروعکنندهها، تفکرات و احساسات زمینهساز مصرف، شرایطی ایجاد میشود که به دنبال آن میل و اشتیاق درونی شدید در فرد برای مصرف ایجاد میشود. میل و وسوسه از مهمترین عوامل مصرف، و عود و لغزش محسوب میشود.
هر رفتار درصورتیکه فوراً با پیامدهای مثبت و پاداش دنبال شود دوباره تکرار خواهد شد. در اوایل مصرف مواد، فرد حالت خوشایندی را تجربه میکند، بنابراین تمایل به مصرف مجدد پیدا خواهد شد و در واقع فرد برای مصرف دوباره دچار ولع و وسوسه میشود و به مصرف مواد عادت میکند. قدرت هر عادت بستگی به تعداد دفعاتی دارد که فرد مواد و الکل مصرف کرده باشد. اگر فرد بخواهد این عادت را از بین ببرد، باید در مقابل وسوسه به مصرف مقاومت کند. زمانی که موفق به این رفتار شود، در واقع وسوسهها و عادت به مصرف مواد ضعیف و کمرنگ خواهد شد. برای کنترل موفقیتآمیز یک وسوسه به زمان، تمرکز و حمایت اطرافیان نیاز است. معمولاً وسوسه برای مصرف در اولین روزهایی که میخواهید مواد را ترک کنید و در اوایل شروع درمان خیلی شدید است و بهتدریج باگذشت زمان کمتر و کمتر خواهد شد. وسوسهها شبیه به یک موج دریا معمولاً اوج میگیرند و زود هم فروکش میکنند. وسوسه ممکن است چند دقیقه و یا چند ساعت طول بکشد. آنها ممکن است به هر صورتی خود را نشان دهند، مثل اضطراب، تنش، انزوا، افزایش ضربان قلب و غیره. وقتی این حالتها را تجربه میکنید نباید دچار احساس گناه شوید و یا اینکه تصور کنید چون ضعیف هستید وسوسهها به سراغ شما میآیند، بلکه باید یاد بگیرید چگونه بر آنها غلبه کنید.»
حجم
۶۲۷٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۸۸ صفحه
حجم
۶۲۷٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۸۸ صفحه