دانلود و خرید کتاب مجموعه مقالات اخلاق اطلاعات و فضای مجازی رافائل کاپورو ترجمه محمد خندان
تصویر جلد کتاب مجموعه مقالات اخلاق اطلاعات و فضای مجازی

کتاب مجموعه مقالات اخلاق اطلاعات و فضای مجازی

امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب مجموعه مقالات اخلاق اطلاعات و فضای مجازی

کتاب مجموعه مقالات اخلاق اطلاعات و فضای مجازی نوشتهٔ رافائل کاپورو و دیگران و ترجمهٔ محمد خندان است. انتشارات سوره مهر این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر حاوی یک مجموعه مقاله است.

درباره کتاب مجموعه مقالات اخلاق اطلاعات و فضای مجازی

کتاب مجموعه مقالات اخلاق اطلاعات و فضای مجازی حاوی مقاله‌هایی است که به قلم چهره‌های شاخص حوزهٔ «اخلاق اطلاعات» مانند «رافائل کاپورو»، «لوچانو فلوریدی»، «هرمان تاوانی» و «سوراج هونگلاداروم» نوشته شده‌اند. این مقاله‌ها به تحلیل مسائل اخلاقی مربوط به تکنولوژی اطلاعات و فضای مجازی پرداخته‌اند. اگرچه همهٔ این مقالات به‌لحاظ زاویهٔ دید و عمق تحلیل‌هایشان در یک سطح نیستند، مکمل و متمم یکدیگر محسوب می‌شوند و هر یک جنبه‌ای از فضای مجازی را بااستفاده‌از مفاهیم مطرح در حوزهٔ اخلاق اطلاعات بررسی کرده‌اند.

خواندن کتاب مجموعه مقالات اخلاق اطلاعات و فضای مجازی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به دوستداران حوزهٔ اخلاق اطلاعات پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب مجموعه مقالات اخلاق اطلاعات و فضای مجازی

«"اخلاق در سپهر اطلاعات"

لوچانو فلوریدی

چکیده: جامعهٔ اطلاعاتی مسائلِ اخلاقی‌ای را ایجاد می‌کند که پیچیدگی و ابعادِ جهانی‌شان به‌سرعت در حال رشد است. وظیفهٔ ما این است که اخلاق اطلاعاتی را تدوین کنیم که بتواند با جهانِ جدیدِ داده، اطلاعات، دانش، و ارتباطات، یا «سپهر اطلاعات» تعامل و برای آن چاره‌اندیشی کند. اخلاق اطلاعات باید اخلاقی زیست‌محیطی متناسب با محیط اطلاعات باشد تا بتواند چالش‌های اخلاقی جدیدِ ناشی از این محیطِ جدید را بر مبنای اصولِ بنیادینِ احترام به اطلاعات، و حفاظت و ارزشگذاری آن حل کند. مقالهٔ حاضر با تمرکز بر مفهوم شکاف دیجیتال استدلال می‌کند که می‌توان به کمک اخلاق اطلاعاتِ زیست‌محیطی این شکاف را پر کرد. آنچه باید انجام دهیم این است که با هر نوع تخریب، تحریف، تقلیل، یا تعطیلِ سپهر اطلاعات مبارزه کنیم.

ما جامعهٔ خود را «جامعهٔ اطلاعاتی» می‌نامیم، زیرا خدماتِ اطلاعات‌مدار نقشی حیاتی در آن ایفا می‌کنند. این جامعه، در مقامِ یک ساختارِ اجتماعی، تنها توسط تکنولوژی‌های اطلاعات و ارتباطات ممکن شده است. جامعهٔ اطلاعاتی مسائلِ اخلاقی‌ای را ایجاد می‌کند که پیچیدگی و ابعادِ جهانی‌شان به‌سرعت در حال رشد است.

بهترین راهبرد برای تأسیسِ یک جامعهٔ اطلاعاتی که از حیث اخلاقی سالم باشد چیست؟ اجازه بدهید نتیجه‌ای را که می‌خواهم بگیرم پیشاپیش بیان کنم. وظیفهٔ ما این است که اخلاق اطلاعاتی را تدوین کنیم که بتواند با جهانِ جدیدِ داده، اطلاعات، دانش، و ارتباطات، یا «سپهر اطلاعات» تعامل و برای آن چاره‌اندیشی کند. این اخلاقِ اطلاعات باید بتواند چالش‌های اخلاقی جدیدِ ناشی از این محیطِ جدید را بر مبنای اصولِ بنیادینِ احترام به اطلاعات و حفاظت و ارزشگذاری آن حل کند. اخلاق اطلاعات باید اخلاقی زیست‌محیطی متناسب با محیط اطلاعات باشد.

شکاف دیجیتال منشأ بسیاری از مسائلِ اخلاقی ناشی از تکاملِ جامعهٔ اطلاعاتی است. شکاف دیجیتال ترکیبی از شکافِ عمودی و افقی است. شکافِ عمودی ما را از نسل‌های قبل جدا می‌کند. در کمتر از یک قرن، ما ابتدا از وضعیتِ تسلیم در برابرِ طبیعت به وضعیتِ قدرتِ ویران‌سازی بالقوهٔ کل [واقعیت] گذر کردیم و اکنون در وضعیتی هستیم که ابزارها و وسایلی در اختیار داریم که می‌توانیم واقعیت‌های کاملاً جدیدی را مهندسی کنیم، آنها را با نیازهایمان منطبق سازیم، و آینده را ابداع کنیم. برای اولین‌بار در تاریخ، ما مسئولِ وجودِ محیط‌هایی کاملاً جدید هستیم. قدرت تکنولوژیکِ ما بسیار عظیم است و بی‌رحمانه توسعه می‌یابد. این قدرتِ تکنولوژیک چنان عظیم است که مرز بین امر طبیعی و امر مصنوعی را فرو می‌ریزد. از این‌رو، مسئولیت‌های اخلاقی ما در قبال جهان و نسل‌های آینده نیز عظیم است.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۵۲۱٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۱۹۶ صفحه

حجم

۵۲۱٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۱۹۶ صفحه

قیمت:
۵۸,۰۰۰
۲۹,۰۰۰
۵۰%
تومان