کتاب اقتصاد کلان
معرفی کتاب اقتصاد کلان
اولیور بلانچارد اقتصاددان فرانسوی است که کتاب اقتصاد کلان را به رشته تحریر درآورده است. دکتر جعفر حقیقت (استاد دانشگاه تبریز) و فهیمه احمدزاده دلجوان، این کتاب را به فارسی ترجمه کردهاند.
درباره کتاب اقتصاد کلان
اولیور بلانچارد در کتاب اقتصاد کلان، طیف گستردهای از موضوعات کلان اقتصادی را مورد بررسی قرار میدهد. مواردی همچون بازار کالا، بازارهای مالی، نیروی کار، اقتصاد کلان و .... در این کتاب مطرح شداند و مورد مطالعه قرار گرفتهاند.
خواندن کتاب اقتصاد کلان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مطالعه کتاب اقتصاد کلان را به دانشجویان و دانشپژوهان رشته اقتصاد پیشنهاد میکنیم. مطالعه این کتاب تاثیر بسزایی در شناخت مباحث اقتصاد کلان دارد.
جملاتی از کتاب اقتصاد کلان
سومین عامل مخارج دولتی G است. این جز نشاندهنده خرید کالاها و خدماتی است که توسط دولتهای مرکزی، ایالتی و محلی صورت میگیرد. این کالاها میتواند شامل محدوده محصولاتی مثل هواپیما تا تجهیزات اداری باشد. همچنین خدمات عبارت است از خدمات ارائه شده توسط کارمندان دولتی: درواقع، حسابهای درآمد ملی رفتار دولت را به صورت خرید خدمات از کارمندان دولتی و سپس انتقال این خدمات به صورت رایگان در دسترس عموم مردم تلقی میکنند. توجه داشته باشید که G شامل پرداختهای انتقالی دولتی مانند برنامه بیمه اجتماعی، پرداختهای تامین اجتماعی و یا حتی پرداخت بهرهای مربوط به بدهیهای دولتی نمیباشد. اگرچه اینها به وضوح مخارج دولتی هستند، اما هیچ نوع کالا و خدماتی را خریداری نمیکنند. به همین دلیل هزینههای دولت برای کالاها و خدمات، شامل ۱۸.۱ درصد از تولید ناخالص داخلی است، که کمتر از کل هزینههای دولت (به همراه پرداختهای انتقالی و بهرهای) است. این مقدار در سال ۲۰۱۴ تقریبا ۳۳ درصد از تولید ناخالص داخلی ایالات متحده را شامل میشود که در آن پرداختهای انتقالی و بهرهای دولت فدرال، ایالتی و محلی ترکیب شدهاند.
برای مطالعهی جملههای بیشتری از کتاب اقتصاد کلان، بخش نمونه کتاب را رایگان دانلود کنید.
فهرست مطالب کتاب اقتصاد کلان
• فصل اول: بازار کالا