کتاب کارگردانی برای صحنه
خواندن نظراتمعرفی کتاب کارگردانی برای صحنه
«کارگردانی برای صحنه» نوشته پالی ایروین، بازیگر و کارگردان تئاتر انگلیسی است. او در این کتاب به بررسی روش و رویکرد کارگردانی ۱۲ تن از کارگردان عرصه نمایش پرداخته است.
در بریدهای از مقدمه کتاب میخوانیم:
«نقش کارگردان چیست و دقیقاً چهکاری را برعهده دارد؟ فرایند کارگردانی چگونه پیش میرود؟ در این کتاب سعی کردهام به سالن تمرین چند نفر از بزرگترین کارگردانهای تئاتر جهان سری بزنم تا پی به رازهای کارگردانی آنها ببرم. کارگردانی، حرفهای انفرادی است و کارگردان برای ساخت یک نمایش باید با اعضای دیگر همکاری کند. اما نقش او بسیار مهم و همانند یک کاتالیزور است. او کسی است که هر روز صبح در حالی که بار مسوولیت تمام نمایش بر دوش اوست، وارد سالن تمرین میشود. هنگامی که یک کارگردان پروژهای را آغاز میکند، آنچه که در نهایت روی صحنه دیده میشود، ذهنیت و برداشت او از متن، بازیگران، طراحی، صدا و نور است.
این کتاب این امکان را به من داد که با چند نفر از بهترین کارگردانهای دنیا ملاقات کنم و سوالاتم را در تمامی زمینهها از آنها بپرسم. هر کارگردان در ابتدا راجع به شروع کارش و تأثیرات مهمی که او را به سمت روش کارش سوق داد ـ راجع به نحوۀ تمرینات و شیوۀ کار با مواد خام ـ صحبت میکرد. از آنها پرسیدم که چگونه برای اجرای یک نمایش تصمیم میگیرند؟ چطور با بازیگران کار میکنند و آیندۀ تئاتر را چگونه میبینند؟ در کنار این مصاحبهها، تصاویر، نکتهها و عکسهای شخصی دیده میشوند که به ادراک بهتر آثارشان میانجامد. کارگردانانی که این کتاب آنها را در برگرفته است، از هشت کشور متفاوت هستند. آنها در این حرفه به اوج رسیده و چهرۀ تئاتر را با روشهای خود دگرگون ساختهاند. در این کتاب میتوانید گوشهای از روند خلاقیت منحصر به فرد آنها را جستجو کنید.»
ویوپوینت: کتابی برای تمرین و اجرای تئاتر
پنج نمایشنامه برگزیده کودک و نوجوانایرج صادقی طاری
اصول درامنویسی برای رادیوایوب آقاخانی
صد و دوازده بازی برای بازیگران جوانگوین لوی
چهار نمایشنامه برگزیده کودککیومرث قنبریآذر
این کتاب عالیه! به طور مختصر با تعدادی کارگردان تئاتر و فلسفه ی کاریه اون ها آشنا میشید. به شدت توصیه میکنم
کتاب خوبیه برای دوستانی که در تئاتر طی مسیر دارن. کتاب آموزشی قدم به قدم نیست، بلکه خروجی مصاحبه با بزرگان کارگردانی تئاتر معاصر هست تا هرکس به قدر فهم خود از کلام هر کدام بیاموزد.