با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتیات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
کتاب تصور عصر پساتوسعه
۳٫۸
(۶)
خواندن نظراتمعرفی کتاب تصور عصر پساتوسعه
«تصور عصر پساتوسعه» مجموعه مقالاتی با محوریت توسعه به گردآوری و گزینش محمد ملاعباسی(-۱۳۶۷) است.
در این کتاب تلاش شده تا با گزینشِ مقالاتی کلیدی و شاخص، تاریخِ مختصری از اصلیترین جریانهای انتقادیِ توسعه که طیِ نیمۀ دومِ قرن بیستم، جریان اصلی توسعه را به چالش کشیدهاند ارائه شود.
اولین مقاله نوشتهای است از گونار میردال (۱۹۸۷-۱۸۹۸) به نام «توسعه چیست؟» او یکی از معدود اقتصاددانان اولیۀ توسعه بود که بذرهای انتقاد علیه آن را پاشید و آبیاری کرد. میردال معتقد بود نابرابری زمینۀ کاهش رشد اقتصادی را فراهم میکند.
مقالۀ دوم نوشته آندره گوندر فرانک (۲۰۰۵-۱۹۲۹) است که «توسعۀ توسعهنیافتگی» نام دارد. به یکی از منتقدانِ سرسختِ برنامههای توسعۀ اقتصادی تبدیل شد.
«توسعۀ مفهوم توسعه» مقالۀ سوم نوشته جامعهشناسِ مشهور آمریکایی، ایمانوئل والرشتاین (۱۹۳۰) است. والرشتاین یکی از چهرههای شاخص نظریۀ نظامجهانی است که صورت تکاملیافتهای از ایدههای مکتب وابستگی به حساب میآید.
پل استریتن (۱۹۱۷) نویسندۀ مقالۀ چهارم این مجموعه به نام «توسعۀ انسانی، وسائل و اهداف» است. استریتن در این مقاله، برخی از مهمترین امتیازهای رویکرد توسعۀ انسانی را از نظر خود برشمرده است. از نگاهِ او «انسان»، هم هدف توسعه است و هم ابزار آن.
مقالۀ پنجم این مجموعه، نوشتهای از داگلاس نورث به نام «اقتصاد نهادگرای جدید و توسعه» است. اصلیترین میراثِ او در اقتصاد نهادگرا طرحِ نهادهای رسمی و غیررسمی به مثابۀ قواعد بازی در جوامع بوده است.
دس گاسپر (۱۹۵۳) استاد توسعۀ جهانی در دانشگاه اراسموس است. یکی از اصلیترین علاقهمندیهای او در زمینۀ اقتصاد، مطالعاتِ تطبیقی در عرصۀ توسعه است. علاقهای که در مقالۀ «آیا رویکرد توانمندیِ سِن مبنای مناسبی برای توسعۀ انسانی است؟» نیز آشکار است.
«مشارکت در توسعه، راههای جدید» عنوانِ مقالهای است از دنیس گولت (۲۰۰۶-۱۹۳۱) که معمولاً او را بنیانگذارِ رویکردِ اخلاقِ توسعه میانگارند. توسعه از منظر گولت تا به حال به نوعی مهندسی مکانیکی جامعه معطوف بودهاست تا بتواند تغییرات تکنولوژیکِ سریع را به وجود آورد.
«بهسوی اخلاق توسعه» مقالهای است از دیوید آلن کراکر (۱۹۳۷) که نگرشی جامع به استلزاماتِ رویکرد اخلاق توسعه میاندازد. کراکر در اینجا ادعا میکند باید توسعه را همچون «گفتوگویی اخلاقی» فهمید، گفتوگویی بینِرشتهای و میانفرهنگی.
پایانبخشِ این مجموعه مقالهای است از انسانشناسِ رادیکالِ کلمبیایی ـ آمریکایی، آرتورو اسکوبار (۱۹۵۲). او در مقالۀ «تصور عصری پساتوسعه»، نقدی کوبنده علیهِ گفتمانهای توسعهای ارائه میکند.
پیامبران جدید سرمایه
نیکول اشاف
در جست و جوی روشجان لو
بازار و دولت در ایرانآرنگ کشاورزیان
علوم اجتماعی نیندیشیدنیامانوئل والرشتاین
دانشگاه تا بازار؛ شرحی بر اقتصاد موضوعات عمومیراجر لروی میلر
پیشرفتن با جمع: تجربه اقتصاد تودهای در آمریکای لاتینآلبرت هیرشمن
استعمار زدایی از روش: تحقیق علمی و مردمان بومیسعید زاهدی
آزادسازی و عملکرد اقتصادیموسی غنینژاد
آیا قرن آمریکا به پایان رسیده است؟جوزف نای
بزرگان مکتب اتریشرندال جی. هولکام
نظریه های دموکراسیفرانک کانینگهام
عدالت اجتماعی از منظر لیبرالیسمبهمن فرقانی
نظریه جهانی شدندیوید هلد
اقتصاد و دولت در ایرانموسی غنینژاد
نامهای سیاستهنری لوفور
جهان پس از امریکا (ویراست دوم)فرید زکریا
سرمایه و ساختار آنلودویگ لاخمان
ایدئولوژی و ساز و برگهای ایدئولوژیک دولتلویی آلتوسر
سیاست، اقتصاد و مسائل توسعه در سایه خشونتمحمدحسین نعیمیپور
فرهنگ نئولیبرالجیم مک گیگان
حجم
۶۶۶٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۴۰۰ صفحه
حجم
۶۶۶٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۴۰۰ صفحه
قیمت:
۷۹,۰۰۰
تومان
نظرات کاربران
یک اشکال ترجمه ای در این کتاب این است که efficiency, equality را پیشرفت برابری ترجمه کرده که درستش کارایی بهره وری است. برای مطالعات انتقادی توسعه البته از دیدگاه خود متفکران غربی مناسب است
من کتاب رو هنوز مطالعه نکردم. امکانش هست در طاقچه بی نهایت قرار بدید؟
من این کتاب و خریدم مطالب کتاب خوبه، اما مشکلی که وجود داره من کتاب و خریدم اما تو پورتفویم نیست
ببخشید من این کتاب را خریداری کردم ولی هر چە میگردم کتاب نیست لطفا راهنمایی کنید