کتاب راز شهرت صادق هدایت
معرفی کتاب راز شهرت صادق هدایت
«راز شهرت صادق هدایت» نوشته محمدرضا سرشار در کانون اندیشه جوان چاپ شده است. کتاب راز شهرت صادق هدایت به بررسی شخصیت، آثار، عوامل شهرت و جایگاه صادق هدایت در جامعه فرهنگی و اجتماع ایران معاصر میپردازد.
درباره کتاب راز شهرت صادق هدایت
در این کتاب محقق کوشیده است بر اساس گفتههای دوستان و طرفداران صادق هدایت و برخی سرشناسان جریان طیف روشنفکری معاصر، نکتههای مغفولی از نحوه به شهرت رسیدن صادق هدایت و افرادی مانند او را بیان کند. در این کتاب شیوه و چگونگی تربیت خانوادگی، ویژگیهای فردی، عوامل تأثیرگذار خارجی و محیطی و... که در تکوین و شکلگیری شهرت صادق هدایت تأثیرگذار بودهاند، بهروشنی مورد بازکاوی و استدلال قرار گرفته و برای مستندسازی متن از منابع متعددی که طی نیم قرن اخیر منتشر شدهاند، استفاده شده است.
کتاب راز شهرت صادق هدایت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به علاقهمندان به مطالعهٔ پژوهشهای ادبی پیشنهاد میشود.
درباره صادق هدایت
صادق هدایت در ۲۸ بهمن سال ۱۲۸۱ در تهران متولد شد. این نویسنده، مترجم و روشنفکر ایرانی را از بنیانگذران داستاننویسی نوین ایرانی میدانند. صادق هدایت تحصیل در دوره متوسطه را در دبیرستان دارالفنون آغاز کرد اما بهعلت درد چشم مجبور شد که یک سال مدرسه متوسطه را ترک کند و پس از آن به مدرسه سنلویی که مدرسه فرانسویها بود رفت. تحصیل در این مدرسه زمینه آشنایی هدایت با ادبیات جهانی را فراهم کرد. او از نوجوانی نوشتن در روزنامهها را آغاز کرد. نخستین کتاب صادق هدایت انسان و حیوان، نام دارد که راجع به مهربانی با حیوانات، تالیف شده است.
هدایت در سال ۱۳۰۵ با اولین گروه دانشآموزان اعزامی به خارج راهی بلژیک شد و در رشته ریاضیات محض به تحصیل پرداخت. در همین سال داستان مرگ را در مجله ایرانشهر که در آلمان منتشر میشد به چاپ رسانید و مقالهای به فرانسوی به نام جادوگری در ایران در مجله لهویل دلیس، نوشت. هدایت از وضع تحصیل و رشتهاش در بلژیک راضی نبود و میخواست که خود را به فرانسه و در آنجا به پاریس که آن زمان مرکز تمدن غرب بود برساند. سرانجام در اسفند ۱۳۰۵ پس از تغییر رشته و دوندگی فراوان به پاریس منتقل شد. هدایت در سال ۱۳۰۹، بیآنکه تحصیلاتش را به پایان رسانده باشد، به تهران بازگشت و در بانک ملی مشغول به کار شد. اما از وضع کارش راضی نبود؛ با این وجود سالهای ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۴ برای هدایت دورانی پربار محسوب میشود و آثار تحقیقی و داستانی بسیاری انتشار داد. از جمله این آثار میتوان به مجموعه انیران، مجموعه داستانهای کوتاه سایهروشن، نمایشنامه مازیار با مقدمه مینوی، کتاب مستطاب وغوغ ساهاب با همکاری مسعود فرزاد، مجموعه داستانهای کوتاه سه قطره خون و چندین داستان کوتاه دیگر نظیر گرداب، دون ژوان کرج، مردی که نفسش را کشت، صورتکها، چنگال، لاله، آفرینگان، طلب آمرزش، محلل، مردهخورها، عروسک پشت پرده، چاپ نخست علویه خانم و همچنین سفرنامه اصفهان نصف جهان اشاره کرد.
هدایت در دوران اقامت خود در بمبئی اثر معروف خود بوف کور را که در پاریس نوشته بود پس از اندکی دگرگونی با دست بر روی کاغذ استنسیل نوشته، بهصورت پلیکپی در پنجاه نسخه منتشر کرد. این نویسنده سرشناس ایرانی سرانجام در ۱۹ فروردین ۱۳۳۰ در آپارتمان اجارهایاش در خیابان شامپیونه، واقع در پاریس با گاز خودکشی کرد.
بخشی از کتاب راز شهرت صادق هدایت
«در مورد صادق هدایت، تا سال ۱۳۸۱ و به رغم تلاشهای مجدانه و پیگیر عدۀ قابل توجهی از همفکران او در داخل و خارج کشور، وضع به همین صورت بود. اما همانگونه که برای نخستین بار، بی. بی. سی. رادیوی استعماگر پیر کهنهکار - بریتانیای کبیر - در پی طرحی سنجیده و حسابشده، هدایتِ در آن زمان کاملاً گمنام، افسرده و بیخواننده را، یکشبه به اوج قلۀ شهرت در داخل کشور رساند، این بار نیز (در سال ۱۳۸۱) ، مغزهای متفکر پشت پردۀ آنان، به این نتیجه رسیدند که زمان احیای این نویسندۀ به حاشیه راندهشده، و بهرهبرداری مجدد از او در جهت اهداف استعماریشان فرا رسیده است.
بنابراین، به بهانۀ بزرگداشت یکصدمین سال تولد، رادیو بی. بی. سی. او و آثارش را از قفسههای گردگرفتۀ ادبیات داستانی معاصر ایران بیرون کشید، غبارزدایی کرد، و به طرح دوبارهشان پرداخت. از این سو، در داخل نیز، کسانی که خود را فرزندان معنوی و ادامهدهندگان راه او میدانستند و نام و آوازه و رونق کسب و کارشان به این امر بستگی بسیار داشت، دنبالۀ کار را گرفتند.»
بذاریم جواب این نویسنده رو خود صادق هدایت بده: از هفتۀ گذشته که مجلۀ اطلاعات هفتگی از من قدردانی کرده تنفرم به موجودات اینجا هزاران بار بیشتر شده. ... این شرح حال عجیب که برایم به کلی تازگی داشت به قلم
2 هدایت انسان بسیار پیچیده ای است و شناخت او مرهون شناخت بسیاری شرایط و مؤلفههای اجتماعی ، خانوادگی ، سیاسی ، تاریخی و شرایط روانی و شخصیتی اوست. هدایت متولد سال 1281 خورشیدی است . او 7 سال پس از قتل ناصر
1 هدایت از نویسندگان مشهور و صاحب نام در ادبیات معاصر ایران است .بیشتر شهرت او بخاطر داستان « بوف کور » ، سه قطره ی خون ، بعضی داستان های کوتاه اجتماعی و بویژه ترجمههای او
مثل بقیه کتب نویسنده محترم درباره صادق هدایت و آثارش ، این کتاب هم جالب وجذاب با مطالب مستند و مفید بود ، باعث تاسفه که پیامهای قبلی را که انسان مطالعه می کنه بجز توهین و فحاشی چیز دیگری نمیبینه
راستی این است که اتهامات ناروایی که به هدایت زده می شود از سوی کسانی است که هدایت سیمای راستین آنان را در نوشته های خویش با استادی ترسیم کرده است. یعنی آنانکه به زندگی چسبیده اند و به دنبال
ی ستاره هم زیادته!!! من این کتابو نمونشو خوندم یجا گفته بی بی سی و صدای امریکا و... گفتن صادق زمان خودش خواننده نداشته و افسرده بوده اینم یک وراجی دروغ است!! جواب من به نویسنده برای این بخش ک بنظرم ی نوع
محمد رضا سرشار صادق هدایت چه چیز عجیبی
مثل اکثر تألیفاتی که از انتشارشون زمانی حدود ده سال و بیشتر گذشته این کتاب هم نثرش و واژههاش برای ما کمی غیر روون به نظر میرسه اما خیلی اصطلاح باز نیست و حرف رو بدون پیچوندن میگه. به عنوان کارشناس
کانون اندیشه جوان به شدت ایدئولوژیک و دارای سوگیری هست و کتاب هاش ارزش خوندن نداره. امثال رهگذر و سرشناس هم جز حرفهای تکراری جانبدارانه هیچ در چنته ندارند. آزموده را دوباره آزمودن خطاست. متاسفانه کسانی که به همه چیز
اگه هدایت نویسنده ی قابلی نبود،نویسنده های بزرگی مثل هوشنگ گلشیری و عباس معروفی باید از کدوم نویسنده ای تاثیر می گرفتند؟