دانلود و خرید کتاب ماجراهای آقای خرمالو (جلد دوم) شهرام شفیعی
تصویر جلد کتاب ماجراهای آقای خرمالو (جلد دوم)

کتاب ماجراهای آقای خرمالو (جلد دوم)

معرفی کتاب ماجراهای آقای خرمالو (جلد دوم)

کتاب ماجراهای آقای خرمالو (جلد دوم) نوشتهٔ شهرام شفیعی و تصویرگری سام سلماسی است و انتشارات کتاب نیستان آن را منتشر کرده است. ماجراهای آقای خرمالو مملو از قصه‌های جذاب، ساده، پر از خلاقیت و غافلگیری است. از کنار شخصیت­‌ها و ماجراهای این مجموعه نمی‌توان بدون خنده گذشت. جلد دوم این مجموعهٔ کمیک‌استریپ چهار داستان بامزه دارد.

درباره کتاب ماجراهای آقای خرمالو (جلد دوم)

ماجراهای آقای خرمالو کتابی جذاب برای بچه‌هاست و از خواندن آن برای دفعات متعدد خسته نمی‌­شوند. چراکه هر بار متوجه یک نکتهٔ طنزآمیز آن می‌شوند. چهار داستان مجزای کتاب از پنج شخصیت مشترک برخوردارند: آقای خرمالو، خانم اسفناج و پسرشان کنجد به همراه آقای گلابی و اسب قهوه‌­ای کم‌رنگ حوادثی خنده‌دار و غیرقابل پیش‌­بینی را رقم می‌زنند که تصورشان فقط از ذهن نویسنده‌­ای توانا بر­می‌­آید. 

بزرگ‌ترهایی که با بچه‌­های دبستانی سر و کار دارند، می­‌دانند که بیشتر آن‌ها چقدر زودرنج هستند. وقوع حادثه­ٔ کوچکی خلاف انتظار و خواسته­ٔ کودکان کافی است تا خلق­شان را تنگ کند. تغییرات سبک زندگی و خدمات‌دهی بیش از حد والدین، مهارت شادبودن و لذت‌بردن از موهبت­‌های قابل دسترس زندگی را در این نسل کاهش داده است.

شهرام شفیعی در مجموعه­ٔ آقای خرمالو به همین نقاط ضعف دست­ گذاشته و کاری کرده تا اثرش گام­‌های بلندی از جنبه­ٔ سرگرمی صرف فاصله بگیرد و بتواند مخاطبان را با قابلیت و مهارتی مهم و روزمره آشنا ­کند: تشخیص جنبه­‌های طنز­آمیز اتفاقات، بخصوص وقایعی که در نگاه اول اعصاب‌خرد­کن به نظر می­‌رسند. هنری که می‌­تواند کمک بزرگی به بچه‌­ها برساند و تمرینی شود برای شکرگزاری و قانع‌بودن.

در جلد دوم مجموعهٔ کمیک استریپ آقای خرمالو، داستان­‌ها بر مدار عادات ناپسند قرار گرفته‌­اند و مخاطب می‌­تواند رگه‌­هایی از واقعیت را در تک تک ماجراها پیدا کند. مثلاً درخواست ویزیت و مشاورهٔ رایگان از پزشکان در مهمانی‌­ها. نویسنده با زیرکی، زشتی چنین رفتاری را به تصویر­ کشیده. درست است که نمی‌­توان به زنجیره­ٔ حوادث نخندید اما در پایان تلنگر لازم وارد می‌­شود.

«عروسی» هم، مجموعه‌­ای خنده‌­دار از رسوم رایج در جشن­‌ها را در خود جا داده. خانواده­ٔ آقای خرمالو اشتباهی به جشن دیگری می‌­روند و اصرارشان به ماندن­ در کنار تعارف­‌های صاحبان مجلس، حوادث بامزه‌­ای را رقم می‌­زند که از تخیل نویسنده نشئت گرفته و همکاری او با تصویرگر، مجموعه‌­ای جذاب را ساخته که نخندیدن و بی‌­تفاوتی را غیر ممکن کرده ­است. طنز موقعیت در بخش پایانی داستان، نقطهٔ اوج غافلگیرکننده‌ای است که پدیدآورندگان به زیبایی ارائه داده‌­اند.

«پایت را بیاور بالا» استعداد طنزپردازی شهرام شفیعی را در استفاده از ساده‌­ترین بهانه‌­ها به نمایش گذاشته ­است. مضمون اصلی داستان، انتقام است و عنوان اثر از توصیه­ٔ روان‌شناسانه­ٔ اسب قهوه­ای کم­رنگ گرفته شده که البته بر­خلاف هدف او به جای آرام‌­کردن، به عصبانی‌­ترشدن قهرمان انجامیده و سلسه وقایع خنده‌­داری را ایجاد کرده. تعدد مکان این داستان کودکان را سر ذوق می­‌آورد. ماجرا از باغچهٔ منزل شروع شده و در اتاق خواب، سالن سینما، دریاچه، بیمارستان، خانه و سرانجام زندان ادامه پیدا می‌­کند. نویسنده، داستان را در نقطه‌­ای تمام کرده که مخاطب کم‌­سن بتواند نفس راحتی بکشد و با خیالی آسوده به سراغ داستان بعد برود.

و اما داستان «هواپیما» که با همه چیز سر شوخی دارد در محیط و شرایط موردعلاقه­ٔ بیشتر بچه‌­ها می­گذرد. خانواده­ٔ آقای خرمالو راهی سفر هستند. علاقهٔ شدید قهرمان به غذا خوردن در هواپیما و دستورهای عجیب و غریبش به مهماندارها و نحوه­ٔ غذا خوردن افراد دستمایه‌­هایی را برای خنده فراهم می‌­آورند. حتی باز نشدن در بستهٔ سس هم به موقعیتی طنزآمیز می‌­سازد که البته پیامدهای امنیتی دارد.

سرگرم‌کردن و خنداندن کودکان برای «سفیر لبخند بچه­‌ها» کاری ساده است که با آموزش غیرمستقیم مهارت­‌های متعددی همراه شده. او کاری کرده که مخاطب با خواندن تنها یک جلد از مجموعه­ٔ «آقای خرمالو» نسبت به خواندن بقیهٔ جلدها هم ترغیب شود.

خواندن کتاب ماجراهای آقای خرمالو (جلد دوم) را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب برای کودکان ۸ تا ۱۱ سال است.

درباره شهرام شفیعی

شهرام شفیعی در سال ۱۳۴۹ در تهران متولد شد. تحصیلات خود را در رشتهٔ ادبیات فارسی به انجام رسانده است. او به‌عنوان سر ویراستار در مطبوعات و گاهی به عنوان ویراستار کتاب فعالیت‌هایی داشته است و در این زمینه تاکنون حدود ۱۰۰ کتاب را ویراستاری کرده است. همچنین به‌عنوان نویسنده با نشریات متعددی همکاری دارد. او تاکنون از ۲۰ جشنواره جایزه دریافت کرده است: در جشنواره برگزیدهٔ ادبیات کودک و نوجوان برگزیدهٔ اصلی ۲۰ سال ادبیات داستانی و همچنین کتاب خروس سبز و درخت گلابی برگزیدهٔ اصلی کتاب دفاع مقدس شده است. شفیعی در طنزهایی که محتوای بیشتر آن‌ها مسائل سیاسی و اجتماعی‌اند، کژی‌ها و نارسایی‌های اجتماعی و سیاسی را با زبان طنز به سخره می‌گیرد و زیبا انتقاد می‌کند تا کژی‌های اجتماعی به رسایی گرایش یابد. زبان وی رساست و از نثر زیبا و فخامت استوار ادبی برخوردار است. از جمله آثار اوست: آقا بالای دست گنده، ماه در چاه (در خصوص زندگی نامه حضرت علی(ع))، من فکر می کنم، خیمه خاموش (در رابطه با کربلا)، داستان بلند طنز عشق خامه‌ای، مجموعه سه جلدی ماجراهای پاشنه طلا، مجموعه داستان آوازهای پینه بسته، ماجراهای سلطان و آقاکوچول و داستان فا که نام آن را از نُت موسیقی گرفته و به شیوهٔ طنز تلخ است و نگاه خاصی به مسائل اجتماعی دارد.

شهرام شفیعی در سی‌­امین سال نویسندگی خود، کتاب ماجراهای آقای خرمالو را نوشت.

کارنامهٔ طولانی و افتخار­آمیز نویسنده، نشان می­‌دهد کودکان و دنیای­شان را به‌خوبی می­شناسد. سردبیر سابق گروه نشریات رشد (مجموعه مجلاتی که توسط وزارت آموزش و پرورش برای دانش‌­آموزان منتشر می­‌شود) راه جلب توجه و خنداندن بچه­‌ها را به خوبی می‌­داند و مهارتی دارد که کمتر نویسنده‌­ای از آن برخوردار است. این تبحر در مجموعهٔ «ماجراهای آقای خرمالو» با تصاویر خاص سام سلماسی کنار هم قرار گرفته تا گونه‌­ای خاص، جدید و خوشایند از کمیک استریپ را ارائه دهد.

شهرام شفیعی با خلق ده‌­ها اثر طنز، بحق سفیر لبخند بچه ها لقب گرفته و مخاطبانش سال‌هاست که قصه‌­های دوست­‌داشتنی او را دنبال می‌کنند.


بهار
۱۴۰۳/۰۴/۱۷

عاشق این داستانام بیشتر کمیک اضافه کنید

بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۱۰٫۴ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۲۸ صفحه

حجم

۱۰٫۴ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۲۸ صفحه

قیمت:
۱۵,۰۰۰
۴,۵۰۰
۷۰%
تومان