کتاب آموزش مصور مباحث کاربردی در اقتصادسنجی (پانل دیتا)
معرفی کتاب آموزش مصور مباحث کاربردی در اقتصادسنجی (پانل دیتا)
کتاب آموزش مصور مباحث کاربردی در اقتصادسنجی (پانل دیتا) نوشته پروانه کمالی دهکردی و عبدالخالق غبیشاوی و فرشته عبدالهی است.
درباره کتاب آموزش مصور مباحث کاربردی در اقتصادسنجی (پانل دیتا)
پیچیدگی زندگی بشر و تلاش وی در جستجوی واقعیت در علوم انسانی، استفاده از روشهای پژوهش نوین را اجتناب ناپذیر کرده است بهعلاوه گسترش روابط و دل مشغولیهای بشر و عزم راسخ وی برای تسلط به متغیرهای محیط اطراف و کوشش برای کنترل متغییرهای تاثیر گذار بر زندگی فردی و اجتماعی میرود تا روز بروز نقش یافتههای پژوهشی را در زندگی بارزتر نماید. در این راستا انسان بهدنبال بهترین ابزار کار آمد جهت ارائه بروندادهای پژوهشی خود بوده است. در علوم انسانی و بهویژه اقتصاد، مدیریت، حسابداری، علوم اجتماعی و جامعه شناسی، ریاضیات، آمار، سنجش و اندازهگیری و اقتصادسنجی به عنوان بهترین ابزار مطرح شده که استفاده روزافزون از این ابزار تقریبا در اکثر مطالعات و پژوهشهای دانشگاهی بارز است. این کتاب اطلاعات کاملی درباره مباحث کاربردی اقتصاد سنجی در اختیار پژوهشگران قرار میدهد.
خواندن کتاب آموزش مصور مباحث کاربردی در اقتصادسنجی (پانل دیتا) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام دانشجویان اقتصاد پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب آموزش مصور مباحث کاربردی در اقتصادسنجی (پانل دیتا)
برای بهکار گیری ابزارها و تکنیکهای فوق دسترسی به آمار و اطلاعات از ضروریات اولیه است حال بسته به نوع دادهای که برای پژوهش مورد نظر قابل دستیابی است انواع روشهای مختلف وجود دارد.
ممکن است دادهها یا آمار مربوط به مقاطع در یک مقطع زمانی باشد مانند متوسط دمای کشوربه تفکیک استانها و یا تعداد مبتلایان به ویروس کوید۱۹ در ۲۲ تیرماه جاری به تفکیک استانهای ۳۱ گانه. روش مورد استفاده در تخمینهای اقتصاد سنجی روش مقطعی است که مقاطع همان ۳۱ استان کشور میباشد. نوع دیگر داده ها،آمار در طول زمان برای مقطعی خاص مد نظر است مثلا تعداد فوتیهای روزانه ناشی از ویروس کوید ۱۹ در کشور طی اردیبهشت ۱۳۹۹. ابزار این نوع داده ها، سری زمانی میباشد که در آمار و اقتصاد سنجی تکنیکهای مختلفی برای آن معرفی و استفاده میشود.سومین و مهمترین شکل دادههای مورد استفاده"دادههای ترکیبی یا پانل دیتا "است که ترکیبی از دادههای مقطعی و سری زمانی بوده و نسبت به دو روش قبلی از امتیازات ویژهای به شرح ذیل برخوردار است
- با ترکیب مشاهدات سری زمانی و مقطعی، دادههای ترکیبی اطلاعات بیشتر، تغییر پذیری بیشتر، هم خطی کمتر میان متغیرها، درجات آزادی بیشتر و کارایی بیشتری را ارائه میکنند.
- در مطالعه مشاهدات مقطعی تکراری، دادههای ترکیبی به منظور مطالعه پویای تغییرات مناسب تر و بهترند. بعبارتی دورههای بیکاری، چرخش شغلی و تحرک نیروی کار با دادههای ترکیبی بهتر بررسی میشوند.
- دادههای ترکیبی، تاثیراتی را که نمیتوان به سادگی در دادههای سری زمانی و مقطعی مشاهده کرد، بهتر بیان میکنند. برای مثال، اگر انحراف از واریانس افزایش حداقل دستمزد را در حداقل دستمزد بررسی کنیم، اثرات قوانین حداقل دستمزد را بر اشتغال و کسب درآمد بهتر میتوان مطالعه کرد.
- دادههای ترکیبی با ارائه داده برای هزاران واحد، میتوانند تورشی را که ممکن است در نتیجه لحاظ افراد یا بنگاههای اقتصادی (به صورت جمعی و کلی) حاصل شود، به حداقل برسانند.
حجم
۴٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۶۷ صفحه
حجم
۴٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۶۷ صفحه