کتاب اقتصادسنجی کاربردی پیشرفته
معرفی کتاب اقتصادسنجی کاربردی پیشرفته
کتاب اقتصادسنجی کاربردی پیشرفته نوشتهٔ جعفر حقیقت و سیدصالح اکبرموسوی است. انتشارات نور علم این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. نگارش این اثر در راستای تدوین مجموعهای نسبتاً جامع از مباحث اقتصادسنجی برای دانشجویان کارشناسی و کارشناسیارشد رشتههای اقتصاد و مالی شروع گردید.
ایدهٔ اولیهٔ این کتاب از سال ۱۳۹۱ مطرح شد. نسخههای قبلی این کتاب صرفاً شامل بخشی از مباحث اقتصادسنجی بود که بهصورت مقدماتی به چاپ رسید. این اثر مجموعهٔ کاملتری از این مباحث را در خود گنجانده است که میتواند نیازهای مخاطبان بیشتری را تأمین کند. در تدوین این مجموعه سعی شده که اولاً مبانی نظری بهطور کامل ارائه شود؛ ثانیاً ویژگی کاربردی مباحث حفظ شود و ثالثاً همراه با کاربرد نرمافزارها باشد.
درباره کتاب اقتصادسنجی کاربردی پیشرفته
کتاب اقتصادسنجی کاربردی پیشرفته به مباحث اقتصادسنجی پرداخته که دامنهٔ وسیعی از مطالب را از سطوح مقدماتی تا پیشرفته و از مباحث کاربردی تا نظری شامل شده است. این کتاب شامل ۱۰ فصل است و به مباحث پیشرفتهتری پرداخته. در فصل اول برای آشنایی بیشتر خوانندگان با قسمتهای مختلف نرمافزارها، توضیحات مفصلی داده شده است؛ سپس در فصل دوم مدلهای حداقل مربعات پویا (DOLS) و حداقل مربعات معمولی کاملاً اصلاحشده (FMOLS) توضیح داده میشوند. فصل سوم به مدلهای رگرسیون با دادههای پانل جدید اختصاص دارد. در این فصل درمورد انواع مدلها مانند GMM ،MG و PMG، حالت پانل DOLS و FMOLS، حالت پانل ARDL، حالت پانل VAR، حالت پانل STAR بحث شده است. در فصل چهارم به بحثهای تقارن و عدمتقارن (رهیافت فیلترینگ) پرداخته شده است. ۳ روش فیلترینگ هدریکپرسکات، فیلتر کالمن و باند پس فیلتر در این فصل توضیح داده شده است. فصل پنجم مربوط به مدلهای تغییر وضعیت و تغییر رژیم است. در این فصل، مدلهای خود-رگرسیون آستانهای (TAR)، رگرسیون انتقال ملایم (STR) و نحوهٔ تخمین آنها بهطور کامل توضیح داده شده است. در فصل ششم، مدلهای تغییر وضعیت و الگوهای مارکوف سویچینگ آورده شده است. فصل هفتم به مدلهای رگرسیون با متغیر وابستهٔ مجازی اختصاص دارد. در این فصل مدلهای احتمال خطی، لاجیت، پروبیت، نرمیت بررسی شده است. فصل هشتم مربوط به سریهای زمانی ناپارامتریک است. در فصل نهم، اشارهٔ کوتاهی به مباحث پایه در مدلهای رگرسیون فضایی شده است. در فصل آخر نیز به توضیح کامل مدلرگرسیون کوانتایل و آزمونهای آن پرداخته شده که در مطالعات تجربی استفاده میشود.
این کتاب ۳ رویکرد را در همهٔ فصلها دنبال میکند. ابتدا در تمامی فصول، مباحث تئوریکی اقتصادسنجی مربوط به مدل تحتبررسی بهطور کامل توضیح داده میشود و تکتک آزمونهای مربوط به مباحث تخمین مدل بهصورت کاملاً نظری شرح داده میشود؛ سپس قسمتهای مختلف نرمافزارها برای تصریح مدل انتخابی توضـیح داده میشود. در طول هر فصل بهجز فصل نهم، یک مثال کـاربردی مطرح میشود که در آن منبع دادهها معرفی شده و با استفاده از آنها، مدل مربوطه تخمین زده شده و نتایج آن تفسیر شده است.
خواندن کتاب اقتصادسنجی کاربردی پیشرفته را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دانشجویان کارشناسی و کارشناسیارشد رشتههای اقتصاد و مالی پیشنهاد میکنیم.
حجم
۹٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۴۴۵ صفحه
حجم
۹٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۴۴۵ صفحه